Main menu

header

646 17 1de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

Una dintre cele mai bogate țări ale lumii, Emiratele Arabe Unite, înregistrează o opulență greu de egalat, în special în capitala Dubai. Dar în spatele luxului orbitor sunt de multe ori legende care dau fiori...

Copacii care blestemă și ucid

646 17 2În Dubai circulă o poveste sinistră despre puterea întunecată a unui grup de arbori ai vieții, ghaf. De regulă sunt considerați copaci ai înțelepciunii, sub care bătrânii spuneau povești și dădeau povețe generațiilor tinere. Nu însă și acest anume grup de pomi, care se pare că au fost sădiți pe un fost loc de îngropăciune și ar avea capacitatea de a-i blestema și chiar de a-i ucide pe cei care încearcă să-i taie. Una dintre întâmplările care îi au în centru se referă la o companie de construcții care a încercat să doboare arborii. După ce că nu s-a reușit, firma aulterior a falimentat. O altă poveste a fost relatată de un om care a intrat în mod accidental cu mașina în acești copaci. Pe patul de moarte a spus că a văzut acolo un spirit.

Mireasa... motocicliștilor

În capitala spectaculoasă a Emiratelor, Dubai, asaltată de turiști și plină de minuni arhitecturale, există un tunel al groazei foarte apreciat de motocicliștii amatori de senzații tari. Mulți dintre cei care l-au traversat pe două roți, și nu numai, au povestit că este bântuit în mod cert. De pildă, unul dintre martori a afirmat că a văzut fantoma unei femei arabe îmbrăcate într-o somptuoasă rochie de mireasă. Apariția se ivea constant în oglinda laterală a motocicletei, ca și cum ar fi fost pasagerul din spate. Mireasa li s-a arătat multora. Cei suficient de curajoși încât să întoarcă totuși capul nu vedeau nimic. Interesant de menționat este faptul că, în toate mărturiile, frumoasa femeie nu scoate niciun sunet și nu face vreun rău motociclistului sau șoferului. Este doar foarte tristă...

Vila cu spirite

646 17 3Unul dintre edificiile celebrului grup „Jumeirah”, care deține hoteluri dintre cele mai faimoase în capitală, este o vilă... bântuită. De luni bune nimeni nu a mai locuit în acest spațiu. Un fost chiriaș a afirmat că este o casă în care se petrec lucruri foarte ciudate. O altă fostă rezidentă, Katie Naomi, povestește că „în perioada în care am stat în acea vilă s-au întâmplat tot felul de lucruri stranii familiei noastre”. Printre acestea, femeia a enumerat alunecarea bizară, de-a lungul mesei, a unei tăvi grele de porțelan, cuptorul pe gaz pornind singur sau mașinuțele cu telecomandă ale fiului său activându-se fără să fie pornite de cineva. Poveștile despre locul bântuit abundă. Nu este de mirare că imobilul este părăsit.

Hotelul cu urlete

646 17 4Un hotel din Sharjah este bântuit. Cel puțin așa jură numeroși vizitatori care au descris tot felul de experiențe, care mai de care mai ciudate. De pildă, zgomotele care se auzeau din camere învecinate cu ale lor, dar care nu erau ocupate. Sau lumini aprinzându-se fără ca întrerupătoarele să fie atinse ori dușurile începând să curgă când nu era nimeni în baie. Unul dintre angajați chiar a povestit că într-o zi a zărit un copil alergând, în lacrimi, pe culoar. Speriat de soarta micuțului, omul a pornit după el și l-a văzut intrând într-o cameră. Dinăuntru au început să se audă apoi urlete. A chemat administratorul doar pentru a afla, stupefiat, că respectiva cameră nu era ocupată de nimeni în acte. Și tot despre apariții deranjante din lumea paranormalului a relatat și un pilot, care s-a plâns conducerii că nu a fost lăsat să se odihnească de un astfel de spirit.

Clientul satanic

646 17 5Un magazin din cartierul Karama, din Dubai, a fost locul în care s-a petrecut un eveniment cel puțin straniu. Abătut că nu vânduse nimic toată ziua în capitala tuturor cumpărăturilor, proprietarul unui magazin se pregătea să închidă, spre miezul nopții, când a intrat, în sfârșit, un client. Părea bogat, dar după o mulțime de întrebări nu a cumpărat decât o pereche de cercei ieftini. În timp ce ambala cadoul, proprietarul a constatat că mușteriul dispăruse. Temându-se să nu aibă ghinion pentru că nu i-a dat restul, a luat-o la goană după el. L-a prins de braț, dar... brațul s-a răsucit în mod nefiresc, piciorul arătării a început să se învârtă la fel, în timp ce un zâmbet fioros i-a apărut pe chip. Proprietarul magazinului a trăit să spună povestea.

Orașul abandonat

Localitatea de pescari Jazirat Al Hamra se găsește în deșert, și nimeni nu vrea să meargă acolo în vizită. Locuită cândva de triburi care au părăsit locul fără explicație, așezarea are un renume întunecat din pricina legendelor care spun că este locuită de spirite. Nu este recomandată, așadar, celor cu inima slabă înnoptarea în acest loc. De altfel, localnicii din împrejurimi refuză să meargă acolo chiar și ziua, convinși că sunt toate șansele să dea nas în nas cu spiritele care au orașul în stăpânire.

„Cred că există în lume lucruri nexplicabile, mistice, paranormale“ (Katie Featherston, actriță)

Palatul cu copii invizibili

Ridicat în anii ’80, într-un spațiu superb, în vârful unei coline de unde domină peisajul, Palatul Ras al-Khaimah’s Al Qasimi a costat peste 136 de milioane de dolari. La vremea edificării sale era un mesaj de lux, cea mai înaltă expresie a opulenței pe care și-o permiteau bogații din Emirate. Cum de este abandonat de peste două decenii? Pentru că este bântuit, afirmă poveștile locului. Încă din prima zi în care familia s-a multat aici au intervenit întâmplări foarte stranii: mobila a început să se miște singură de colo-colo, s-au auzit vaiete sau râsete de copii, obiectele zburau care încotro. Ceea ce se petrecea era de o asemenea gravitate, încât șeful familiei a decis să părăsească incinta imediat, după ce înnoptase acolo doar o dată. Abandonată, splendida clădire este obiectul căutărilor celor care doresc fiori reci pe șira spinării. De pildă, cei care au curajul să petreacă noaptea acolo afirmă că se aud râsete de copii sau vaiete ale unor entități invizibile.