Main menu

header

563 14 1de Raluca Grințescu

Consumul excesiv de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer ale sistemului digestiv, în timp ce consumul de carne roşie este o cauză probabilă a îmbolnăvirilor oncologice, ne informează Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Potrivit unui binecunoscut doctor naturopat autorizat şi acreditat, biochimist, iridolog şi specialist în plante medicinale, Robert Morse, carnea nu este altceva decât o concentrare de celule moarte sau agonizante, ce trăieşte într-o hazna de sânge stricat, intrat în putrefacţie. Este greu de crezut că oamenii numesc această hazna alimentaţie benefică, completează acelaşi naturopat.

Creează otrăvuri foarte violente

Imediat după sacrificarea animalului, celulele corpului mor, proteinele animale se coagulează şi sunt secretate enzime autodistructive. Se formează ptomaină (substanţă), în timp ce carnea se descompune şi putrezeşte rapid, ducând la creşterea numărului de bacterii. După doar câteva zile de la sacrificarea animalului, carnea capătă o culoare gri-verzuie-măslinie, iar pentru a împiedica această degradare, industria cărnii adaugă nitraţi şi alţi conservanţi, ce pot afecta sănătatea omului. Folosirea acestor adaosuri în mod artificial face carnea roşie pentru minimum o săptămână, până când ajunge în bucătăriile noastre. Puţini sunt cei care ştiu însă că o asemenea carne poate crea otrăvuri foarte violente, multă aciditate în colon, îmbătrânind prematur tractul intestinal. O confirmă studiile, potrivit cărora eschimoşii sau kirghizii, care trăiesc doar cu carne, îmbătrânesc foarte rapid, limita de viaţă a acestora fiind de 30, respectiv 40 de ani.

Completează lista alimentelor toxice

563 14 2Carnea se află în topul alimentelor toxice, fiind hrana cu cele mai nocive efecte asupra organismului, pe termen lung. La fel de îngrijorător este faptul că aceasta întrece chiar şi zahărul rafinat, margarina sau făina albă. Motivele sunt numeroase. Să luăm, ca exemplu, proteinele pe care carnea le conţine. Pentru metabolizarea lor, ele solicită un efort mult mai mare din partea ficatului şi a întregului sistem digestiv. Un alt motiv pentru care carnea este considerată o hrană toxică constă în grăsimile saturate, care afectează semnificativ inima şi vasele de sânge, ducând, implicit, la apariţia arteriosclerozei, tromboflebitei, insuficienţei cardiace şi nu numai. Despre consumul de carne se poate spune că reprezintă o intoxicare lentă şi foarte periculoasă a organismului, în condiţiile în care acesta duce, treptat, la o încetinire a proceselor de eliminare a substanţelor toxice şi reziduale.

Consumă energie vitală

De la doctorul naturopat Robert Morse, recunoscut pentru munca şi succesul său în vindecarea tuturor tipurilor de cancer, aflăm despre efectele nocive ale consumului de carne. În loc să o genereze, carnea consumă energie vitală în procesul de digestie. Pentru o mai bună înţelegere, specialistul menţionează că proteina animală reprezintă un lanţ de aminoacizi, care trebuie mai întâi descompus în elemente constitutive, pentru ca organismul să o poată folosi, ceea ce presupune eforturi energetice uriaşe.

Provoacă furie

Carnea conţine adrenalină în cantităţi mari, secretată de groaza animalelor sacrificate. Aceasta epuizează glandele suprarenale umane, ducând, în timp, la hipertensiune, furie şi agresivitate. Totodată, acidul uric (care provoacă guta), acidul fosforic şi acidul sulfuric formaţi în procesul de digestie şi metabolismul proteinelor din carne transformă carnea într-un produs toxic. Toţi aceşti acizi au o acţiune iritantă şi inflamatoare asupra ţesuturilor.

Elimină calciul din organism

Azotul din compoziţia proteinei din carne, cu conţinut bogat în fosfor, elimină calciul din organism. Alte efecte nocive ale consumului de carne sunt: creşterea colesterolului, ceea ce duce la accidente vasculare, hipertensiune arterială, angină pectorală, boli de inimă, obezitate şi impotenţă etc.; promovarea calculilor hepatici şi biliari; oferirea unui miros greu trupului, deoarece proteinele animale putrezesc în interiorul organismului; apariţia cancerului de colon (în special, consumul de carne roşie), cancerului hepatic şi pancreatic.

Degradează dantura

Carnea este injectată cu produse cancerigene: hormoni de creştere, antibiotice şi vaccinuri, interferează cu absorbţia manganului din organism, ceea ce duce la ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiacă, fibrilaţii), probleme neuromusculare, boala Parkinson şi boala Lou Gehring și, nu în ultimul rând, degradează dantura (interferează cu absorbţia calciului).

Consumul de carne interferează cu absorbţia manganului din organism, ceea ce duce la ameţeli, tulburări de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiacă, fibrilaţii)

Ciupercile, alternativa potrivită

Renunţarea la carne nu înseamnă înfometare sau pierderea excesivă a kilogramelor. Există o serie întreagă de specialităţi lacto-vegetariene savuroase, cu un excelent conţinut nutritiv. Astfel, consumul de carne se poate înlocui cu alte produse bogate în proteine, printre care ouă, alge (spirulină şi chlorella), ciuperci, soia (nemodificată genetic), lapte, nuci, seminţe, germeni, polen, mezeluri vegetale (preparate în casă, preferabil).