Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Gabriela Niculescu

Dermatologia românească va fi angrenată şi anul acesta într-un nou proiect de anvergură menit să informeze publicul larg asupra importanţei controlului periodic al aluniţelor (nevi), asupra efectelor nocive ale expunerii necontrolate la soare, precum şi a pericolului cancerului de piele. În parteneriat cu Academia Europeană de Dermatologie şi Venerologie, Societatea Română de Dermatologie va derula în perioada verii o amplă campanie de informare, în care vor fi angrenaţi medici dermatologi din întreaga ţară, care vor oferi consultaţii gratuite cu ocazia celei de-a X-a ediţii naţionale a EuroMelanoma Day.

Campania va fi dedicată exclusiv consultaţiilor gratuite pentru elevii din liceele aflate în oraşele București-Ilfov, Constanţa, Craiova, Cluj-Napoca, Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara, Târgu-Mureş şi turiștilor aflaţi pe litoralul românesc în staţiunile Eforie Nord, Neptun și Jupiter, și va avea două etape: prima se adresează adolescenţilor și se desfăşoară între 15 mai şi 15 iunie, iar cea de-a doua etapă se va desfăşura în lunile iulie și august, pe litoralul Mării Negre. Depistarea cu întârziere a simptomelor de cancer de piele conduce la pierderea a 12.000 de vieți în fiecare an în Europa.

Acţiunile anterioare EuroMelanoma Day în România au demonstrat un real interes din partea publicului larg faţă de prevenţia şi de tratarea afecţiunilor dermatologice.

Add comment


Security code
Refresh