Main menu

header

647 19 3de Roxana Istudor

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri care pot fi încadrate la capitolul fenomene paranormale este cel al lui Don Decker, omul capabil să provoace ploaie oriunde mergea.

Apă din tavan

Orașul Stroudsburg, din Pennsylvania, avea să intre în analele fenomenelor inexplicabile în februarie 1983. Un localnic pe nume Don Decker a asistat la înmormântarea bunicului său, apoi a mers acasă la un prieten, unde urma să rămână peste noapte. La un moment dat, bărbatul a început să se simtă ciudat, i s-a făcut foarte frig, a început să tremure și brusc, din tavan au început să curgă stropi de apă. Uluit, proprietarul a chemat polițiștii la fața locului. Sosiți în grabă, aceștia au rămas în prag, uluiți de ploaia care cădea în casă.

Vindecat prin exorcizare

Lăsând oamenii legii să investigheze, locatarii au mers la un local de peste drum. În momentul când Don a părăsit casa, ploaia a încetat. Totuși, în clipa în care a intrat în restaurant, fenomenul s-a declanșat din nou. Apa îl urma peste tot. Crezând că bărbatul este posedat, patronul i-a pus un crucifix pe piele, iar acesta a provocat o arsură. A fost momentul în care Don a realizat pe deplin că el era cauza izbucnirii apei. Reîntorși în casă, oamenii au fost din nou nevoiți să suporte ploaia. În zilele următoare, curgerea apei declanșate de Don a continuat, în prezența unui mare număr de polițiști, dintre care unul a lipit din nou o cruce de pielea lui Don, cu același efect. În final, a fost chemat un preot care a oficiat o exorcizare. Don a redevenit un om ca toți ceilalți.