Main menu

header

647 20 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Unii criminali sunt hăituiți de spiritele celor pe care i-au ucis. Așa se poate ajunge la mărturisiri chiar și după decenii de la comiterea faptei.

Coșmaruri îngrozitoare

Trei membri ai unei găști macabre din Hong Kong au răpit și au torturat fără milă, timp de o lună, în 1999, o tânără pe nume Fan Man-yee. În final, aceasta a decedat din cauza chinului îndelungat. Răufăcătorii au masacrat cadavrul, l-au fiert și l-au aruncat la gunoi. La tot episodul a asistat prietena în vârstă de 13 ani a unuia dintre criminali, Ah Fong, care a început să aibă coșmaruri atât de îngrozitoare cu spiritul celei ucise, încât s-a dus la Poliție și a spus totul. Cei trei ucigași au fost arestați, iar după mărturia lui Ah Fong au fost condamnați la închisoare pe viață.

Mărturisire după 30 de ani

647 20 2În 1982, Jose Ferreira, pe vremea aceea în vârstă de 17 ani, a vrut să coboare într-un subsol cu Carrie Ann Jopek, de 13 ani, care se împotrivea. Atunci, adolescentul a împins-o pe scară și a violat-o fără să observe că fata avea gâtul rupt. Realizând că este moartă, tânărul a îngropat-o sub poarta unui vecin. Cadavrul a fost găsit după aproape doi ani, iar cazul a rămas nerezolvat până când, trei decenii mai târziu, Ferreira și-a mărturisit fapta, adăugând că spiritul tinerei l-a bântuit din ziua în care ea a murit.

Fratele asasinat a vrut să-l sugrume

Pentru că-i făcea avansuri soției sale, Bhim Shankar Giri a decis să-și lichideze fratele, pe Jeetendra. L-a atras într-o cursă, l-a îmbătat și i-a tăiat gâtul. Apoi a dispărut. Familia a raportat dispariția la Poliție, dar zilele treceau fără vești. Între timp, Bhim ajunsese să nu mai poată dormi din pricină că spiritul fratelui său ucis îi apărea noapte de noapte în vis și îi spunea că nu-l va mai lăsa să se odihnească niciodată. Într-o seară, potrivit mărturiei ulterioare a lui Bhim, fantoma fratelui său a încercat să-l sugrume. Înnebunit de spaimă, criminalul, în vârstă de 25 de ani, s-a întors acasă și a mărturisit totul.

„Dacă nu spui totul, mă vei urma”

În Africa de Sud, în 2002, John Nkuna și doi prieteni l-au răpit într-o noapte pe Bob Ruel Baloyi. L-au legat cu cârpe, l-au bătut cu bestialitate, apoi au turnat peste el benzină și i-au dat foc. Rămășițele carbonizate au fost găsite de un păstor, care a alertat autoritățile. Nkuna fugise în altă localitate, dar imediat a început să fie bântuit de fantoma celui ucis. În fiecare noapte auzea spiritul celui decedat: „Spune familiei mele că tu ești cel care m-a ucis și vei putea din nou să dormi nopțile. Dacă nu, mă vei urma”. În final, ucigașul a ascultat fantoma și a mărturisit totul familiei victimei. A fost condamnat la 15 ani de închisoare, deși a pledat nevinovat...

Fantoma îl pălmuia!

647 20 3Victor Amewugah avea obiceiul sinistru de a lua taxiul pentru o cursă lungă, apoi de a scoate un pistol și de a-l ucide pe șofer. După aceea fura taxiul și îl abandona. Spiritul celei de-a doua victime ucise în acest fel a început să-l bântuie atât de agresiv, chiar să-l atace pe făptaș, încât acesta și-a pierdut somnul. Înnebunit de coșmaruri și de faptul că spiritul îl plesnea peste față când era adormit, după cum declara mai târziu, i-a mărturisit unui prieten despre ceea ce făcea. Acesta a sunat la Poliție, criminalul a fost arestat și a spus totul. Astăzi își petrece detenția sfătuindu-i pe ceilalți pușcăriași să nu mai ucidă, ca să nu fie urmăriți de fantomele celor asasinați.

Victimele își asaltau călăul

647 20 4În 1987, Terry Childs a înjunghiat o tânără în vârstă de 17 ani. A fost găsit vinovat și condamnat la 41 de ani de detenție. În timp ce era în închisoare a mărturisit și alte crime. Una dintre ele, răpită, bătută crunt și ucisă în 1979, era Linda Ann Jozovich. Childs i-a ascuns cadavrul în Munții Santa Cruz, și poate rămășițele n-ar fi fost găsite niciodată dacă ucigașul nu ar fi arătat exact locul, „ca să scape de demoni”, după cum declara. Mai precis, era urmărit de fantomele tuturor victimelor sale, pe care le visa hrănindu-se cu creierul său. Mărturiile lui Childs i-au sporit sentința, comutată în închisoare pe viață fără drept de eliberare condiționată.

Femeia zbura în jurul criminalului

Timp de trei ani, crima care a avut-o ca victimă pe Jennifer Stewart nu a putut fi rezolvată. Femeia fusese ucisă cu un topor, într-o parcare, în 2010. Și poate cazul nu ar fi fost soluționat vreodată dacă nu ar fi mărturisit totul din senin Adrian Daou. Poliția nu l-a crezut inițial, dar omul a descris cu lux de amănunte și ce, și cum făcuse, și mai ales de ce - pentru a-și lansa cariera muzicală. Credea că pentru a fi un rapper adevărat trebuia să omoare pe cineva, auzise asta în industria muzicală. După crimă a început să fie bântuit de mai multe ori pe zi de fantoma femeii, despre care spunea că zboară neîncetat în jurul său.

În ultimii ani ai vieţii, mafiotul Al Capone a fost terorizat de fantoma lui Jimmy, un tânăr pe care îl asasinase cu ceva ani în urmă

Al Capone, urmărit încontinuu de Jimmy

Șapte membri ai unei găști de cartier se întâlneau pentru ultima oară într-un garaj în 1929. La scurt timp erau uciși și, deși nu s-a putut demonstra niciodată concret, s-a crezut că lichidarea acestora fusese pusă la cale de însuși Al Capone. Ceea ce s-a întâmplat ulterior a dat apă la moară acestor speculații. Spiritul unuia dintre cei asasinați, James Clark, zis Jimmy, l-a urmărit pe celebrul mafiot în închisoare (gardienii au declarat că-l auzeau pe Capone strigând noaptea: „Lasă-mă în pace, Jimmy!”) și, ulterior, în libertate. Capone a angajat un medium care să-l scape de fantoma lui Clarke, dar fără succes. Chiar și în ultimii săi ani de viață, Capone era auzit de bodyguarzi strigând același lucru într-o încăpere în care nu se afla decât el. Când aceștia dădeau buzna, interlopul le spunea mereu că este bântuit de fantoma lui Clarke.

Fetiţa care se arată zilnic în celulă

În 2012, Mark Bridger, băut, a urcat la volanul mașinii în căutarea unui copil care să-i satisfacă plăcerile necurate. A dat peste April Jones, o copilă în vârstă de 5 ani, care nu a mai fost găsită niciodată. Bridger a fost arestat a doua zi, a admis că a ucis copilul, dar a pretins că fusese un accident, că o lovise cu mașina pe cea mică fără să vrea. A dat vina pe alcool pentru că nu-și aducea aminte ce s-a întâmplat cu trupul neînsuflețit. Curtea nu l-a crezut și l-a condamnat la închisoare pe viață. De atunci, Bridger se plânge constant celorlalți deținuți că spiritul fetiței îl bântuie neîncetat, arătându-i-se zilnic în celulă.