Main menu

header

527 14 1de Raluca Grințescu

Bolnavii de diabet care suferă de afecțiunea piciorului diabetic au în sfârșit o veste bună: rana rezultată în urma acestei boli poate fi vindecată cu un produs dermato-cosmetic pe bază de colostru bovin, lansat recent pe piața din România. Destinat regenerării țesuturilor și tratării piciorului diabetic, această cremă-minune reduce substanțial numărul de membre amputate.

Neîngrijit, poate duce la amputare

Hiperglicemia cronică (nivel ridicat de glucoză în sânge) conduce la probleme pe termen lung ale organismului, inclusiv la încetarea funcționării diferitelor organe și țesuturi. Persoanele cu diabet au un risc crescut de leziuni ale nervilor (neuropatie) și, de cele mai multe ori, prezintă probleme de circulație a sângelui în picioare (ischemie). „Leziunile nervilor conduc la o capacitate redusă de a simți durerea, de aceea rănile trec, de multe ori, neobservate. Atât neuropatia, cât și ischemia pot duce la ulcere ale piciorului. Infecția acestor răni poate conduce în cele din urmă la amputarea membrului afectat. În ultimii 30 de ani, numărul persoanelor care suferă de diabet s-a dublat, studiile recente arătând că 1,7 milioane de români suferă de diabet, iar alte trei milioane de persoane riscă să dezvolte boala dacă nu iau măsuri”, a declarat doctor Simona Carniciu, diabetolog la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „N. Păulescu”.

Conform datelor Ministerului Sănătății, în 2014 sunt luate în evidență sub tratament medicamentos oral 673.099 de persoane cu diabet, iar 202.271 de persoane sunt tratate cu insulină (din care 3.014 copii). De asemenea, datele statistice arată faptul că mai mult de 10% dintre diabetici suferă de sindromul piciorului diabetic.

Rana dispare după patru săptămâni

527 14 2527 14 3Combinația de colostru bovin și argint coloidal face din această cremă remediul ideal pentru susținerea tratamentului rănilor piciorului diabetic în timpul procesului de vindecare. „Rana piciorului diabetic se vindecă incredibil după doar patru săptămâni de la aplicarea acestei creme. Am testat pe pacienții noștri, efectele fiind incredibile. Prezența unor substanțe adjuvante, cum ar fi alantoina, pantenolul sau vitamina E, stimulează efectul benefic și, în același timp, facilitează vindecarea țesutului epitelial. Colostrul este laptele mamiferelor-femelă pentru puii lor, secretat în primele 24 până la 72 de ore de la debutul lactației. Elementele conținute în colostru nu mai sunt găsite într-o astfel de concentrație în niciun alt produs natural. Colostrul este o substanță naturală unică, având cel mai puternic efect de regenerare a corpului uman. Se compune din peste 250 de elemente, care au ca funcție principală protejarea și regenerarea celulelor din organismul uman”, susține Anca Crăciun, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice în cadrul Spitalului „Regina Maria” Cluj. Observațiile clinice realizate de specialiștii Institutului Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. N. Păulescu” arată că produsul are un efect rapid, atât de regenerare a țesutului epitelial în cazul sindromului piciorului diabetic, creând condiții optime pentru vindecarea plăgii, cât și de barieră bacteriostatică.

PONT. Crema este recomandată și în cicatrice, zgârieturi, ulcerații de decubit, acnee, inflamație psoriatică a pielii, arsuri, degerături, iritații și răni ale epidermei, hemoroizi.

Aviz celor predispuşi

La ce trebuie să fiți atenți dacă suferiți de diabet: umflarea piciorului sau a gleznei; membre inferioare foarte reci; schimbarea culorii pielii în roșu, albastru sau negru; durere la nivelul picioarelor, la repaus sau în timpul mersului; răni care nu se vindecă; unghii care cresc sub piele; bătături și calusuri; lipsa creșterii părului pe picior.

Statistici

  • Persoanele cu diabet zaharat au de 25 de ori mai multe șanse de a le fi amputat un picior față de oamenii care nu suferă de această boală;
  • În întreaga lume, până la 70% dintre toate amputările piciorului se întâmplă persoanelor cu diabet zaharat;
  • În lume, la fiecare 30 de secunde are loc o amputare a piciorului diabetic;
  • Se estimează că până la 85% din amputările cauzate de diabet pot fi prevenite;
  • 85% dintre cazurile amputărilor membrelor inferioare sunt precedate de ulcere ale piciorului;
  • În țările dezvoltate, una din șase persoane cu diabet zaharat va avea un ulcer al piciorului în timpul vieții;
  • În țările dezvoltate, îngrijirea piciorului diabetic reprezintă până la 15% din resursele de asistență medicală. Se estimează că îngrijirea piciorului diabetic reprezintă 40% din totalul resurselor disponibile.