Main menu

header

524 22 1de Iulian D. Moleianu şi Silviu Ghering

Biblia a fost dintotdeauna cartea sfântă purtătoare a cuvântului lui Dumnezeu. Nicio încercare, nicio calamitate prin care a trecut Ierusalimul, fie ea naturală sau provocată de oameni, n-a reușit să distrugă Biblia vreme de atâtea milenii. De-a lungul timpului, oamenii au citit-o, au studiat-o, au analizat-o, au „forfecat-o”, au „dumicat-o”, cei mai mulţi au și aplicat-o în traiul lor de zi cu zi, ca pe un îndreptar de viață neprihănită și ascultătoare de cele sfinte. Biblia a suscitat mereu curiozitatea omului de a cerceta, de a înțelege, de a ști înțelesurile adânci conținute în ea. Și iată că în vremurile noastre s-a descoperit că Biblia este codificată!

Rabi Weissmandel a descoperit primul indiciu

524 22 2La mijlocul secolului al XX-lea, un rabin din Praga, H.M.D. Weissmandel, a găsit primul indiciu al codificării: a descoperit cuvântul „Tora” (numele dat de vechii evrei Pentateuhului, adică primelor cinci cărți ale Bibliei, atribuite lui Moise: „Facerea”, „Ieșirea”, „Leviticul”, „Numeri” și „Deuteronomul”), înscris codificat în „Facerea”. Weissmandel observase că, dacă sărea din 50 în 50 de litere, găsea cuvântul „Tora” și în „Ieșirea”, și în „Numeri”, și în „Deuteronom”. Aceste încercări de decodificare au fost făcute pe textele ebraice ale Vechiului Testament, așa cum s-a păstrat el în singura copie a cărții de origine, care există la Biblioteca Națională a Israelului.

Disidentul antisovietic care a găsit cheia

Cel care a descoperit, până la urmă, Codul Bibliei este un matematician de geniu, evreu de origine letonă, Eliyahu Rips. Născut la 12 decembrie 1948 și crescut în Letonia, republică în marea familie a republicilor sovietice din URSS pe atunci, Rips a fost primul elev de liceu din țara sa care a participat la Olimpiada Internațională de Matematică. În ianuarie 1969 a aflat de la posturile de radio occidentale, ascultate ilegal, de autoincendierea studentului cehoslovac Jan Palach, în semn de protest împotriva invaziei sovietice care a pus capăt „Primăverii de la Praga” în 1968. La 13 aprilie 1969, absolventul Facultății de Matematică a Universității din Riga a încercat și el autoincendierea, ca protest împotriva ocupației sovietice a țării sale. După ce a desfășurat un banner în care condamna puterea de la Moscova, și-a incendiat cu o lumânare hainele îmbibate cu benzină. Trecătorii au sărit să-l salveze și au reușit să stingă rapid focul. Cu arsuri de gradul II la gât și la mâini, Rips a fost dus la sediul din Riga al KGB-ului și interogat fără asistență medicală ore în șir. După ce a leșinat, a fost internat imediat într-un azil de alienați mintal, unde a stat sub supraveghere strictă doi ani. Abia după ce povestea sa s-a răspândit în cercurile matematicienilor de renume din Occident, în urma unui val imens de proteste și petiții, a fost eliberat în 1971. La intervenția energică a congresului SUA, a fost lăsat, un an mai târziu, să emigreze în Israel.

„Mi-am propus să infirm existența Codului și am terminat confirmând-o!”

Ajuns doctor în matematică și unul dintre cei mai mari experţi din lume în teoria grupurilor, domeniu al matematicii care stă la baza fizicii cuantice, Eliyahu Rips a descoperit Codul tot în versiunea originală a Bibliei, în limba ebraică, în Vechiul Testament. Genialul matematician a elaborat un model matematic complex, care, implementat pe calculator - fără „scula” de bază a secolului al XXI-lea nu se putea face nimic! -, a confirmat faptul că Vechiul Testament este, într-adevăr, codificat. Într-un moment de cumpănă, Rips l-a cunoscut pe fizicianul israelian Doron Witztum, care a completat modelul matematic. Referatul experimentului lor inițial era intitulat „Secvențe de litere echidistante în Facerea”. Harold Gans, un criptograf de la Agenția Națională de Securitate (National Security Agency) a Guvernului SUA, convins că povestea despre Codul Bibliei era „o aiureală ridicolă”, a elaborat propriul său program de calculator și, cu ajutorul acestuia, a reprodus în mod independent rezultatele israelienilor, care l-au șocat: Codul Bibliei era real! Gans a declarat stupefiat: „La început am fost sceptic sută la sută. Mi-am spus că toată povestea era o prostie. Mi-am propus să infirm existența Codului și am terminat confirmând-o!”…

Cartea cărților, o gigantică grilă de cuvinte încrucişate

Teza lui Eliyahu Rips a fost confirmată apoi și de matematicieni de la prestigioasele universități Harvard și Yale, dar şi de la Universitatea Ebraică din Ierusalim. Codul, verificat de Ministerul Apărării al SUA, a mai trecut cu succes trei expertize efectuate de specialiştii unei importante reviste de matematică din SUA. Rips consideră Biblia drept o gigantică grilă de cuvinte încrucişate. El a eliminat spaţiile dintre cuvinte şi a transformat textul într-un şir continuu de litere, cuprinzând 304.805 milioane de caractere. Informaţiile sunt obţinute prin selectarea fiecărei a N-a literă, unde N are o valoare precisă şi corespunzător aleasă - de exemplu: 4, 5, 12, 18 ş.a.m.d. Astfel, avem propoziţia „Cum să obţii date”. O compactăm şi ea devine „cumsăobţiidate”. Selectăm, începând cu prima, fiecare a cincea literă şi vom obţine cuvântul „cod”. Cu ajutorul computerului, sunt căutate în această matrice cuvinte şi fraze ascunse. Se începe de la prima literă a Bibliei şi se caută pentru fiecare secvenţă de intervale posibilă cuvintele pe care noi le solicităm, care sunt descifrate cu intervale de una, două, trei litere ş.a.m.d., până la câteva mii. Apoi se repetă aceeaşi operaţie de căutare începând de la cea de-a doua literă şi continuând astfel până la ultima literă. Textul ascuns al Bibliei a fost codificat cu un fel de „zăvor”, care nu a putut fi deschis până la descoperirea calculatorului.

„Grădina Maicii Domnului” dintre Carpați, Dunăre și Marea Neagră!

Dincolo de prezentul departe de așteptările majorității românilor, în ultima vreme se dezvoltă o nouă teorie, care „construiește” o imagine ideală a ţării noastre, proiectată într-un viitor relativ. Fie că se vorbeşte despre „Noul Ierusalim” sau despre „Grădina Maicii Domnului”, apologeţii acestei teorii încearcă să ne convingă de faptul că România a fost aleasă de Dumnezeu să fie centrul spiritual al planetei în epoca ce va urma!!! Dincolo de orice încercare de diversiune, există specialişti care vor să desluşească acest mister. De multe ori, savanţii veritabili nu ies la lumină decât în cazul în care obţin dovezi concrete, pentru că altfel ar risca să fie imediat taxaţi drept farseuri, escroci, care fac glume proaste sau câştigă notorietate pe seama populaţiei credule, aşa cum s-a întâmplat cu falşii proroci promovaţi de televiziunile comerciale. Cert este că există analize asupra textului Bibilei, cea mai importantă sursă (oficială) de care dispunem în acest moment, şi astfel au fost găsite informaţii referitoare la ţara noastră. Textele care au suscitat cel mai mult interes pentru această căutare meticuloasă au fost „Geneza” (în ebraica originală, aşa cum apare scrisă în cea mai cunoscută ediţie a Bibliei - „Biblia de la Ierusalim”), o traducere în greceşte a Noului Testament, recunoscută ca fiind foarte valoroasă, precum şi cea mai veche şi mai importantă traducere în engleză a textului Noului Testament, ce aparţine versiunii cunoscute sub numele „King James Version”, publicată în 1611.

„Eu sunt cu tine şi te voi păzi pe orice cale vei merge...”

Chiar dacă majoritatea surselor autentice pot fi găsite apelând în special la textul original al Bibliei, cel în ebraică, datorită încărcăturii spirituale excepţionale pe care o are textul biblic, anumite date se pot afla chiar în cazul în care apelăm la unele traduceri inspirate ale Cărţii Sfinte.

Cu toate că în cele trei surse conţinute în programul de căutare menţionate anterior cercetătorii nu au avut la dispoziţie traducerea academică integrală a Bibliei de la Ierusalim, chiar şi o bază de date limitată a fost de natură să ofere unele informaţii profunde. În textul ebraic original al Genezei, prima carte din Vechiul Testament, numele României apare codificat de 17 ori. Informaţiile cel mai explicite şi mai interesante pot fi găsite în trei cazuri. La un moment dat, alături de numele codificat „România” apar următoarele citate: „Iată, Eu (n.r. - Dumnezeu) sunt cu tine şi te voi păzi pe orice cale vei merge...” şi „nu te voi lăsa până nu voi împlini toate câte ţi-am spus” (Geneza, cap. 28, versetul 15). Într-o altă secvenţă din originalul Genezei în care apare codificat numele ţării noastre, textul este următorul: „Şi cutremurându-se Iacov a zis: «Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!»” (Geneza, cap. 28, versetul 17). În cea de-a treia situaţie, din Geneza, cap. 2, versetul 15, numele codificat „România” este intersectat de citatul următor: „Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse, şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească”.

Noul Testament certifică predicţiile din Geneză

În textul Noului Testament tradus în greceşte, numele ţării noastre apare intersectat cu următorul pasaj: „Zis-a lui Stăpânul: «Bine slugă bună şi credincioasă, peste puţine ai fost credincioasă, peste multe te voi pune; intră întru bucuria Domnului tău»” (Matei, cap. 25, versetul 21).

În cazul Noului Testament tradus în engleză, numele „România” apare iar intersectat cu secvenţa de text „His own house Jesus”, care se traduce prin „însăşi casa lui Iisus”. Dintr-o prudenţă justificată, autorităţile bisericeşti de la Bucureşti nu au dat un răspuns oficial pe marginea acestor teorii. Există o serie de riscuri atunci când vorbim despre o asemenea răsturnare de situaţie, în care românii să devină peste noapte „poporul ales”, pentru că, logic, în prealabil trebuie să se producă un şoc puternic, asemenea unui cataclism sau a unei... Apocalipse. Comentariile pe această temă ar putea crea haos, iar efectele sunt greu de estimat. În schimb, partizanii interpretării „Codului Biblic” merg pe linia „nu iese fum fără foc”.

17 apariţii codificate are numele „România“ în textul ebraic original al Genezei, prima carte din Vechiul Testament

„Şi cutremurându-se Iacov a zis: «Cât de misterios este locul acesta! Aceasta nu e alta fără numai casa lui Dumnezeu, aceasta e poarta cerului!»“ (Geneza, cap. 28, versetul 17) - secvenţă din originalul Genezei cu care se intersectează, codificat, numele României

Sir Isaac Newton a murit căutând Codul

524 22 3Teorii ale conspiraţiilor, predicţii divine referitoare la o nouă Apocalipsă, mii de „guru”, de cititori în stele născuţi peste noapte, de ghicitoare, de prelaţi care susţin că au fost mandataţi de Divinitate să ne arate drumul... toți creează o psihoză generală, referitoare la viitorul umanităţii. Codul Bibliei, în schimb, se bazează pe o descoperire ştiinţifică. Mulți au fost cei care au bănuit existenţa unui cod secret al Bibliei. Chiar cel care a înțeles cel dintâi mecanica sistemului nostru solar și a descoperit forța gravitației, Sir Isaac Newton, era încredințat că în Biblie există un Cod secret care dezvăluie viitorul. A învățat ebraica și a petrecut jumătate din viață încercând să-l găsească. Considera acest Cod mult mai important decât legea atracţiei universale. Avea certitudinea că Biblia era o criptogramă alcătuită de Dumnezeu, pe care el voia să o descifreze. Încă mai căuta Codul Bibliei când a murit...

Crimă codificată acum peste 3.000 de ani!

524 22 4Teoria legată de Codul Biblic a devenit mai cunoscută în mass-media şi a fost luată mai în serios abia după un tragic eveniment prezis cu ajutorul Codului şi care, neluat în seamă de persoana direct vizată, s-a adeverit mai apoi. Concret, la 1 septembrie 1994, ziaristul american Michael Drosnin a plecat la Ierusalim, pentru a-i înmâna lui Yitzhak Rabin (foto) următoarea scrisoare: „Un matematician israelian a descoperit în Biblie un cod secret care pare să dezvăluie amănunte ale unor evenimente care au avut şi au loc la sute şi mii de ani după ce a fost scrisă Biblia. Motivul pentru care vă aduc la cunoştinţă acest fapt este acela că singura dată când numele dumneavoastră complet, Yitzhak Rabin, apare în Biblie este intersectat de expresia «criminal va asasina». Faptul n-ar trebui tratat cu indiferenţă, deoarece atât asasinarea lui Anwar el-Sadat, cât şi atentatele cărora le-au căzut victime John şi Robert Kennedy sunt, de asemenea, codificate în Biblie. Cred că sunteţi într-un real pericol, dar acest pericol poate fi evitat”. La 4 noiembrie 1995 a venit cumplita adeverire: un glonţ tras în spatele lui Yitzhak Rabin de un om care se credea învestit cu o misiune divină. Crimă codificată în Biblie acum peste 3.000 de ani!

Roosvelt, Churchill, Stalin, Hitler, dar și Napoleon…

Acelaşi Michael Drosnin l-a avertizat și pe şeful Cartierului General al Serviciului de Contrainformaţii al Israelului despre războiul din Golf şi despre intenţia Irakului de a lansa rachete asupra Tel-Avivului. Rips îi arătase ziaristului o secvenţă din Codul Biblic unde apăreau codificate împreună. Toţi marii conducători ai lumii din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial - Roosvelt, Churchill, Stalin și Hitler - sunt menţionaţi în Cod. America, revoluţie şi anul 1776 apar la un loc. Napoleon este codificat alături de Franţa, dar şi alături de Waterloo şi de Elba.

De asemenea, „Hussein a ales o zi” era o expresie ce apărea în acea secvenţă. Aprofundând căutările în acest sens, Rips a găsit în Cod „foc în 3 Şevat” - dată din calendarul ebraic ce corespundea zilei de 18 ianuarie 1991, zi în care Irakul a lansat prima rachetă Scud împotriva Israelului.

La întrebarea lui Drosnin „Cine poate şti cu 3.000 de ani înainte că va fi un război în Golf, ca să nu mai vorbim despre lansarea unei rachete împotriva Israelului la 18 ianuarie?!”, Rips a răspuns foarte tranşant: „Dumnezeu!”.