Main menu

header

797 18 3de Roxana Istudor şi Alexandru Filcu

Există numeroase legende urbane în toată lumea care vorbesc despre apariții și fenomene care nu se pot explica, dar care în multe cazuri au efecte dintre cele mai dramatice.

Portretul care ucide

Una dintre cele mai tulburătoare povești urbane vine din misterioasa Asie. O tânără din Japonia a realizat un portret al unei fete care se uită direct în ochii privitorului. A postat imaginea pe internet, apoi și-a luat zilele. Curând, comentariile online au început să spună despre mânia din ochii desenului, apoi despre faptul că dacă este privită îndelung, fata din portret își curbează buzele într-un rânjet sinistru și un halou întunecat înconjoară chipul aparent angelic. Mai grav, există și voci care afirmă că unii s-au uitat la portret prea mult, peste cinci minute, și au sfârșit prin a se sinucide.

Copila sângerândă din Mechanicsville

797 18 4Undeva în Virginia, în orașul Mechanicsville, cu câțiva ani în urmă, un bărbat alcoolic și-a bătut soția și fetița până le-a lăsat inconștiente, apoi s-a sinucis. Copila nu a murit imediat și, plină de sânge pe pijama și cu maxilarul rupt, a mers o bucată de drum să caute ajutor. În final s-a prăbușit și a pierit, într-un loc numit Studley Road. Și astăzi există mărturii despre apariția înfricoșătoare pe această stradă a fetiței care se mișcă încet, cu spatele la privitor. Șoferii care nu știau întâmplarea s-au oprit de multe ori s-o ajute, dar de fiecare dată apariția a scos un strigăt ascuțit. Alții povestesc că atunci când s-au apropiat au văzut sângele curgându-i șiroaie din gura distrusă. Mulți dintre martori nu și-au revenit pe deplin din groază nici astăzi.

Oglinzile care fură suflete

Într-un oraș din Louisiana există o cabină cu o reputație sinistră. Este numită „cutia diavolului” și este plină de oglinzi, inclusiv pe tavan. Se spune că dacă o persoană stă prea mult în interior vine necuratul și-i fură sufletul. Dată fiind celebritatea spațiului, cercetătorii în paranormal au studiat interiorul și au concluzionat că din cauza orientării oglinzilor nimeni nu poate sta acolo mai mult de cinci minute. Curajoșii care au sfidat legenda au avut de suferit: cel care a stat patru minute a ieșit mut și nu a mai vorbit niciodată, o femeie a făcut stop cardiac în cabină, iar un adolescent a fost scos de acolo urlând și zbătându-se; două săptămâni mai târziu s-a sinucis.

Seducătoarea care sfâșie

797 18 5Undeva în East Point, Australia, străbate drumurile fantoma unei tinere îmbrăcate în alb. Povestea spune că a fost violată de un pescar, iar când și-a dat seama că este însărcinată, s-a spânzurat. De atunci apare neîncetat în fața bărbaților, dar când aceștia sunt atrași de ea se spune că se transformă într-o hoașcă oribilă, cu gheare lungi, care îi sfâșie. Dacă există și curajoși care au îndrăzneala s-o înfrunte, se crede că poate fi invocată chemând-o de trei ori, în nopți fără Lună. Cine face asta este anunțat printr-un țipăt că i-a fost ascultată chemarea. Întâlnirea are urmări imprevizibile.

El Silbon și sacul cu oase omenești

797 18 6În orașele din Venezuela și Columbia se vorbește despre spiritul lui El Silbon, băiatul care anunță moartea dacă intră într-o casă fără să fie văzut. Povestea lui este tragică: copil răsfățat, și-a ucis tatăl pentru că nu i-a adus carne de căprioară atunci când i-a cerut-o. Apoi ar fi tăiat carne de pe cadavrul părintelui său și a dus-o la bucătărie mamei sale, s-o gătească. Femeia și-a dat seama că ceva nu este în regulă și totul a ieșit la iveală. Copilul a intrat pe mâna bunicului, care l-a biciuit zdravăn, i-a pus sare pe răni, a făcut un sac cu oasele tatălui băiatului, pe care i l-a pus acestuia în spate, apoi l-a gonit. Înainte de a fi sfâșiat de câini, puștiul a fost blestemat de bătrân. De atunci este văzut intrând prin casele oamenilor și numărând osemintele din sac. Dacă este zărit, aduce noroc, dacă nu, prevestește deces.

„Acum ştiu ce este o nălucă... o poveste neterminată“ (Salman Rushdie, poet)

Armăsarul monstru marin

Cei care se află pe coastele Irlandei este bine să știe că în preajma apei se pot trezi față în față cu Nykur, un armăsar cenușiu de o rară frumusețe, dar care în realitate ar fi un monstru ce îi atrage spre moarte pe cei care nu îi știu obiceiul. Minunatul cal ar avea pielea lipicioasă și odată ce omul s-a urcat pe el, atras de frumusețea creaturii, nu are scăpare, întrucât nu mai poate descăleca. Apoi armăsarul intră cu „prada” în ape. Se spune că soluția este să fie strigat pe nume. În acest fel dispare.