Main menu

header

615 12 3de Raluca Grințescu

Lepidolitul provine din grecescul „lepidos”, care înseamnă „scară” sau după alte surse „fulg” sau „solz”. Este întâlnit sub formă de cristale tabulare, prismatice, pseudohexagonale sau agregate masive. Poate apărea în roci metamorfice, în pegmatite, uneori în vene de cuarţ formate la temperaturi ridicate sau în mase strălucitoare în jurul cristalelor de Turmalină roz.

Atenție! Conține aluminiu

Poate fi sub-vitros, răşinos, gras, perlat, translucid până la transparent şi poate avea culorile: roz, violet, roz-roşu, violet-gri, gălbui, alb, incolor. Culoarea variază în funcţie de cantitatea de litiu conţinută. Exploatări notabile există în Brazilia, Rusia, SUA, Canada, China, Australia şi Madagascar. Lepidolitul este o piatră cu duritate redusă. Trebuie ferit de schimbări bruşte de tempera- tură, acestea putând contribui la deteriorarea, spargerea sau exfolierea pietrei. Poate fi folosit în contact direct cu corpul uman, dar nu poate fi folosit pentru prepararea de elixir de băut, deoarece conţine aluminiu.

În timp, se usucă

615 12 4Ca o curiozitate, când urmează să plouă, mineralul absoarbe apa din aer şi devine violet închis. Când vremea este frumoasă, piatra se usucă şi are o culoare gri deschis. Acest lucru se datorează faptului că Lepidolitul, în timp, se usucă. Datorită expunerii îndelungate la lumină acesta îşi poate schimba de asemenea culoarea. Îngrijire: nu este indicat a fi purificat în sare sau în soluţie salină. Este suficient dacă este purificat sub jet de apă călduţă după fiecare utilizare. Piatra este recomandată pentru zodiile Taur, Balanţă, Capricorn și pentru cei născuţi sub influenţa numărului 8.

Stimulează intelectul

Este o piatră a păcii, limpezimii minţii şi a lucidităţii. Este bun pentru meditaţie şi concentrare. Absoarbe poluarea electromagnetică. Este indicat a fi plasat lângă computer sau televizor. Lepidolitul stimulează intelectul şi calităţile analitice, măreşte obiectivitatea şi capacitatea de a lua decizii rapid ajutând utilizatorul să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important. Calmează crizele de nervi, eliberează de stres şi ajută posesorul să ac- cepte situaţia şi să caute soluţii. Este indicat a fi purtat în perioade în care sunteți încercaţi de provocările vieţii, când urmează să vă confruntați cu oameni furioşi, necazuri financiare, pierderea locului de muncă sau atunci când urmează să faceţi schimbări majore în foarte scurt timp. Risipeşte gândurile negative şi elimină ataşamentele emoţionale nefaste, cum ar fi resentimentele şi invidia. Poate fi un foarte bun sprijin în perioadele depresive sau atunci când sunteți măcinaţi de îngrijorări extreme.

Benefic pentru inimă

Lepidolitul activează şi deschide Chakra Inimii, Chakra Gâtului şi chakrele superioare (Al Treilea Ochi şi Chakra Coroană). Curăță câmpul auric, elimină blocajele energetice şi conduce utilizatorul către atingerea gradului de conştientizare cosmică. Este foarte util în cazuri de hiperactivitate şi deficit de atenţie. Echilibrează corpul emoţional, calmează mintea, stabilizează schimbările bruşte de dispoziţie şi tulburările bipolare. Poate fi folosit în scopul depăşirii oricărui fel de dependenţă. Întăreşte sistemul imunitar, ameliorează alergiile, restructurează ADN-ul şi sporeşte generarea de ioni negativi. De asemenea, lepidolitul este bun în cazuri de oboseală cronică, epilepsie, Alzheimer, sciatică şi nevralgii. Totodată este benefic pentru inimă, tiroidă, ficat, digestie, respiraţie, muşchi (crampe musculare). Plasat sub pernă, va aduce un somn odihnitor şi vă va proteja de coşmaruri. Cea mai eficientă modalitate de a primi influenţa calmantă a Lepidolitului este următoarea: introduceţi una sau mai multe bucăţi de Lepidolit într-o cadă cu apă caldă şi în timp ce staţi cufundat în această apă, prin concentrare, permiteţi energiilor pietrei să intre în domeniul dumneavoastră energetic.

Lepidolitul poate fi uşor confundat cu Muscovitul roz