Main menu

header

749 12 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Nu este nici pe departe un produs chimic periculos, ci un aliat al casei și al sănătății. Acidul boric, disponibil la prețuri accesibile, este un tratament la îndemână și natural împotriva unora dintre cele mai frecvente infecții fungice.

Combate infecțiile genitale

Acidul boric poate constitui un tratament natural şi eficient pentru o infecţie genitală. Unii experţi recomandă capsule vaginale cu acid boric ca opţiune de tratament, în special pentru infecțiile care nu pot fi vindecate prin medicamente antifungice. Pentru aceste ciuperci, acidul boric este utilizat ca supozitor înainte de culcare, timp de una până la două săptămâni. Ratele de eradicare ar fi de aproximativ 70%. Un studiu a constatat că supozitoarele vaginale cu acid boric s-au dovedit mai eficiente împotriva simptomelor infecţiei cu Candida la femeile cu diabet zaharat decât un medicament luat pe cale orală. De altfel, supozitoarele cu acid boric pot fi preparate și acasă, prin umplerea unor capsule de gelatină cu această substanță. O capsulă echivalează cu aproximativ 600 miligrame de acid boric. Se introduce o capsulă în vagin, la culcare, timp de șapte zile consecutiv.

Folosit împotriva iritației ochilor

749 12 2Puternic diluat cu apă, acidul boric poate fi folosit pentru a trata o iritație minoră sau o infecție mai gravă și contagioasă a ochilor. O spălătură făcută acasă cu acid boric va curăța și va combate aceste probleme. De asemenea, acidul boric calmează și ajută la eliminarea poluanților din ochi, putând trata infecțiile fungice, cum ar fi ciuperca unghiilor. Sunt suficiente câteva picături de acid boric în șosete și rapid se atenuează mâncărimile și senzațiile neplăcute, vindecând și calmând. Totodată, acidul boric poate neutraliza mirosul nepăcut al picioarelor. Se amestecă acid boric și alcool, două lingurițe la o cană cu alcool sau cu apă. Se aplică pe picioare cu tampoane de bumbac. Se poate presăra, de asemenea, sub formă de pulbere uscată, în șosete.

Substanță cu efect antibacterian renumit, acidul boric se află, ca ingredient, într-o serie de produse care tratează acneea şi alte probleme ale pielii. Pentru că poate irita pielea, se recomandă, totuși, sfatul specialistului înainte de a utiliza produse cu acid boric pentru problemele de ten