Main menu

header

649 14 1de Luana Mare şi Sorin Dumitrescu

Teoriile despre memoria apei şi despre efectele emoţiilor noastre asupra structurii sale nu mai sunt de multă vreme un secret pentru nimeni. Dacă aflați în apropierea apei pronunţați cuvinte frumoase şi aveți gânduri bune, apa va înmagazina informaţia şi o va transmite mai departe, devenind o sursă de vitalitate pentru cei care o consumă. Dacă, dimpo- trivă, sunteți lângă recipientul cu apă şi, nervoşi, vă certați sau emiteți gânduri de ură, apa va memora aceste influenţe negative, îşi va schimba structura cristalină într-o formă dizarmonică şi va transmite mai departe destructurarea. Conform teoriilor oamenilor de ştiinţă, apa poate şterge din memorie informaţiile negative prin schimbarea stării de agregare: adică prin îngheţare sau prin vaporizare naturală. Principalii promotori ai acestei teorii sunt: profesorul Emoto Masatu, naturopatul de origine rusă Mikhail Tombak, profesorul Rustum Roy, de la Universitatea de Stat din Pennsylvania.

Cel mai bun conducător al emoţiilor

Apa naturală este vitalizantă, curativă, energizantă şi reprezintă o adevărată frontieră între lumea fizică și cea metafizică. Primii care au emis concepţia conform căreia apa are memorie au fost cercetătorii francezi, în anul 1988, iar descoperirea lor a fost considerată la început o glumă în lumea ştiinţifică. Dovezile şi cercetările ulterioare au susţinut teoria lor, ba, mai mult, ulterior aceasta a fost revoluţionată de studiile multor cercetători din toată lumea. S-a descoperit că apa are nu numai memorie, ci şi limbaj, că reacţionează la emoţiile noastre, fiind astfel conectată la conştiinţa individuală şi colectivă, deoarece 70% din corpul uman este apă. Toți suntem interconectaţi într-un mare ocean de gândire, de sentimente, de stări, iar Emoto Masatu a exemplificat cum două corpuri sau două substanțe intră în conexiune și își transmit informații și energie. Corpul uman, pe de o parte, și apa, de cealaltă parte, își transmit energii prin intermediul vibrațiilor. Apa este cel mai bun conductor al vibrațiilor.

Funcţionează ca un creier uriaş

Apa este unicul element prezent în trei forme de agregare (lichidă, solidă şi gazoasă) şi singurul care la temperaturi joase se dilată, fiind singura substanţă care îşi formează culoarea altfel decât toate celelalte. Este şi cel mai puternic solvent din natură. Concluzia cercetătorilor a fost aceeaşi: apa funcţionează ca un uriaş creier ce stochează informaţie. Molecula de apă este modulul care subîmparte, împarte şi înmulţeşte lumea vie. Un anumit număr de molecule de apă formează un cluster. Acesta reprezintă o structură informaţională din care anumite molecule de apă pleacă spre alte clustere, fiind înlocuite imediat de alte molecule. În fiecare secundă, aceste clustere se modifică în acest mod. Astfel, viaţa lor este nelimitată, clusterul fiind o structură foarte stabilă. Moleculele care vin şi pleacă aduc cu ele informaţie, iar clusterul poate înregistra, pro- cesa şi stoca informaţia primită. În fiecare dintre celulele de memorie ale apei funcţionează 440.000 de unităţi informaţionale. Prin schimbarea acestor molecule se transmite şi informaţia. S-a constatat că acele cristale din apă naturală formate într-un mediu emoţional pozitiv au altă formă faţă de cele formate într-un mediu agresiv. Cea mai stabilă structură a apei lichide este cea formată din opt molecule având forma unui hexagon perfect. Este forma care amplifică abilităţile naturale ale apei de susţinere a vieţii, de a transfera informaţii, similară cu cristalele de cuarţ folosite la calculatoare şi la ceasuri.

Se autopurifică prin schimbarea formei de agregare

Memoria apei se șterge prin trecerea ei în altă formă de agregare decât cea lichidă, mai precis atunci când îngheaţă sau când se evaporă în mod natural. Apa se autopurifică, iar din acel moment începe un nou ciclu de memorare a informaţiilor pe care le întâlneşte în cale până la o nouă purificare. Apa curăţată, purificată prin îngheţare se numeşte apă structurată şi are proprietăţi terapeutice: grăbește germinația semințelor și maturitatea plantelor udate cu ea; are puternic efect regenerativ asupra organismelor vii; oprește hemoragiile; cicatrizează arsuri, răni, tăieturi; are efecte benefice asupra sângelui și limfei (pe care le purifică), asupra sistemului cardiovascular, hormonal etc.

Se obţine din gheţari sau din... congelator

Apa cu structura perfectă este rezultată din topirea gheţarilor, dar se poate obţine şi acasă, la congelator. Se pune apă plată sau de izvor într-un recipient (altceva decât plastic, pentru că la rece se va accelera eliminarea în apă a ftalaţilor), se lasă până apa îngheaţă, apoi este păstrată la temperatura camerei, să se dezgheţe singură. Principala preocupare în acest proces este ca atunci când se pune apa la dezgheţat să evitaţi situaţiile tensionate, să nu vă enervaţi şi să aveţi o atitudine pozitivă şi gânduri de recunoştinţă. Dacă v-ați certat cu cineva în casă este suficient să deschideți apa de la robinet, şi conflictul se poate atenua. De asemenea, după o discuţie în contradictoriu sau după o întâlnire cu o persoană ostilă, este indicat să faceți un duş cu apă călduţă sau cât mai aproape de rece, pentru că apa spală informaţia negativă.

„Apa este forţa motrice a întregii naturi“ (Leonardo da Vinci)

Semnul crucii îi opreşte mişcarea browniană

Conform studiilor, apa binecuvântată sau căreia i s-au spus rugăciuni are, de asemenea, proprietăţi terapeutice, este mai bună la gust şi păstrează o structură hexagonală, cea propice vieţii. Ba, mai mult, atunci când se toarnă câţiva zeci de mililitri de agheasmă sau de apă binecuvântată într-un recipient mai mare cu apă, aceasta va căpăta proprietăţile şi structura celei terapeutice, obţinută prin rugăciune. La fel se întâmplă şi atunci când bem apă binecuvântată: apa din organismul nostru va căpăta proprietăţile celei purificate cu rugăciune. Aceste studii referitoare la apa binecuvântată cu o rugă- ciune şi cu semnul crucii au fost efectuate de cercetătoarea rusă Angelina Malakovskaia. Ea a constatat că apa sfinţită de un preot nu mai prezintă mişcarea browniană (la întâmplare) şi că are o structură puternică şi stabilă.