Main menu

header

591 11 1de Carmen Ciripoiu

Cum se previn bolile simple sau maladiile secolului? Apelând din ce în ce mai des la farmacia Domnului, deschisă în orice anotimp, unde totul este gratis. În afară de plantele cu care oamenii sunt familiarizaţi de secole, mai există o ciupercă de-a dreptul miraculoasă, originară din China şi Japonia, care şi-a câştigat pe drept cuvânt titulatura de elixir magic: Ganoderma Lucidum.

Puternic imunostimulent

De ce este Ganoderma atât de căutată în ultima perioadă? În primul rând, pentru că are în compoziţie polizaharide, adenozine şi triterpenoide, dar şi germaniu organic, ceea ce o face să fie un foarte puternic imunostimulent. Mai mult, Ganoderma are un rol esenţial în funcţionarea la capacitate maximă a organismului, deoarece reface funcţiile ficatului, ale pancreasului şi ale glandelor renale, previne senilitatea şi bolile asociate bătrâneţii şi luptă împotriva cancerului, reuşind până acum să oprească metastazele şi să sporească eficienţa medicamentelor anticanceroase. Şi virtuţile sale nu se opresc aici. Ganoderma vindecă complet durerile de cap şi de umeri cauzate de hipertensiune, previne infarctul şi anghina pectorală şi reduce totodată şi presiunea sistolică şi diastolică. Tocmai de aceea este recomandată cu succes de specialiştii în fitoterapie cardiacilor. Cu ajutorul plantei, ulcerul sau gastrita devin doar o simplă amintire, iar pacienţii slăbiţi sau cei fără poftă de mâncare simt doar după puţin timp de tratament îmbunătăţiri semnificative. Tot Ganoderma este şi cea care tratează reuma- tismul, bolile renale, diabetul şi bolile de piele, dar şi durerile asociate menopauzei.

Arde depozitele de grăsimi

Una dintre cele mai importante calităţi ale Ganodermei este aceea că ajută corpul să piardă în greutate, arde depozitele de grăsimi şi este un stimulent natural al metabolismului. Datorită antioxidanţilor conţinuţi, planta protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi care cauzează apariţia ridurilor. Ganoderma ţine situaţia sub control şi în ceea ce priveşte menţinerea densităţii osoase, îmbunătăţind funcţionarea sistemului osos şi, totodată, previne obezitatea. Când zahărul din sânge tinde să crească odată cu înaintarea în vârstă, Ganoderma face adevărate minuni. Persoanele care consumă frecvent această ciupercă este foarte puţin probabil să se îmbolnăvească de Parkinson, deoarece ea ajută la prevenirea distrugerii celulelor creierului. Chiar dacă teoretic nu se cunoaşte până în prezent nici un tratament care să vindece cumplita boală Alzheimer, Ganoderma reuşeşte cu succes să încetinească procesul de reducere a acetilcolinei din creier, care este cauza apariţiei acestei maladii. Prin efectul incredibil al compuşilor săi, planta stopează dependeţele nocive pentru organism şi distruge bacteriile care cauzează toxiinfecţiile alimentare.

Ganoderma este recomandată copiilor începând cu vârsta de 10 ani, dar şi adulţilor, femeilor însărcinate sau bătrânilor