Main menu

header

646 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Lângă localitatea Dumbarton, din Scoția, spațiu plin de verdeață și pitoresc, există un loc care îngrozește: „podul morții”. Pe parcursul timpului, peste 50 de câini s-au aruncat în gol pe pietrele de sub acest pod, fără să existe vreo explicație până în prezent.

Supraviețuitorii încearcă din nou

Podul Overtoun este locul de pe care, fără motiv sau vreo explicație, zeci de câini se aruncă în gol de la o înălțime de peste 15 metri. Patrupedele, invariabil, sar din același loc - între ultimii doi parapeți de pe partea dreaptă a podului. Incidentele s-au întâmplat în zile însorite (destul de rare în această parte a Scoției). Câinii, din rasele Collie sau Labrador, au decedat în majoritate, iar cei care au supraviețuit cumplitului salt s-au întors pe pod și au încercat să sară din nou!

Kevin Moy și-a azvârlit fiul în gol

Podul are o reputație sinistră și din cauză că are un efect teribil asupra oamenilor. Este binecunoscut faptul că în mod inexplicabil, la mijlocul anilor ’90, Kevin Moy, în vârstă de 32 de ani, și-a aruncat de pe pod fiul, pe Eoghan, într-o zi însorită de octombrie. Copilul a murit pe loc, iar tatăl a vrut să se arunce după el, dar a fost împiedicat de soție, numai că, odată întors în oraș, a încercat să-și taie venele cu un cuțit de bucătărie. Dacă gestul lui Moy poate fi pus pe seama unei boli mintale (omul credea că fiul său este diavolul, iar familia lor este responsabilă pentru războiul din Golf!), ceea ce fac câinii a rămas fără explicație.

Punctul unde se „închid” două lumi

În jurul Podului Overtoun a existat din vechime o legendă celtică potrivit căreia acesta este un spațiu în care se „închid” cele două lumi: materială și spirituală. Dorind să testeze spațiul, o per- soană cu capacități paranormale pe nume Mary Armour și-a luat Labradorul la o plimbare pe pod și a observat că animalul a încercat cu disperare să scape din lesă exact când au ajuns în dreptul punctului blestemat. În ciuda tuturor teoriilor elaborate în jurul gestului pe care îl fac animalele, de la existența unor sunete pe care doar câinii le percep până la mirosul emanat de unele vietăți de sub pod, o explicație rațională nu s-a putut găsi. A rămas doar ca stăpânii de câini să ia aminte la un avertisment postat pe pod: „Loc periculos. Țineți-vă câinii în lesă!”.