Main menu

header

647 14 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Este posibilă o verificare oftalmologică acasă? Da, cu ajutorul unei noi aplicații care, în 20 de minute, vă poate spune dacă este nevoie să vă comandați alți ochelari.

Rezultat verificat de medic

O nouă aplicație pentru iPhone, care lucrează în tandem cu un computer și are nevoie de un spațiu de 3,6 metri, poate să estimeze starea vederii în confortul propriei locuințe. Cu ajutorul aplicației și al unei serii de teste se obține un rezultat care este verificat de un medic oftalmolog în 24 de ore: dacă stadiul vederii cu actualele dioptrii nu s-a schimbat, specialistul îi trimite un mesaj în acest sens persoanei care a efectuat testul, iar dacă au intervenit modificări în- seamnă că se impune un drum la oftalmolog, notează „Daily Mail”.

Nu înlocuiește vizita la specialist

Aplicația îl ghidează pe utilizator printr-o serie de teste pentru a determina dacă cel care efectuează verificarea vede optim cu ochelarii pe care îi poartă. Deși acest sistem poate părea foarte confortabil și la îndemână, producătorul afirmă că nu ține locul unui examen ocular extins și nu este menit să scutească utilizatorul de vizita la specialist pe termen lung, ci este doar o verificare de ansamblu. Momentan, aplicația este gratuită, dar numai pentru cei care poartă o anumită marcă de ochelari, care au între 18 și 40 de ani, care au avut rețete în trecut și care locuiesc în California, Florida, New York și în Virginia.

Deși în prezent aplicația are o nișă relativ îngustă de acțiune, în viitor se estimează că va fi disponibilă pe scară tot mai largă