Main menu

header

645 12 1de Roxana Istudor

Atunci când survine o urgență medicală, timpul reprezintă un factor de importanță critică, mai ales dacă pacientul este inconștient. Aici a intervenit tehnologia, care a lansat o brățară-arhivă a istoricului medical al unui bolnav.

Medicul poate accesa toate informațiile despre pacient

Brățara medicală Wrixio a fost concepută în primul rând pentru persoanele vârstnice care se pot afla în situația de a avea nevoie de servicii medicale urgente fără să poată furniza detaliile necesare despre starea în care se află. Odată purtat, acest dispozitiv permite accesarea de medic a tuturor informațiilor necesare pentru a se asigura șansele de succes ale intervenției. Istoricul medical al unui pacient devine astfel disponibil prin simpla deschidere a unei aplicații, și în acest fel, chiar dacă bolnavul este inconștient, specialistul va ști în timp util de ce boli cronice suferă acesta sau dacă este alergic la unele medicamente ori substanțe, informații care salvează timp prețios în orice operațiune medicală de urgență.

Arhivă completă, de la tratamente la radiografii

Brățara Wrixio transmite informațiile spre un smartphone compatibil. Cipul conține un cod unic de identificare a pacientului prin care poate fi accesat tot istoricul medical al acestuia. Medicul trebuie doar să scaneze codul QR de la brățară cu ajutorul unui smartphone prevăzut, la rândul său, cu tehnologia aferentă. Imediat, el va intra în aplicație și va avea acces la toate datele medicale despre pacient. Demn de menționat este faptul că arhiva medicală salvată în brățara inteligentă conține, de asemenea, și tratamentele prescrise de medicii care au în evidență pacientul, grupa lui sangvină, rezultatele unor tomografii sau RMN efectuate, dar și datele de contact ale persoanelor care trebuie anunțate în caz de urgență.

Conținutul se actualizează permanent

Nu doar medicul care intervine de urgență, ci și pacientul însuși sau cei care îl supraveghează pot utiliza foarte ușor dispozitivul. Trebuie doar să se logheze în cont și să introducă noile date medicale sau schimbările survenite: depistarea unor afecțiuni noi, modificarea unui tratament, rezultatele unor analize sau investigații specifice. Toate modificările se salvează automat și sunt accesibile imediat. Și medicul poate introduce noile informații sau prescripții medicale direct în contul pacientului, astfel încât istoricul medical va fi mereu actualizat, iar persoanele care vor interveni în caz de urgență vor afla absolut tot ce este necesar pentru a salva viața pacientului.

Datele medicale stocate în brățară rămân confidențiale. Medicul va trebui să se logheze folosind propriul său număr de telefon și va obține un cod PIN temporar, pe care îl va folosi pentru accesarea contului pacientului