Main menu

header

Anxietatea tinerilor duce la ADHD

Foarte mulți adolescenți resimt acut discriminarea, bullyingul, presiunea rețelelor sociale, nesiguranța zilei de mâine. Toate acestea împreună se coagulează într-o anxietate care poate duce ușor la ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate), atrag atenția specialiștii New University, din Carolina de Nord, care au realizat un studiu în materie. La rândul lor, manifestările generate de ADHD sunt abu- zul de alcool, de tutun, excesele de tot felul. Din cauza lor apare inadaptarea socială, adâncindu-se și mai mult spirala abuzurilor. (C.P.)

Veninul de albină, potenţial leac împotriva eczemei

De mai multe decenii, specialiști din toată lumea încearcă, fără succes concret, să găsească o modalitate de a vindeca eczemele pielii, afecțiuni care apar la nenumărate persoane și care afectează serios calitatea vieții. Recent, experți de la Universitatea Catolică din Daegu, Coreea de Sud, au descoperit că o proteină prezentă în veninul albinelor are capacitatea de a combate cu succes eczema. Această proteină ar putea fi introdusă în cremele-tratament, experimentele pe animale de laborator arătând că acest compus stimulează puternic sistemul imunitar, ameliorând semnificativ simptomele afecțiunii. (C.P.)

Prima aplicaţie pentru tinerii cu cancer din România

Asociația Little People Romania a dezvoltat prima aplicație pentru tinerii cu cancer cu vârsta cuprinsă între 18 și 39 de ani. Aceasta le oferă un spațiu virtual securizat în care pot comunica, își pot împărtăși experiența liber și pot învăța cum să treacă peste momentele grele. Aplicația VIA poate fi descărcată pe telefoanele mobile ce folosesc IOS sau Android. Utilizatorii își pot construi un profil cu diagnosticul, vârsta, orașul și interesele lor. Detaliile personale nu vor fi făcute public. (M.B.)

Alăptarea reduce riscul de accident vascular

Hrănirea nou-născutului la sân aduce beneficii prețioase nu doar bebelușului, ci și mamei. Potrivit unui studiu recent al Universității din Kansas, mamele de culoare care alăptează prezintă un risc cu 48% mai scăzut de a face accident vascular cerebral după 70 de ani, iar în cazul caucazienelor procentul este de 20%. Deși nu s-a descoperit încă mecanismul exact prin care corpul mamei se pune la adăpost de această afecțiune prin hrănirea pruncului la sân, una dintre explicațiile specialiștilor rezidă în faptul că mama care alăptează scade rapid în greutate. (C.P.)