Main menu

header

736 14 2de Călin Popa şi Sorin Dumitrescu

Există numeroase studii științifice care atestă beneficiile pe care le aduce introducerea în alimentație a sării Epsom, în ciuda gustului său pronunțat amar.

Reface nivelul de magneziu

Efectele benefice ale sării Epsom sunt cunoscute prin tradiție de sute de ani. Unul dintre cele mai pronunțate efecte ale acestei sări este relaxarea sistemului nervos. O modalitate simplă și eficace de a uşura stresul şi problemele legate de acesta este să vă băgaţi într-o cadă plină cu apă fierbinte, cu câteva grame de sare Epsom. Când se dizolvă în apa caldă, sarea este absorbită prin piele şi reface nivelul de magneziu din organism. Se susține astfel producerea serotoninei, care creează un sentiment de calm. Aceste efecte au fost confirmate de studii recente, derulate în Marea Britanie, care au atestat faptul că baia cu sare Epsom a generat absorbția de magneziu în cazul majorității participanților la teste.

Vindecă leziunile superficiale ale pielii

Sarea Epsom este renumită și pentru efectele sale asupra sistemului muscular. Adăugată în apa de baie, această sare ajută la calmarea durerilor de spate şi ale membrelor dureroase, precum și la relaxarea tensiunii musculare. În acest context, sarea Epsom este cunoscută pentru efectul benefic asupra sindromului dureros miofascial, o durere cronică generată de multiple puncte dureroase musculare. O baie cu sare amară uşurează durerea şi ameliorează inflamaţia. Se poate face o pastă groasă de sare Epsom în amestec cu apă fierbinte şi se aplică local. De asemenea, pentru a scăpa de senzația neplăcută a picioarelor umflate după o zi grea, le puteți scufunda într-o cadă cu apă caldă în care ați turnat o jumătate de cană cu sare Epsom. Același mineral benefic este creditat cu capacitatea de a vindeca tăieturile și alte leziuni superficiale de la suprafața pielii.

Elimină toxinele

Sulfaţii din sarea Epsom ajută la eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din organism. Adăugarea mineralelor potrivite în apa de baie declanşează un proces numit osmoză inversă, care scoate toxinele dăunătoare. Pentru a obține o detoxifiere eficientă, o dată pe săptămână adăugaţi două ceşti cu sare Epsom în apa din cadă. Totodată, există numeroase studii despre felul în care funcţionează sarea Epsom ca detoxifiant și în uz intern. Practic, aceasta accelerează în mod natural curăţarea colonului. La sfatul specialistului, se poate recurge la sarea Epsom ca soluție temporară pentru combaterea constipației.

Contribuie la prevenirea îngroşării arterelor

Potrivit unor studii recente, sarea Epsom poate ajuta la prevenirea îngroșării arterelor şi formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, aceasta îmbunătăţeşte sănătatea inimii şi ajută la prevenirea accidentelor vasculare cerebrale, prin ameliorarea circulaţiei sângelui și protejarea elasticității arterelor. De asemenea, sarea Epsom este un aliat al frumuseții. Grație texturii sale abrazive, această sare poate fi utilizată pentru exfolierea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii de pe tot corpul. Este recomandată combinarea sării cu ulei cosmetic, pentru un plus de catifelare. Iar pentru exfolierea tenului, se amestecă o jumătate de linguriţă cu sare Epsom cu gelul de curăţare zilnică, masându-se blând. Procesul va fi urmat de curăţarea cu apă rece.

Sarea Epsom este un remediu foarte eficient contra infecţiilor apărute la nivelul ochilor, cum este conjunctivita. După dizolvarea completă a sării în apă călduţă, se tamponează local