Main menu

header

712 14 3de Luana Mare şi Eduard Popa

S-a lansat aplicaţia pentru telefonie mobilă Donorium, prin care cei care vor să doneze sânge se pot programa şi prin care sunt anunţaţi atunci când centrele de transfuzii au nevoie de o anumită grupă sau cantitate.

Se poate face programare la centrul de recoltare

Donorium a fost realizat de Asociaţia Smart Society şi Fundaţia Donatorilor Benevoli de Sânge cu scopul de face mai uşoară colaborarea dintre cei care vor să doneze sânge şi centrele de transfuzii din ţară. Descărcând aplicaţia pe telefon, orice potenţial donator poate face o programare la cel mai apropiat centru de recoltare a sângelui, poate afla imediat dacă a apărut o urgentă nevoie de transfuzie sau ce grupe sunt necesare în acel moment sau chiar este anunţat când este programat la cabinet.

Informaţii de la cinci centre de transfuzie din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Constanţa şi Ploieşti

Până în prezent aplicaţia cuprinde informaţii de la cinci centre de transfuzie din ţară: Bucureşti, Arad, Bacău, Constanţa şi Ploieşti, dar se vor mai alătura anul acesta încă zece. Scopul final al Asociaţiei Smart Society este să dubleze numărul donatorilor de sânge până în 2025, în condiţiile în care, în prezent se recoltează aproximativ 150 de pungi pe zi pentru cele 60 de spitale din Bucureşti, necesarul fiind dublu. Cei înscrişi au la dispoziţie evidenţa activităţii lor şi pot invita prieteni să se alăture acestui program social.

ATENŢIE! Donorium oferă date despre grupele sangvine necesare spitalelor, dar şi despre cantităţi şi cazuri urgente.

Cu ajutorul lui Donorium s-ar putea scăpa de statul la cozile de la centrele de recoltare, un inconvenient care îi ţine departe pe mulţi dintre cei care şi-ar dori să doneze sânge