Main menu

header

660 20 2de Roxana Istudor şi Sorin Dumitrescu

În anii ’80, Sam și Judith Haney jubilau de bucurie pentru că se mutau în casa lor de vis din Texas. Dar proprietatea se afla sub semnul unui blestem care avea să aducă moarte.

„Există rămășițe umane dedesubt”

Casa perfectă a familiei Haney, cea pe care Sam o descria ca fiind „ceea ce căutasem dintotdeauna și în care intenționăm să rămânem definitiv”, ascundea un secret morbid. La foarte scurt timp după ce s-au mutat, Sam și Judith au primit o vizită cel puțin surprinzătoare: un localnic în vârstă i-a dus în spatele casei și le-a spus că sub proprietate este un vechi cimitir. „Bătrânul acela mi-a spus că a observat că vrem să amplasăm o piscină în spatele casei și că este ceva ce ar trebui să știu. Nu doar a spus că există rămășițe umane dedesubt, dar a arătat cu precizie și locul. Am crezut că glumește...”, povestește Sam.

Loc de îngropăciune pentru foști sclavi

Într-adevăr, după cum aveau să descopere curând cei doi soți, casa și toată proprietatea se aflau deasupra unui loc unde fuseseră îngropați în morminte sărăcăcioase foști sclavi. Sam însuși a săpat până a descoperit primele rămășițe ale unui schelet. Bărbatul a chemat imediat șeriful și legistul local, care au organizat o exhumare. Din acel moment, viața celor doi Haney a devenit un coșmar. „Într-unul dintre sicrie au fost descoperite două verighete. Mi-au fost înmânate și mi s-a făcut rău la gândul că vandalizam morminte”, povestește Judy.

Pe mormântul lui Betty au apărut pantofii din șifonierul lui Judith

Extinderea cercetărilor a dus la descoperirea că alte 12 proprietăți se întindeau peste ceea ce era cunoscut sub denumirea de cimitirul Black Hope. Cu gândul să-i lase pe decedați să se odihnească în pace, soții Haney au decis să-i reînhumeze pe Betty și pe Charlie Thomas, ale căror rămășițe fuseseră descoperite la ei, în fostele morminte din curtea casei. Dar de aici a început un dezastru. „Într-o noapte, ceasul de pe noptieră a fost brusc înconjurat de o lumină albastră. Când l-am controlat, era scos din priză!”, povestește Judith. Și era doar începutul; în timp, lucruri au început să le dispară din dulap, se auzeau zgomote ciudate în cea mai tăcută după-amiază, iar într-o zi pe mormântul lui Betty au apărut pantofii din șifonierul lui Judith...

„Aveam să fim chinuiți până plecam de acolo”

Soții Haney nu erau singurii care experimentau fenomene paranormale. În casele vecinilor, televizoarele se stingeau și se aprindeau brusc, chiuvetele porneau fără să le atingă cineva, aparițiile și zgomotele sinistre se țineau lanț. Familia Williams chiar a filmat gropi în formă de sicriu apărute peste noapte în locuri unde cei doi soți plantau flori (care, invariabil, mureau). Soții simțeau și prezențe răuvoitoare în casă, aer foarte rece în miezul verii sau vedeau umbre întunecate prelingându-se pe pereți. „Sunt convinsă că toate aceste lucruri se petreceau pentru că eram așezați pe un cimitir și aveam să fim chinuiți până plecam de acolo”, își amintește Jean Williams.

„Mamă, să ai grijă de copilul meu!”

După o lungă perioadă de teroare, familia Williams a decis să dea în judecată constructorul casei pentru că nu-i pusese la curent cu faptul că proprietatea se afla peste un loc de îngropăciune. Prima sentință i-a amendat pe cei doi soți cu 142.000 de dolari și a decis că au „probleme mintale”. Recursul a stabilit o amendă de 50.000 de dolari. „Atunci ne-am declarat faliți. Am sfârșit prin a pierde cazul, banii, casa”, spune Jean. Revoltată, ea a luat o decizie pe care avea s-o regrete toată viața. „M-am gândit să sap în fiecare zi până voi găsi cadavrele care să ne demonstreze cauza”. Zis și făcut. Dar când a început să sape i s-a făcut foarte rău. Fiica sa, Tina, atunci în vârstă de 30 de ani, s-a grăbit s-o ajute să termine treaba, dar a amețit și a căzut jos: „Mamă, să ai grijă de copilul meu!”, a mai apucat să spună Tina până să dea ochii peste cap. Avea să moară două zile mai târziu, în urma unui masiv atac de cord.

Membrii familiei Williams s-au mutat pe altă proprietate din Texas și au reușit să treacă peste tragedia care le-a marcat o etapă a existenței