Main menu

header

657 17 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

Abilitatea de a spiona psihic, cu un mare grad de acurateţe, locuri şi persoane aflate la mare distanţă poate uimi. Faptul că marile puteri îşi antrenează telepaţii să interogheze psihic creierele inamicului ţine de teoria conspiraţiei sau cel puţin aşa şi-ar dori unii să credem... Să explorăm împreună acest teritoriu şi să încercăm să despărţim realul de ficţiune.

Vederea de la distanţă, explorată în cercurile militare

Încă de la apariţia lucrării „Descoperiri psihice în spatele cortinei de fier” (1971), scrisă de Sheila Ostrander şi de Lynn Schroeder, s-a vorbit despre puterea sistemului care controlează ceea ce ni se permite să gândim. Deoarece pe vremuri savanţii vestici au predicat că este imposibil să existe „PSI” (spioni psihici), cu toţii am luat această afirmaţie drept literă de Evanghelie. Puterea de a scana mintea altei persoane are puternice implicaţii, în special pentru cercurile militare care dezvoltă această tehnologie. Percepţia de la distanţă (RS) reprezintă utilizarea vederii de la distanţă (RV, „remote viewing”) pentru a te infiltra în creierul altei persoane. Această tehnologie a fost dezvoltată de ruşi, care au făcut din RS o adevărată artă. În schimb, în SUA (în cadrul CIA) şi în vestul Europei se foloseşte termenul „ESP”. RS poate fi gândit ca o ascuţire a RV pentru a extinde domeniul său, ajungând la înglobarea telepatiei, astfel ca scanarea minţii altor persoane să poată fi realizată. Ruşii au des- coperit cum să antreneze un al treilea telepat pentru a asculta o conversaţie telepatică privată între alţi doi telepaţi. Americanii au utilizat această tehnică nu numai pentru a interoga ruşi cu funcţii înalte, dar au scanat şi minţile celor suspecţi de a fi spioni ruşi.

Ştiinţa viitorului

657 17 2Numeroase articole elaborate în SUA demonstrează interesul CIA pentru protecţia persoanelor publice americane în faţa ameninţărilor de scanare psihică. Un expert parapsiholog rus, profesorul Leonid Vasiliev, a fost deseori citat după ce a făcut următoarea declaraţie: „Nu de puţine ori s-a întâmplat în istoria descoperirilor ştiinţifice că stabilirea unor noi legi sau a unor noi fapte a fost inexplicabilă prin ceea ce deja se cunoştea în domeniu”. În 1966, Felix Zigel, un astronom sovietic de renume, concluziona că telepatia este ştiinţa viitorului. De asemenea, propunea ca investigaţiile în domeniu să fie bazate pe o cercetare organizată de instituţiile statului. Încă din 1968, sovieticii organizaseră deja mai multe centre de cercetare specializate în experimente telepatice de nivel academic, precum şi mai multe echipe interdisciplinare, formate din fiziologi, fizicieni, matematicieni, ciberneticieni, neurologi şi ingineri electronişti, pentru investigarea telepatiei. Au fost făcute o serie de experimente, implicând transferarea gândurilor la mare distanţă, precum Leningrad - Moscova (600 de kilometri) şi Moscova - Tomsk (4.000 de kilometri). Telepaţii pot recepţiona gândurile prin contopirea corpului biofizic cu cel al obiectivului şi transmiterea informaţiei care există în câmpul biofizic al obiectivului.

Limba diferită, o problemă depăşită

La rândul lor, experţii americani au teoria lor. Corpul biofizic al spionului psihic telepat se deplasează la câmpul biofizic al obiectivului, încarcă gândurile găsite acolo, apoi revine în corpul telepatului. Informaţia este descărcată în creierul telepatului, apoi se reîntoarce la obiectiv pentru a continua procesul. Acest sistem „du-te, vino” se poate desfăşura cu o viteză atât de mare, încât apare o continuitate a input-ului telepatic la operatorul ESP bine antrenat. Telepatia devine mai dificilă când este executată cu obiective din străinătate, care vorbesc o altă limbă. Telepaţii experimentaţi pot depăşi acest obstacol, făcând apel la limbajul seminal arhetipal, pe care telepatul poate învăţa să-l înţeleagă chiar din mintea subiectului.

Spaima vine de la Leningrad

Dezvoltarea liniei de cercetare privind al treilea telepat le-a permis ruşilor să pătrundă în conversaţiile telepatice şi să substituie imaginile şi mesajele pe care le doreau. Tot acest procedeu le-a înlesnit să fuzioneze PSI-operatorii pentru a forma minţi de grup. Interesul american în această direcţie a fost stimulat de informaţiile primite încă din 1973, referitoare la o bază ultrasecretă de cercetări aflată lângă Leningrad, unde se desfăşurau experimente psihice. Cercetările avansate ruseşti în acest domeniu, dar şi în cel al telechineziei, par să-i fi condus către provocarea unor efecte fizice. Acest lucru a înspăimântat comandamentul american al rachetelor, deoarece exista posibilitatea scoaterii din luptă a rachetelor balistice ale SUA când acestea se aflau în hangare sau în zbor. În 1975, Thomas Bearden, un inginer în domeniul nuclear, a fost utilizat de Armata americană pentru desfăşurarea unor experimente privind zona de cercetări psihice ruseşti, numită psihotronică. Astfel, a fost descoperită zona de cercetări telepatice ruseşti care, prin sinergia minţilor telepaţilor ruşi, obţinea telechinezia amplificată telepatic. Un număr impresionant de telepaţi ruşi puteau crea forme de gând din inconştientul colectiv şi puteau provoca materializarea.

3.000 de kilometri, distanţa între Moscova şi Tomsk, obiect de studiu pentru transferul gândurilor

„Stabilirea unor noi legi sau a unor noi fapte a fost inexplicabilă prin ceea ce deja se cunoştea în domeniu“ (Leonid Vasiliev)

Robert Jahn: „Ruşii au avans într-un domeniu deosebit de important“

Publicaţia „Sunday Telegraph” a dezvăluit că Robert Jahn, de la Centrul de cercetări privind anomaliile în tehnică din Princetown, desfăşura o serie de proiecte care aveau ca scop influenţarea generării numerelor aleatorii prin intermediul telechineziei (sau al psihochineziei, numită şi PK), care reprezintă abilitatea de a influenţa obiecte şi persoane de la distanţă, fără contact fizic, ci prin mijloacele câmpurilor de energie biologică. Iată care sunt efectele PK: iniţializarea sau încetarea mişcării unor obiecte, neutralizarea aparentă a efectului gravităţii asupra acestora, levitaţia, introducerea unor schimbări în procesele fiziologice ale materiei vii, crearea unor câmpuri electrice, electromagnetice, electrostatice, magnetice sau gravitaţionale care pot fi măsurate în jurul obiectelor-ţintă şi introducerea unor imagini pe emulsiile fotografice. Subiecţii erau rugaţi să se concentreze asupra unui monitor de calculator care prezenta rezultatul generării numerelor aleatorii, ca secvenţe de 0 şi de 1. Legea numerelor mari afirmă că, după foarte mari experienţe, numărul de 0 şi de 1 generate trebuie să fie egal. Dacă telechinezia există (mintea deasupra materiei), ar trebui să se genereze mai multe din cifra aleasă în prealabil. După mai bine de 12 ani de experienţe, în care au fost implicaţi mii de subiecţi, profesorul Jahn a demonstrat că instrumentele electronice sunt influenţate de mintea omului prin telechinezie. Omul de ştiinţă a declarat: „Vă mărturisesc că am efectuat un set dramatic de experimente care subliniază faptul că ruşii au avans într-un domeniu deosebit de important!”.