Main menu

header

688 15 1de Monica Beleneş şi Florica Pintea

Pentru 99% dintre oameni, zâmbetul este un atu în interacțiunea socială zilnică. „La început, implanturile dentare au fost folosite doar pentru că erau necesare, erau funcționale. Componentei estetice nu îi era acordată prea mare importanță. Totuși, odată cu trecerea timpului, estetica a devenit subiectul numărul 1 al tuturor studiilor din sfera implantologiei la nivel mondial. Avem din ce în ce mai mulți pacienți care au nevoie de implanturi dentare în zona frontală. Teama principală a tuturor până acum era această colorație gri care ar fi fost evidentă. Soluția pentru ei, dar nu numai, este implantul 100% ceramic, disponibil de anul acesta și în România, în clinicile noastre”, ne-a declarat doctorul Cristian Csapo-Martinescu (foto), membru al Academiei Internaționale de Implantologie Ceramică și medic stomatolog la Dent Estet.

„Vârsta minimă pentru intervenție este de 16 ani la femei și 18 ani la bărbați”

- Când este indicat să ne gândim la un implant dentar?

- Genetica, problemele de sănătate sau neîngrijirea corespunzătoare sunt principalele cauze pentru care dinții se pierd. Atunci când unul sau mai mulți dinți lipsesc, putem opta pentru implantul dentar. În general, vârsta minimă pentru intervenția de implant dentar este de 16 ani la femei și de 18 ani la bărbați, dar este important ca dezvoltarea oaselor să fie completă. Aceste condiții pot fi diferite de la pacient la pacient.

- Ce avantaje avem dacă facem această alegere?

- Implantul dentar este similar dintelui natural, este estetic, poate fi realizat la orice vârstă și poate dura chiar întreaga viață. Mai mult, oferă un confort sporit, este protejat de apariția cariilor dentare și apără și dinții înconjurători. Comparativ cu alternativele sale, implantul dentar implică aceeași curățare precum dinții naturali și permite consumarea tuturor tipurilor de alimente.

„Durata de vindecare este de trei-şase luni”

- De câte ședințe este nevoie pentru toată operațiunea?

- Implantul dentar se realizează în concordanță cu nevoile fiecărui pacient în parte. Pregătirea acestei proceduri este una riguroasă. Pentru a evita orice risc, pacientul trebuie să facă tomografia computerizată CBCT, analize de sânge și investigații suplimentare mai ales legate de istoricul său medical, pentru ca doctorul stomatolog să afle dacă persoana poate beneficia de un implant de succes. Apoi, procedura este simplă. Dacă structura osoasă este sănătoasă, extracția dintelui bolnav poate fi realizată chiar în aceeași zi. Coroana definitivă se pune după ce vindecarea implantului este completă, dar, pentru estetică, se poate apela la o coroană provizorie. Cu ajutorul noilor tehnologii, se pot realiza mai multe implanturi în aceeași zi. Implantul dentar este o procedură care se realizează sub anestezie locală și durează în jur de o oră. Pentru pacienții anxioși se poate apela și la anestezie generală. În general, durata de vindecare este de trei-şase luni și depinde mult de pacient. Implantul trebuie tratat ca un dinte natural și are nevoie de îngrijire corespunzătoare: o igienă orală cu periaj corect, o pastă de dinți care asigură protecție pentru problemele dentare, folosirea aței dentare și a apei de gură, neapărat de două ori pe zi. Sub îndrumarea medicului stomatolog, pacienții pot opta pentru mai multe tipuri de implanturi, în funcție de nevoile lor.

„Ideea că organismul poate respinge lucrarea nu există, este un mit”

688 15 2- Cine pică testul pentru implant?

- Sunt puține persoanele care nu pot beneficia de implantul dentar. Putem vorbi aici despre pacienți care suferă de boli grave ale inimii, precum insuficiența cardiacă, hipertensiune arterială majoră, cei care au tulburări de coagulare a sângelui sau care au suferit iradieri repetate la nivelul oaselor. Însă pot exista excepții și în cazul acestor persoane, unele dintre ele fiind eligibile tratamentului cu implant dentar. Despre pacienții care suferă de diabet se spune, la fel, că sunt expuși riscului de a dezvolta boli parodontale sau de apariție a periimplantitei, care afectează calitatea osului în care urmează să fie plasat implantul dentar. Însă, astăzi, acest lucru nu mai este universal valabil.

- Ce se întâmplă dacă organismul respinge implantul?

- Ideea că organismul poate să respingă un implant dentar nu există, este un mit. Sunt însă situații în care o proastă planificare a întregului tratament și o lipsă a igienei din partea pacientului pot duce la apariția unor complicații postintervenție.

„Ajută la prevenirea și minimizarea pierderii masei osoase”

688 15 3- Cu ce vine în plus Straumann Pure Ceramic?

- Implantul Straumann PURE Ceramic folosit exclusiv de Dent Estet este alternativa lipsită de piese metalice a implantului dentar. Acesta oferă o culoare, un aspect și un comportament precum cele ale dintelui natural. Straumann PURE Ceramic este ideal pentru pacienții cu sensibilitate la metal, pentru cei care preferă un tratament dentar cât mai natural sau pentru cei cu un țesut subțire și transparent al gingiei. Este realizat din zirconiu ceramic ultrarezistent, produs în condiții de căldură și de presiune extreme, pentru a asigura rezistența necesară mușcăturii maxilarului. Straumann PURE Ceramic este construit să dureze toată viața, să îmbunătățească calitatea vieții și să înlocuiască în întregime dintele, de la rădăcină la coroană. Acesta oferă pacienților o mulțime de beneficii: arată și se simte precum un dinte natural, ajută la prevenirea și minimizarea pierderii masei osoase, ajută la menținerea sănătății dinților înconjurători și îmbunătățește aspectul zâmbetului.

- Care sunt costurile pentru această inovație?

- Sănătatea și frumusețea zâmbetului fiecărui pacient sunt îngrijite de o echipă complexă și extrem de bine pregătită, care coordonează întregul tratament. În plus, tehnologiile digitale revoluționare pe care le utilizăm pentru a trata corect fiecare pacient oferă o experiență cu totul inovatoare. Toate acestea se reflectă în tarifele noastre. Mai mult decât atât, planul de tratament este specific fiecărui pacient, drept urmare și costul acestuia. Prețul unui implant dentar Straumann PURE Ceramic este de 6.500 lei per element și include și bontul protetic. Dar, pe lângă soluțiile financiare cu care venim în sprijinul pacienților noștri, desfășurăm în prezent o campanie în care oferim 200 de euro reducere per element.

„Implantul dentar ceramic oferă o culoare, un aspect și un comportament precum cel al dintelui natural. Este ideal pentru pacienții cu sensibilitate la metal, pentru cei care preferă un tratament dentar cât mai natural sau pentru cei cu un țesut subțire și transparent al gingiei“

„Este ideal pentru dinţii din faţă“

- În ce parte a danturii se pretează Straumann Pure Ceramic?

- Datorită esteticii sale deosebite și funcționalității pe care o oferă, implantul Straumann PURE Ceramic este ideal pentru dinții din față, dar se poate utiliza pentru orice parte a danturii. Bineînțeles, cum nevoile fiecărui pacient sunt specifice, medicul stomatolog va oferi un plan de tratament personalizat. Acesta va ține cont de particularitățile pacientului și îi va oferi cea mai bună variantă pentru ceea ce are el nevoie.