Main menu

header

644 19 3de Roxana Istudor şi Florica Pintea

După ce, la vârsta de 5 ani, Todd Acamesis a fost foarte aproape de moarte, a început să experimenteze ieșirea din corpul fizic și călătoria prin timp și spațiu. Cel puțin așa susține...

Oricine poate experimenta această senzație

În vârstă de 47 de ani, canadianul Todd Acamesis povestește că sufletul poate părăsi corpul fizic încă din timpul vieții, ca un exercițiu, și că oricine poate experimenta această senzație și poate face călătorii fantastice în acest fel, notează „Daily Mail”. Potrivit lui Acamesis, care a susținut o prelegere în cadrul unui simpozion dedicat fenomenelor paranormale care a avut loc recent la Glastonbury, în Marea Britanie, nu este foarte greu de experimentat așa ceva. Mai mult, canadianul s-a oferit să antreneze pe oricine și-ar dori să călătorească în afara corpului prin intermediul propriului suflet.

Este posibilă decuplarea de realitatea fizică

644 19 4Întrebat din public cum se ajunge la o astfel de experiență, Acamesis a punctat: „Ca orice altceva în viață, trebuie să-ți fie foarte clar ceea ce dorești”. Mai precis, canadianul crede în separarea intenționată dintre corpul astral și cel fizic, cel dintâi fiind „capabil de a călători prin Univers”. „Dacă îți cunoști scopul, drumul și proiecția astrală, este posibilă decuplarea de realitatea fizică. Făcând asta rămânem conștienți și foarte ancorați în realitate, dar nu mai suntem exclusiv corpuri fizice”, susține Acamesis.

„Vederea de la distanță” și trecerea prin ziduri

Canadianul și-a detaliat experiențele extracorporale, povestind că își poate părăsi corpul fizic, îl poate privi din exterior, uneori acesta chiar dispare, că poate explora clădiri cu ajutorul „vederii de la distanță” și că există momente în care, în aceste imagini, obiecte care au fost într-un anume loc dintotdeauna nu mai sunt acolo, deci poate fi vorba despre o falie temporală. Mai mult, susține că a experimentat trecerea prin ziduri și explică aceste abilități prin accesarea „realității multidimensionale”.

Intenția „de a face bine tuturor”

În cadrul simpozionului au existat și alte mărturii asemănătoare. De pildă, olandeza Marja De Vries a povestit că a experimentat, la rândul său, călătoria prin timp și spațiu în afara corpului fizic, dar a recomandat precauție în intrarea în această stare „doar din curiozitate”: „Este o senzație de-a dreptul impresionantă. Intenția de a face asta trebuie să fie pură intenție. Nu recomand intrarea în această stare din curiozitate, ci având la bază pura intenție de a face bine tuturor, altfel poate exista un grad de periculozitate”.

„Încurajez pe toată lumea să încerce experimentul călătoriei în afara propriului corp prin Univers“ (Todd Acamesis)