Main menu

header

de Iulian D. Moleianu

Descifrarea secretelor invizibilităţii preocupă societatea închisă a savanţilor, care încearcă să descifreze fenomenele paranormale. Nici cercetătorii militari n-au ignorat acest subiect, care stă la baza unor teorii ale conspiraţiilor, dar, dincolo de revelaţiile căutărilor şi de inventica modernă, misterul persistă.

Magicianul de lângă Dumnezeu
Mass-media contemporană e plină de exemplele unor indivizi care au afirmat sau au încercat să şi demonstreze că posedă secretul invizibilităţii. Departe însă de experienţele „colorate” ale acestor personaje, inventate în scopul de a creşte tirajele revistelor şi de a mări ratingul televiziunilor, invizibilitatea reprezintă un fenomen cât se poate de real, iar cheia sa poate fi căutată în Antichitate. Mai exact, pe vremea lui Moise, profetul considerat de noi toţi drept muritorul care s-a aflat cel mai aproape de Dumnezeu. Potrivit Bibliei, Moise, conducătorul triburilor israelite, chiar a vorbit cu Dumnezeu, iar tocmai de aceea samaritenii îl consideră drept „unicul profet”. Dincolo de valenţele religioase, Moise a fost un adevărat clarvăzător, un mistic care a acţionat în conformitate cu legile cosmice universale. Să ne amintim că el a fost capabil să-şi transforme toiagul într-un şarpe atunci când s-a aflat în pericol, beneficiind de cunoştinţele alchimice primite de la Forţa Supremă. Majoritatea istoricilor concluzionează că Moise ar fi fost ucis de politicieni, dar teoriile moderne converg către ipoteza unui miracol: Moise a dispărut atunci când trebuia să dispară! „În timp ce se îndrepta către locul în care urma să dispară în faţa lor, toţi l-au urmat plângând, dar Moise le-a făcut cu mâna şi le-a spus să rămână în urmă, cufundaţi în tăcere. Cei care l-au însoţit erau senatorii, Marele Preot Eleazar şi Joshua, conducătorul plebei. Imediat ce au ajuns la Muntele Abarim, Moise i-a îndepărtat pe senatori, s-a învăluit într-o manta şi a dispărut”, notează Flavius Joseph în lucrarea sa „Antichităţi iudaice”. Părerea lui Joseph este împărtăşită de partizanii ideii potrivit căreia Moise a urcat în Ceruri, ca şi Hristos. Dar teoria este controversată.

Ipoteza rosicruciană a norului misterios
Referindu-se la Iisus, H. Spencer Lewis, unul dintre fondatorii Ordinului Rosicrucian, era de părere că norul care îl învăluise pe Mântuitor era unul mistic şi că Hristos chiar a dispărut într-o altă dimensiune în timp ce era în mormânt. De asemenea, Oliver Leroy, cunoscut istoric al religiilor, nota referitor la sfinţii catolici: „Este posibil să considerăm dispariţia unei persoane drept levitaţie, nu prin înălţimile incredibile atinse în înălţarea sa, însă prin fenomenul invizibilităţii. Unele exemplificări pot fi găsite chiar în vieţile unora dintre sfinţi”. Asemenea nori, asemănători celor la care ne refeream anterior, sunt încărcaţi de mister. Cazurile de dispariţie au şocat de-a lungul vremii, şi amintim câteva momente reprezentative. În timpul Primului Război Mondial, un batalion de soldaţi australieni a mărşăluit într-o vale înceţoşată şi nu a mai fost găsit niciodată. Chiar în România, în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial, o coloană mecanizată germană a dispărut, inexplicabil, în Munţii Carpaţi. Asemenea cazuri au fost îndelung studiate, există lucrări bine documentate pe marginea lor, dar concluziile sunt nesatisfăcătoare.

Ectoplasma, substanţa ce produce levitaţia
De curând, misticul canadian Richard Maurice Bucke a afirmat că, fără niciun avertisment, s-a trezit învăluit într-un nor de culoarea flăcărilor. Iniţial, a crezut că se afla în mijlocul unui incendiu, dar ulterior a realizat că lumina venea din interiorul său. A trăit un sentiment de exaltare, de fericire fără margini, de iluminare intelectuală greu de descris. Bucke a rămas marcat de acel episod pe tot parcursul vieţii, astfel că şi-a petrecut timpul studiind fenomenul, pe care l-a numit „conştiinţă cosmică”. Potrivit unor persoane care au trăit momente asemănătoare, o astfel de autoiluminare face parte din practicarea invizibilităţii. Substanţa care stă la baza fenomenului se numeşte ectoplasmă şi de multe ori curge din gura sau din alte orificii ale mediumurilor aflate în transă. Ei folosesc această ectoplasmă pentru a face o masă să leviteze, iar uneori substanţa, asemănătoare vatei de zahăr, se poate transforma chiar într-o apariţie. S-au constatat cazurile formării unor nori luminoşi şi chiar a unor forme umane, nude.

Este necesară mantra RA-MA
Pentru a folosi incantaţia formării norului este necesară mantra RA-MA, care este numele unei zeităţi hinduse şi numele oraşului din Palestina în care a fost fondată Şcoala Profeţilor. RA este energia masculină, pozitivă, iar MA potenţa feminină, negativă. Împreună formează puterea creativă care a făurit Universul din norul care a fost acesta la început. Iniţiaţii spun că fiecare silabă trebuie rostită de 30-40 de ori în fiecare şedinţă, dar dacă sfatul nostru nu dă roade din primele încercări, puteţi continua în încercarea de a deveni invizibili. Niciodată să nu spunem „niciodată”...

• O coloană mecanizată germană a dispărut, inexplicabil, în Munţii Carpaţi.

Spionii mistici au înspăimântat Moscova

Serviciile secrete contemporane au creat detaşamente pentru studiul acestor fenomene şi pentru realizarea unor programe menite să le asigure controlul total asupra societăţii. Americanii au experimentat primii valorile invizibilităţii. În urmă cu aproape 30 de ani, la Washington a fost format un corp de armată PSI (specialişti în arme psihotronice), alcătuit din peste 1.000 de superpsihanalişti, însărcinaţi cu aflarea secretelor duşmanilor tradiţionali. În timpul Războiului Rece, această unitate de elită era autorizată să-i spioneze pe comandanţii sovietici, în încercarea de a depista mişcările ulterioare ale armatelor Tratatului de la Varşovia. Dincolo de orice tip de propagandă, se pare că existau spioni capabili să se plimbe nestingheriţi, invizibil, în spatele zidurilor Kremlinului, fapt ce a generat o psihoză cumplită în cercurile înalte de la Moscova. Ulterior, au apărut zvonuri potrivit cărora KGB-ul n-a stat cu mâinile în sân şi a folosit propriii „spioni mistici”, pentru a deveni invizibili şi a obţine informaţii despre americani şi despre aliaţii acestora. Ipotezele par reale dacă ne gândim că, în vremurile contemporane, controlul minţii, alterând stadiile superioare ale conştiinţei, chiar şi a deveni invizibil, este o tehnică pe care tot mai mulţi iniţiaţi în domeniu o stăpânesc de minune.

„Imediat ce au ajuns la Muntele Abarim, Moise i-a îndepărtat pe senatori, s-a învăluit într-o manta şi a dispărut“ - Flavius Joseph