Main menu

header

758 21 1de Adrian Barna şi Alexandru Brădescu

Se spune că dacă la iubirea lui Dumnezeu se răspunde cu iubire, între cel care o face şi Divinitate se realizează o asemenea legătură încât devine „un duh” cu Hristos, învie odată cu El şi devine sălaş al Sfintei Treimi. Iar motivul iubirii de Dumnezeu este Dumnezeu însuşi ca plenitudine a desăvârşirii. Credincios şi cu frică de Cel de Sus, pentru toate binefacerile primite de la Iisus Hristos, Gigi Becali i-a promis lui Dumnezeu că va ridica o biserică chiar lângă mormântul celui supranumit Sfântul Ardealului, Arsenie Boca.

„Mă simt împlinit că sunt binecuvântat să construiesc un lăcaş de cult în locul acela sfânt”

Cu mare iubire de Dumnezeu, dar şi sincer în aplecarea celor sfinte, omul de afaceri Gigi Becali îşi va duce la îndeplinire un vis mai vechi: să ridice o biserică. Iar locul ales este unul cu mare har: chiar lângă mormântul unuia dintre cei mai iubiţi preoţi pe care i-a avut vreodată România, părintele Arsenia Boca. „În fața lui Dumnezeu eu am promis că voi ridica o biserică la Prislop. Când am sunat prima dată la mănăstire să vorbesc despre asta, maica stareță mi-a spus că tocmai în acea zi a primit aprobarea pentru a construi o nouă biserică, mai mare. Maica stareță mi-a spus că nu crede că este o coincidență, ci o binecuvântare. Mă simt împlinit că eu, Gheorghe Becali, sunt binecuvântat să ridic biserica lui Iisus Hristos acolo, la Prislop, în locul acela sfânt”, a declarat Becali.

„Am plătit deja proiectul, în valoare de 5.000 de euro”

758 21 2Bărbat hotărât, aşa cum îl ştie toată lumea, Becali a şi demarat lucrările, ba chiar a dat şi prima tranşă de bani: „Eu am dat deja banii pentru proiect, 5.000 de euro, și urmează să vedem. Nu știu încă momentul în care va începe construcția, însă eu am fost acolo, s-a sfințit locul. Eu le-am spus că voi da atât de mult cât va fi nevoie pentru a se ridica biserica. Toate costurile le suport eu, nu va fi nicio problemă”. Pentru că nu îl interesează valorile materiale, Gigi Becali are de gând, tot la Prislop, să facă atât adăposturi pentru săraci, cât şi un spital: „Eu vreau să ajut cât mai multă lume, pentru că dacă voi ajuta cât mai multă lume, voi fi răsplătit. Dar nu caut publicitate. Câte donații am făcut eu și voi nu știți de ele. Pentru că lui Dumnezeu nu îi place să îmi fac publicitate cu ceea ce fac și ceea ce dau. Am donat foarte mulți bani. Și voi mai dona!”.

Biserica a cărei construcție o va finanța Gigi Becali la Prislop va purta hramul Sfântului Ștefan cel Nou, sărbătorit în 28 noiembrie, ziua în care a trecut la Domnul Arsenie Boca