Main menu

header

de Dana Georgescu

Atenţie la abuzul de suplimente cu antioxidanţi!

O echipă de cercetători de la Institutul de Biofizică și de la Academia Chineză de Științe avertizează că antioxidanții pe care multă lume îi consumă pentru a frâna îmbătrânirea pot, de fapt, să o accelereze, prin perturbarea mecanismelor de apărare a organismului. Astfel, suplimentele cu antioxidanți (vitamine, minerale și alți compuși chimici care pot neutraliza oxidanții) pot face ca sistemul de alertă natural al corpului să se relaxeze prea mult, astfel încât o persoană tânără poate îmbătrâni mai repede decât în mod natural.

Reacţia copiilor în momentele de teamăşi de anxietate, influenţată de prieteni

Copiii au tendința să-și aleagă prietenii care au trăsături comune cu ale lor și, de asemenea, pot prelua anumite trăsături de la aceștia, acest lucru influențându-le și reacția în momentele de teamă și de anxietate, potrivit unui nou studiu de la Universitatea East Anglia din Marea Britanie. Tulburările de anxietate reprezintă una dintre cele mai întâlnite boli mintale, afectând la un moment dat un adult din cinci, potrivit datelor U.S. National Institutes of Health. Simptomele apar inițial în copilărie.

Femeile cu sâni tari, mai expuse cancerului

Femeile ai căror sâni sunt alcătuiți dintr-o cantitate mai mare de țesut glandular și au mai puțină grăsime ar putea avea un risc mai mare de a dezvolta cancer la acest nivel, potrivit unui studiu realizat la Universitatea San Francisco din California. Oamenii de știință au studiat date provenind de la peste 18.000 de femei diagnosticate cu tumori la sân și de la 184.000 de femei de aceeași vârstă care nu sufereau de această afecțiune. Concluzia lor a fost că densitatea sânilor ar fi cel mai pregnant indicator al acestui tip de cancer.

Ţigările electronice sunt mai sigure decât fumatul tradiţional

O echipă de oameni de știință de la Colegiul Universitar Londra a descoperit că persoanele care au trecut de la fumatul țigărilor obișnuite la cele electronice sau au apelat, pentru cel puțin șase luni, la metodele terapiei de înlocuire a nicotinei, precum guma de mestecat sau plasturii, au avut niveluri mult mai scăzute de toxine în salivă și în urină decât cele care au continuat să fumeze. În prezent, fumatul țigărilor tradiționale, cu tutun, provoacă decesul a circa 6 milioane de persoane pe an.