Main menu

header

579 12 1de Gabriela Niculescu

Pe lângă multiplele sale specializări, doctor Corneliu Moldovan (medalion), directorul Institutului Naţional pentru Medicina Complementară şi Alternativă „Prof. Dr. Florin Brătilă” din Bucureşti, se ocupă şi de ape structurate de aproximativ şapte ani. Aceste ape alcaline sunt ideale pentru echilibrarea organismului şi au recomandare absolută într-o mulţime de afecţiuni.

„Contribuie la terapia integrativă a cancerului”

- Ce este şi cum ne ajută apa structurată?

- Apa, cel mai răspândit element de pe Terra, prezintă proprietăţi unice datorită structurii şi interreacţiilor sale moleculare. Apa este o componentă esenţială a structurilor vii. Structura apei este mult mai importantă decât compoziţia sa chimică. Apa obişnuită are o structură pentagonală care nu îi permite să treacă în mediul intracelular cu uşurinţă. Se consideră că apa structurată este compusă din şase molecule de apă dispuse sub formă hexagonală, la fel ca şi dispunerea membranelor celulare, care lasă cu uşurinţă să treacă în celulă acest tip de apă. Am realizat o lucrare al cărei scop a fost realizarea unor noi tehnici pentru obţinerea şi testarea unei ape activ-structurate, cu multiple utilizări curative şi experimentale.

- Concret, la ce este utilă?

- Apa structurată obţinută prin acele metodele este bună pentru consum, nu conţine nitriţi şi alţi poluanţi, este puternic ionizată, alcalină, oxigenată, are un potenţial redox crescut, este magnetizată, particular structurată şi are un câmp de coerentă extrem de crescut, evidenţiat prin tehnici speciale de imagistică Kirlian şi prelucrări de date spectrometrice. Apa alcalină şi hiperalcalină este utilă în combaterea acidităţii, a ulcerului gastroduodenal, a gastritei hiperacide, a refluxului esogastric, a întregii patologii digestive, mergând până la colon iritabil şi dischinezii biliare. De asemenea, este utilă în prevenirea parodontozei. Dacă alternaţi apa alcalină cu cea acidă şi faceţi o gargară cu apă alcalină mai mult timp, puteţi preveni parodontopatia, pentru că mediul din cavitatea bucală este unul acid. Aplicaţiile preliminare ale acestui tip de apă activă-structurată în terapeutică par promiţătoare, fiind de reţinut: contribuie la terapia integrativă a cancerului, ameliorând evoluţia unor tumori avansate şi netratate oncologic sau ameliorând unele dintre efectele terapiilor oncologice, ameliorarea edemelor periferice, ameliorarea sindromului de suprasolicitare, a oboselii cronice, ameliorarea simptomatologiei unor boli ale glandei tiroide, ameliorarea unori boli ale sferei ORL etc.

„Aciditatea este boala secolului şi trebuie contracarată cu alcalinitate”

579 12 2- Cum găsim apă structurată?

- La noi există mai multe ape natural structurate, precum Perla Moldovei, Aqua Teluris, de la Malnas etc., care au un pH mai mare de 8,6. Pentru a vă face o idee, apa de la robinet are pH-ul între 6,5 şi 7,2, deci este extrem de acidă faţă de cum ar trebui să fie. Apa structurată se găseşte în anumite magazine şi farmacii naturiste.

- Apa structurată poate fi consumată de oricine, fără prescripţie?

- Bineînţeles. Este una dintre puţinele ape fără nitriţi, alcalino-pământoasă, deci provine din sursă naturală controlată. Se menţine până înspre zece zile de la deschiderea sticlei, în vreme ce alte ape prefabricate trebuie consumate în cel mult o jumătate de oră de la momentul deschiderii. După cum observaţi, apa structurată naturală are extrem de multe indicaţii. Aciditatea este boala secolului şi a societăţii noastre. Sunteţi mai acizi cu cât sunteţi mai stresaţi, nu dormiţi, mâncaţi mai multe dulciuri, carne, care are pH-ul 3-4. Laptele, brânza şi ouăle au pH 2-3, deci toată alimentaţia modernă este bazată pe aciditate. Atunci trebuie contracarată cu alcalinitate, ceea ce înseamnă dietă alcalină, apă alcalină, reducerea stresului şi suplimente nutriţionale pentru combaterea acidităţii.

„Apa se bea întotdeauna la temperatura camerei, niciodată rece”

- Câtă apă alcalină ar trebui să bem?

- La un adult de greutate medie, să zicem 65-75 de kilograme, doza minimă este de 2,5 litri pe zi. Cu următoarele precizări: apa alcalină şi, în general, toată apa trebuie să se consume numai înainte de masă cu 20-30 de minute; întotdeauna la temperatura camerei, niciodată de la frigider, pentru că aceea nu mai este apă, are alte proprietăţi, nu mai este ceea ce ne trebuie nouă; în doze mici, nu pe nerăsuflate, să le spunem doze homeopatice, să-i simţiţi gustul, să simţiţi că se absoarbe direct din cavitatea bucală în organism şi chiar să vă gândiţi la ea într-un mod pozitiv. Apa adună în permanenţă energiile negative din mediile prin care trece. Gândiţi-vă la o casă unde oamenii se ceartă. Toate gândurile lor se impregnează în apă. Apa este cel mai mare purtător de energie informaţională. În apă se desfăşoară toate procesele vitale, din apă venim, într-un fel sau altul, şi în apă stăm din punct de vedere organic. În momentul în care gândiţi negativ sau faceţi lucruri rele, acestea se răsfrâng în apă şi duc la destructurarea ei care provoacă, la rândul ei, boli psihoemoţionale. Stresul, psihozele, tendinţele de suicid au o componentă importantă şi în apa pe care o bem. Majoritatea apelor care sunt acum pe piaţă nu sunt în regulă. Şi atunci, japonezii, din cauza faptului că aveau foarte multe cazuri de cancer gastroduodenal şi intestinal, au pus la punct mai multe lucruri, printre care şi obţinerea apei alcaline prin ionizare cu un aparat special care a fost preluat imediat de Statele Unite şi răspândit la nivel mondial. S-a spus că apa obţinută de acesta este apă vie, deşi eu am nişte rezerve. Însă, cert este că într-o mulţime de afecţiuni are indicaţii absolute apa aceasta alcalină. În primul rând, purifică şi detoxifică, accelerează circulaţia şi oxigenează organismul. Eu am avut o idee de a utiliza apa structurată după o reţetă proprie, pe care am prezentat-o în ultimii trei ani, cu diferite remedii homeopatice. Acestea se interpotenţează reciproc, iar efectul este mult mai puternic, lucru pe care l-am observat şi noi în cadrul examenelor de laborator.

„După vârsta de 45 de ani trebuie să renunţaţi la carne şi la lactate“

- Se spunea că nu se pot bea prea mulţi litri de apă alcalină sau pe termen lung...

- Aşa este, însă eu beau apă alcalină de patru ani şi n-am murit, ba din contră, mă simt foarte bine. Mi-am cumpărat un ionizator din Statele Unite, dar acum există pe piaţa noastră diferite instrumente care şi structurează, şi purifică, şi curăţă apa. Chiar am aflat că multă lume a început să dea apă alcalină copiilor. Există şi aici o curbă a dinamicii apei de consum. Până la 23-25 de ani puteţi bea apă predominant acidă, de la această vârstă trebuie să vă îndreptaţi spre apa alcalină, iar de la 45-50 de ani trebuie să vă lăsaţi de carne şi de lactate. Trebuie să adoptaţi un regim lacto-vegetarian, care să includă şi peşte de două-trei ori pe săptămână. Consumaţi doar lapte de capră, cel de oaie şi cel de vacă sunt intens acide, ca şi brânzeturile obţinute din ele, în vreme ce laptele şi brânza de capră sunt excepţionale, chiar panaceu.