Main menu

header

563 15 1de Gabriela Niculescu

Cancerul are acum un nou inamic: sistemul TrueBeam, despre care managerul general al Centrului Medical Neolife, doctor Claudiu Tronciu, afirmă că este unic prin modul inteligent și avansat în care integrează metodele de radioterapie și radiochirurgie.

„O ședință poate dura mai puțin de două minute”

Pentru bolnavul oncologic, orice aspect al actului medical contează enorm și contribuie semnificativ la accelerarea ratei de vindecare. „Datorită sistemului TrueBeam, tratamentul se efectuează în condiții de rapiditate, precizie și grad înalt de confort. Spun rapiditate pentru că o ședință poate dura mai puțin de două minute, în timp ce tratamentul standard durează 10-15 minute; Precizie, pentru că tumoarea este atacată cu o exactitate de sub un milimetru, chiar în cazul organelor aflate în mișcare; Confort, pentru că fasciculul de radiații este perfect localizat, ceea ce reduce nu numai durata ședințelor, ci și numărul acestora”, a explicat doctor Claudiu Tronciu.

„Este mult mai bine tolerat decât chimioterapia”

Directorul medical al aceluiaşi centru, doctor Cristina Berteanu, explică în ce constă inovaţia acestei tehnologii: „Noutatea remarcabilă pe care o aducem în atenția pacienților din România se referă la faptul că TrueBeam permite și tratarea copiilor diagnosticați cu cancer. Până în prezent am obținut rezultate bune în cazuri de tumori cerebrale, glioame de trunchi cerebral, meduloblastoame, meduloepitelioame, PNET, nefroblastom, limfom Hodgkin la copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 15 ani. De asemenea, adulții care necesită radioterapie, în mod special cei care au cancer la plămâni, sân, prostată, regiune spinală, pot fi beneficiarii direcți ai acestui tratament, mult mai bine tolerat decât chimioterapia. Grație acestei tehnologii revoluționare au crescut șansele de succes și pentru pacienții ce prezintă patologie oncologică aferentă sferei cerebrale.’’

„Adulții care necesită radioterapie, în mod special cei care au cancer la plămâni, sân, prostată, regiune spinală, pot fi beneficiarii direcți ai acestui tratament“ (doctor Cristina Berteanu)

Echipamentul permite radioterapie şi stereotaxie

Tratamentele de radioterapie oferite la acest centru prezintă avantajul echipamentului ce permite atât tratament radioterapic IMRT, cât şi stereotaxie (chirurgie stereotactică), tehnici avansate cu ajutorul cărora se pot trata eficient şi cu mare precizie toate tipurile de cancer care necesită radioterapie. Radioterapia este decontată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, grație Programului Național de Oncologie, în limita unui plafon prestabilit. Excepție face radioterapia stereotaxică, preţurile acesteia fiind mult mai mici decât serviciile de acelaşi tip prestate în clinicile din străinătate. Dacă aceste fonduri sunt epuizate, dar pacienții au nevoie să înceapă tratamentul cât mai repede, costul radioterapiei se achită integral de aceștia. Tarifele diferă în funcție de numărul de ședințe necesare.