Main menu

header

650 14 1de Monica Beleneș şi Adrian Barna

Majoritatea alimentelor şi băuturilor nesănătoase produc prea multă aciditate în corp. După o digestie deficitară, hrana se transformă în reziduuri acide, iar corpul le depozitează în țesuturi. Acidoza este cauza majorităţii bolilor la omul modern. Atunci când se instalează în ţesuturile corporale apar infecţiile, inflamaţiile, oboseala, migrenele, reumatismul, osteoporoza, obezitatea, bolile cardiovasculare şi afecţiunile cronice diverse cum sunt diabetul zaharat sau cancerul. Doctor în medicină tradiţională ayurveda Ovidiu Chiş (medalion) argumentează de ce trebuie să consumăm vitamina C alcalină pentru a preveni astfel de probleme și pentru a ne revigora organismul.

„Se ia dimineața, pe stomacul gol”

- Ce argumente aveți în favoarea vitaminei C alcaline?

- Vitamina C alcalină combină efectele benefice de antioxidant cu cel de alcalinizare a ţesuturilor, apa alcalină se comportă în organism ca un solvent al toxinelor acide provenite din alimentaţie sau din procesele metabolice defectuoase, iar acizii sunt neutralizaţi prin transformarea lor în săruri solubile, care sunt uşor eliminate.

- Când este cel mai propice moment să o consumăm și ce efecte are asupra organismului?

- Ideal este să se bea dimineaţa, când corpul are nevoie cel mai mult de hidratare. Un singur pahar va ajuta la descongestionarea tubului digestiv, sângele va deveni mai fluid şi circulaţia mai bună, plus că ajută la fixarea calciului în oase şi stimulează imunitatea. Începeți ziua cu o băutură alcalină şi vă vei simţi înviorați şi plini de energie, fără să mai aveți nevoie de o cafea pentru a vă trezi.

„Previne hipertensiunea, osteoporoza, infarctul sau cancerul”

650 14 2- Dacă nu reducem aciditatea, ne puteți descrie în câteva cuvinte ce modificări se pot produce în interiorul nostru?

- Starea de aciditate a țesuturilor este responsabilă pentru o serie de afecțiuni și de disfuncții ale corpului. Sângele are valori pH de 7,35 până la 7,45, este, așadar, ușor bazic. Valorile din urină pot oscila între 4 la oamenii foarte bolnavi și 8 la sugari. Această ultimă valoare este semn de sănătate. În general, starea de boală este asociată cu acizii, iar starea de sănătate, cu bazele. Când sângele este acid, globulele roşii tind să formeze conglomerate sau rulouri, sângele devenind mai vâscos, mai puţin oxigenat, mai încărcat cu toxine şi pătrunde mai greu prin vasele capilare subţiri, producând staze circulatorii temporare. Acest lucru va duce, în funcţie de organul afectat, la apariţia următoarelor afecţiuni: inflamaţiile dureroase şi infecţiile, migrenele, când stazele de microcirculaţie se produc în creier, stările de oboseală, când reziduuri acide sunt depozitate în ficat, hipertensiunea arterială, plăcile de aterom, infarct sau accident vascular, varicele, hemoroizii - aciditate localizată în vasele sangvine - cârceii, durerile musculare, rupturile musculare, când aciditatea afectează musculatura, osteoporoza sau reumatismul, când mineralele sunt scoase din oase din cauza hiperacidităţii.

- În ce cazuri recomandați folosirea vitaminei C alcaline?

- Lista indicațiilor este una destul de lungă și se referă la: infecții bacteriene, fungice și virale, inflamații, acidoză a țesuturilor, stări febrile, alergii, migrene, dislipidemii, constipație, varice, osteoporoză, celulită, obezitate, gută, gastrită hiperacidă, infecție cu helicobacter pilori, calculi renali cu oxalați sau cu urați, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială ușoară sau tensiune oscilantă, nevroze, migrene, stres, stări de sevraj după renunțarea la fumat, intoxicații cu metale grele (plombe de amalgam cu mercur), cancer, tumori, imunodeficiență, leucemie.

„Cura durează între trei și șase luni”

650 14 3- Cum se administrează tratamentul și pe ce perioadă?

- O linguriţă rasă se dizolvă în apă şi se bea înainte de masă cu 30 de minute. Se poate adăuga şi puţină zeamă de lămâie. Nu se combină cu alte alimente sau băuturi. Doza zilnică recomandată: adulţi - 4-6 g/zi, copii 6-14 ani - 2-4 g/zi, copii 2-6 ani - 1-2 g/zi. O linguriță rasă = 5 grame. Durata curei: trei-șase luni zilnic, apoi pauză o lună și se poate relua tratamentul.

Beneficii

  • Vitamina C modifică pH-ul sângelui, făcându-l mai alcalin;
  • Sângele va circula mai ușor și va iriga mai bine creierul;
  • Tensiunile și oboseala din mușchi vor dispărea;
  • Durerile osoase și decalcifierea vor înceta, pentru că sângele va fi mai alcalin;
  • Stările inflamatorii, infecțiile și erupțiile nu apar atunci când pH-ul corpului este alcalin