Main menu

header

691 15 2de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

În palme nu se citește din cele mai vechi timpuri doar viitorul, ci și ce anume funcționează sau nu în organismul dumneavoastră.

Uscăciunea, semn al instalării menopauzei

Nu există persoană care să nu se confrunte cu senzația de mâini uscate, iar uneori cremele folosite nu rezolvă această problemă. Motivul? Deshidratarea excesivă a mâinilor poate fi un semn precoce al instalării menopauzei. În acest caz, nivelul de estrogen din organism scade, iar acest lucru duce la uscarea mâinilor. Mai mult, pe mâini, dar și în alte zone ale corpului, pot apărea erupții cutanate, ca urmare a pielii grav uscate. Specialiștii recomandă să consumați mai multă grăsime bună, respectiv somon, nuci, ouă, alge, sardine, soia, in. Asigurați-vă totodată că aplicați creme cu protecție solară. Totodată, se recomandă să nu vă spălați pe mâini și nici să faceți dușuri cu apă fierbinte, pentru că pielea se va usca din ce în ce mai rău și vor fi îndepărtate uleiurile naturale ale acesteia. Nu în ultimul rând, folosiți mănuși de protecție atunci când vă ocupați de curățenia casei și fiți atenți la săpunul pe care-l utilizați. Cel mai indicat ar fi să-l schimbați cu unul natural.

Roșeața poate fi în strânsă legătură cu bolile de ficat

Atunci când treceți prin perioade stresante, veți constata că palmele transpiră din ce în ce mai mult. Acest lucru se întâmplă din cauza temperaturii lor, care crește. În general, totul revine la normal atunci când momentele grele trec. Dacă însă nu aveți perioade agitate și observați că aveți palmele umede în majoritatea timpului, trebuie să verificați urgent care e activitatea glandei tiroide. Este foarte posibil ca aceasta să lucreze în exces și astfel să dea peste cap întregul sistem hormonal. Dacă vedeţi că mâinile dumneavoastră se înroșesc fără niciun motiv, nu așteptați și mergeți la un specialist. De cele mai multe ori, această roșeață este în strânsă legătură cu bolile de ficat, fie că e vorba despre hepatită, fie despre ciroză. Tot palmele roșii sunt cele care arată o posibilă sarcină. Dacă însă vă apar umflături în palmă, mai ales în zona degetelor, este semn că suferiți de reumatism, artrită sau poate fi vorba despre depozite de colesterol.

Vârfurile degetelor colorate în albastru indică o boală a sistemului circulator

Atunci când dopamina din creier scade grav, apare boala Parkinson, o afecţiune caracterizată prin tremurul mâinilor. Cu cât această maladie va fi depistată mai repede, cu atât pacientul va avea calitatea vieții îmbunătățită. Potrivit specialiștilor, dacă vârfurile degetelor sau unghiile sunt albăstrui și des amorțite, s-ar putea să vă confruntați cu o boală a sistemului circulator, care, neluată în seamă, poate duce la afecțiuni grave ale arterelor. În general, după vârsta de 40 de ani, tot mai multe persoane au dureri la nivelul tendoanelor de la mâini, boală care apare ca urmare a suprasolicitării acestora. Furnicăturile la nivelul mâinilor sunt date de diabet, dar pot fi și semnul unei carențe nutriționale, a unei infecții sau a unei afecțiuni de natură autoimună. Dacă degetele încep să se umfle, nu așteptați să se agraveze situația, pentru că indică boli cardiace sau pulmonare. Există și situații când retenția de apă este cea responsabilă de acest simptom. Dacă ați observat anumite umflături la nivelul palmelor, testați starea de sănătate a ovarelor.

Când unghiile devin concave, organismul transmite prezența unei anemii, iar dacă acestea sunt decolorate, rinichii sunt cei afectați