Main menu

header

de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Dependenţele afectează afacerile de familie

Un studiu extins a dat la iveală faptul că șansele ca o afacere de familie să fie lăsată generațiilor următoare scad dramatic dacă unul dintre membrii familiei are o dependență, notează businessnewsdaily.com. Mai precis, în condițiile în care unu din zece americani abuzează de medicamente și unu din opt consumă prea mult alcool, afacerile de familie pot fi „înecate” de cheltuielile generate de aceste dependențe.

Vopsirea frecventă a părului creşte riscul de cancer

Un semnal de alarmă vizavi de obiceiul femeilor de a-și vopsi părul foarte des este tras de specialiștii de la Princess Grace Hospital, din Londra, care arată că persoanele care își vopsesc părul de mai mult de șase ori pe an și folosesc chimicale pentru asta au un risc crescut cu 14% de a dezvolta cancer de sân. „Femeile ar trebui să-și reducă expunerea la vopselurile sintetice și să recurgă la ingrediente naturale”, argumentează specialistul Kefah Mokbel.

Amatorii de jocuri video au creierul mai puternic

Cea mai recentă cercetare a specialiștilor în neurologie de la Ruhr-Universitat, din Bochum, Germania, a pus în evidență faptul că amatorii de jocuri pe computer sunt mult mai performanți în analizarea rapidă a situațiilor, în generarea de informație nouă și în arhivarea faptelor. Pe scurt, cei care joacă jocuri video au manifestat o activitate mai intensă la nivelul hipocampusului, zona creierului responsabilă cu învățarea și cu memoria.

Bolnavii de afecţiune bipolară pot face terapie cu lumină

Un studiu recent a demonstrat faptul că persoanele care suferă de afecțiune bipolară pot recurge la o terapie complementară care a dat rezultate promițătoare. Experții de la Universitatea din Chicago arată că expunerea pe perioade controlate - între 15 minute și o oră - la o lumină albastră în sesiuni zilnice de câteva săptămâni poate contribui semnificativ la diminuarea depresiei specifice persoanelor care suferă de această afecțiune psihică. „Avem acum posibilitatea de a ajuta aceste persoane, care au opțiuni limitate de tratament”, punctează cercetătorul Dorothy Sit.