Main menu

header

673 15 2de Roxana Istudor

Anul acesta este programată lansarea pe piață a unui test de sarcină care se va putea dizolva în toaletă, evitându-se preocuparea pentru ascunderea acestuia.

Funcționează exact ca varianta clasică

Denumit „Lia”, testul de sarcină din hârtie urmează a fi disponibil în perioada următoare în Statele Unite și în 2019 în Marea Britanie, anunță „Daily Mail”. Funcționează exact ca testul clasic, arătând, dacă este cazul, două linii colorate dacă femeia este însărcinată și una dacă nu este vorba despre o sarcină. Producătorii testului din hârtie afirmă că are o acuratețe de 99%, iar rezultatul apare în doar câteva minute. În același timp, este și mai confortabil la utilizare, cu o suprafață mai mare pe care se poate colecta urina necesară testării.

Foarte ușor și biodegradabil

„Lia” este foarte ușor, cântărind cam cât aceeași cantitate de hârtie igienică. Pe segmentul testelor de sarcină s-au înregistrat puține evoluții în ultimii 30 de ani. Pe lângă avantajele pentru consumatoare, noul dispozitiv este biodegradabil și va scuti mediul ambiant de cantitățile impresionante de plastic pe care le implică aruncarea testelor folosite în prezent. De asemenea, poate face parte și din orice compost, fără să polueze. Noul dispozitiv a fost recent aprobat de autoritățile americane din domeniul medicamentelor și siguranței alimentare.