Main menu

header

825 18 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Există pe planetă spații care au ajuns ale groazei, faimoase pentru aparițiile inexplicabile, pentru întunericul zguduit de zgomote ciudate și în care oricine pătrunde singur poate face atac de spaimă.

Dealul Crucilor, un loc al sufletelor pierdute

Cândva o înfloritoare exploatare minieră, Insula Hashima din Japonia este astăzi un loc al spiritelor pierdute. După ce a încetat activitatea umană, aici nu a mai călcat nimeni, așa încât locul a devenit un oraș-fantomă, care poate face pielea de găină oricui. Cei care s-au încumetat să viziteze acest spațiu își amintesc că au auzit murmure și șoapte intense din locuri în care nu era absolut nimeni. De asemenea, un alt loc de groază este Dealul Crucilor, din Lituania. Aici, ziua, oamenii vin să aducă o cruce cu ajutorul căreia își pot pune o dorință. Dar noaptea nimeni nu se încumetă să rămână în acest loc al sufletelor pierdute, în care se aud zgomote suspecte, de neexplicat.

Pripyat, orașul în care fantomele se dau în carusel

Pripyat, din Ucraina, este un oraș în care sunt o mulțime de distracții, săli de gimnastică, galerii de artă și spații de recreere, doar că este complet pustiu. Pentru doritorii de senzații tari, care vor să se dea în carusel cu fantomele, acest oraș este destinația potrivită. Mai la sud, în Italia, localitatea Craco a „văzut” activitate umană ultima dată în 1963. Destinație favorită a amatorilor de paranormal, acest oraș nu este recomandat, totuși, celor slabi de inimă, întrucât i s-a dus vestea că ar fi blestemat.

Poveglia, locul abandonării morților de ciumă

Poveglia este o mică insulă pe care cine ajunge poate experimenta descoperirea de oase și cranii, multe aduse de valuri la țărm. Această realitate este o urmare a „aruncării” aici a rămășițelor pământești ale celor care cândva au murit de ciumă. Pentru că nu au un loc de odihnă veșnică, acești nefericiți au devenit spirite neliniștite, care îi bântuie pe vizitatori. De altfel, aici a murit, în condiții rămase misterioase, un medic psihiatru, care a fost găsit sugrumat, în condițiile în care locul este pustiu.

Torturații care nu-și găsesc liniștea

O școală transformată în pușcărie, care se află în Tuol Sleng, Cambogia, este un adevărat loc al groazei, după ce a fost un spațiu al genocidului și al chinurilor teribile la care au fost supuși deținuții. Potrivit statisticilor, aici și-ar fi pierdut viața peste 14.000 de condamnați, majoritatea torturați până la moarte, și care nu-și găsesc liniștea. Acest cel mai bântuit loc din țară este o destinație cu adevărat de groază, aici auzindu-se vaiete și mișcându-se lucruri, chiar dacă în jur nu este nimeni. Un alt penitenciar teribil este cel din Pennsylvania, SUA, unde, în secolul al XIX-lea, erau lăsați singuri prizonierii, care mureau de foame. Penitenciarul Eastern State este astăzi un loc al groazei, unde au fost documentate nenumărate activități paranormale.

Scârțâit de paturi goale

825 18 2Un spital militar din Germania, din localitatea Beelitz, are un renume sinistru, din cauza nenumăraților oameni care au suferit aici. Deși a fost ridicată în anii 1960, unitatea medicală a fost abandonată după unificarea Germaniei, iar cei care vor să „guste” din fiorii paranormalului se pot plimba pe coridoarele terifiante, pot auzi cum scârțâie paturi pe care nu se află întins nimeni și pot vedea siluete sinistre pe pereții scorojiți de vreme. Dincolo de Ocean, în SUA, azilul Willard, din New York, are reputația de a fi adăpostit, în anii 1800, mii de pacienți pe care s-au testat tratamente teribile. Potrivit documentelor vremii, aici și-ar fi găsit moartea peste 50.000 de nefericiți, dintre care unii bântuie și azi locul în care au sfârșit tragic.

Capetele zburătoare de pe plaja Changi

825 18 3În Singapore, pe plaja Changi, doritorii de senzații tari se pot trezi cu capete zburătoare, cu corpuri decapitate umblând peste tot, cu apariții ale unor soldați muribunzi care cer ajutor și cu alte siluete supranaturale. Se spune că aici ar fi sfârșit teribil cei executați de armata chineză. De asemenea, ceva mai la sud, în Australia, locul numit Monte Cristo este bântuit de toți cei care au pierit aici în condiții misterioase - un copil ars de viu, un altul care ar fi căzut de pe scări, îngrijitori care au fost bătuți până au murit. Toate aceste suflete își fac simțită prezența de fiecare dată când vreun temerar îndrăznește să înnopteze în acest loc al terorii.

Bazarul încărcat cu energie malefică

Unul dintre cele mai înspăimântătoare locuri din Africa este bazarul Lome, din Togo. Aici se găsesc toate cele trebuincioase pentru practicarea magiei negre, de la cadavre de animale ucise de curând până la rămășițe împăiate și schelete de toate felurile. Este de la sine înțeles că locul este înțesat cu energie malefică, pe care o poate simți oricine se aventurează în această piață stranie. În SUA, în Waterbury, un parc de distracții numit Holy Land și care a fost abandonat în 1980 a devenit spațiul de joacă al fantomelor. Amatorii de paranormal susțin că în acest areal se pot „vâna” fantome și că se aud voci cristaline de copii, care par să se amuze copios, chiar dacă nu există nicio ființă vie în jur.

Highgate, cimitirul fantomei care își caută copiii

Locul în care sunt înmormântate persoane de notorietate, ca Douglas Adams sau Karl Marx, cimitirul Highgate, din Londra, este spațiul în care poate fi întâlnită fantoma femeii care își caută copiii, se poate auzi tânguindu-se spiritul unei călugărițe și au existat mărturii despre oameni care au dispărut fără urmă printre aleile cimitirului. Tot despre țipete stranii este vorba și în tunelul de la cascada Niagara, unde se spune că a pierit o fetiță ce încerca să scape de tatăl său agresiv. De fiecare dată când o persoană aprinde un chibrit în acest tunel, strigătele spiritului copilei terorizate de părintele său se aud din nou și din nou.

Pe podul de pe râul Kwai, dintre Myanmar și Thailanda, pot fi văzute fantome ale muncitorilor-sclavi care au pierit cu miile, în condiții îngrozitoare, de boli, malnutriție și accidente, și care bântuie acest loc până în zilele noastre

Toboşarul fără cap din Castelul Edinburgh

Pe lângă un morman de oase și cranii, scăderi bruște și inexplicabile de temperatură și senzația foarte clară a unei prezențe care rămâne invizibilă, în Castelul Edinburgh, doritorii de fenomene paranormale se pot întâlni cu fantoma toboșarului fără cap, pe care îl urmează stafia câinelui său. Un alt spațiu din Marea Britanie, celebrul Turn al Londrei, este un alt loc pe cât de vizitat, pe atât de bântuit, mai ales de râsul cristalin al celor doi prinți care se spune că ar fi fost uciși aici, pe care cei mai „norocoși” îi pot și vedea, alergând pe coridoare îmbrăcați în pijama…