Main menu

header

20-05-1Anunţ umanitar

Răzvan Nechită are 26 de ani şi e condamnat să-şi ducă tinereţea într-un scaun cu rotile. Nu s-a născut aşa, ci nenorocirea a pus stăpânire pe viaţa sa în adolescenţă, dintr-o prostie sau, poate, doar din ghinion.

E paralizat de la piept în jos
Era o zi frumoasă de vară, iar Răzvan, în vacanţă fiind, a mers cu prietenii la un lac să facă baie. A fost suficientă o simplă săritură în apă, ca să îi schimbe viaţa. S-a lovit cu capul de trunchiul unui copac scufundat. Au urmat mai multe săptămâni în spital, mai întâi la Bicaz, apoi la Piatra-Neamţ şi Iaşi, după care la Târgu-Mureş. Operaţia de fixare a coloanei a durat nouă ore. „Pentru cei dragi mie au fost nouă ore de nelinişte şi emoţii, dar, cu ceva noroc, intervenţia a fost un real succes. Au urmat luni în şir de spitalizare, iar într-un final m-am întors acasă, dar paralizat de la piept în jos”, povesteşte Răzvan.

„Venitul meu şi al părinţilor e mult prea mic”
După circa un an de chin şi tratat escare, abia în 2004 s-a întors la Târgu Mureş, unde a început şedinţele de recuperare. „Pentru prima dată la recuperare totul era nou şi greu pentru mine, mai ales în sala de gimnastică, deoarece nu aveam deloc putere. Încet-încet, am început să capăt forţă în braţe, deşi nu am ajuns să mă descurc singur, iar pentru recuperarea masei musculare a picioarelor aş avea nevoie de o bicicletă electrică, ce costă circa 3.000 de euro. Din păcate însă, nu îmi permit una, pentru că venitul meu şi al părinţilor e mult prea mic. De aceea vă rog mult să mă ajutaţi! Vreau să le aduc un zâmbet părinţilor, care se luptă cu tristeţea ce o ascund în suflet, fără ca eu să observ, ca nu cumva să mă afecteze”, a mai spus tânărul.

• Cine doreşte să-l ajute pe Răzvan poate depune bani în contul: RO97RNCB0197087874980001 (lei), deschis pe numele Nechită Vasile Răzvan, la BCR Agenţia Bicaz, judeţul Neamţ, sau poate afla mai multe detalii la numărul de telefon 0756/469.788 (mama tânărului)