Main menu

header

588 15 3de Gabriela Militaru

Exact așa cum nu putem avea niciodată prea multe perechi de pantofi, la fel nu putem spune că am primit suficiente avertismente legate de protecția solară. Prin urmare, chiar dacă sună a pisălogeală, avertismentul este cât se poate de serios. Protejați-vă de razele soarelui! Iar dacă vi se pare că o loțiune cu factor minim de protecție este suficientă, mai gândiți-vă o dată. Sau, și mai bine, folosiți noul dispozitiv lansat de compania La Roche-Posay, care vă arată cu adevărat în ce măsură vă expuneți la soare.

Servește pe post de memento

Totul a început atunci când cercetătorii companiei La Roche-Posay au făcut un studiu la nivel mondial care a arătat că din cele 19.000 de persoane (femei și bărbați) chestionați, 92% erau conștienți la ce pericol se expun atunci când nu folosesc cremă de protecție, însă doar 26% dintre aceștia făceau ceva în acest sens. Un calcul simplu ne arată deci că, din 19.000 de persoane, doar aproape 4.550 folosesc protecție solară. De aceea, La Roche-Posay a decis să facă un efort în plus pentru a-i conștientiza pe oameni în legătură cu riscurile la care se supun. Așa se face că faimoasa companie de produse de întreținere și înfrumusețare a creat un dispozitiv care servește pe post de memento în legătură cu cât de mult ne expunem la soare. My UV Patch se oferă de obicei gratuit celor care achiziționează produsele de protecție solară marca La Roche-Posay.

Se lipește pe piele

Dispozitivul se lipește pe piele (deasupra încheieturii mâinii) și măsoară cantitatea de ultraviolete la care se expune utilizatorul. Stickerul nu zgârie și este foarte flexibil. Acesta are desenată în mijloc o inimă formată din mai multe pătrățele care își schimbă culoarea, indicând diferite niveluri de expunere la soare. Pentru și mai multă precizie, cei de la La Roche-Posay au creat și o aplicație cu același nume pentru telefonul mobil. Aceasta ia în calcul nivelul ultravioletelor din locul în care se află utilizatorul, nuanța pielii și dacă persoana folosește sau nu protecție solară. Ultimele două mențiuni se introduc manual în aplicație de utilizator, care la final primește un raport legat de expunerea la ultraviolete. Dar chiar dacă nu se folosește aplicația, pătrățelele de pe stickerul lipit pe mână devin violete atunci când utilizatorul s-a expus prea multă vreme la soare.

Dispozitivul poate fi purtat trei zile la rând și este rezistent la apă