Main menu

header

de Călin Popa şi Florica Pintea

Imunoterapia reduce riscul de recidivă a cancerului mamar

Tratarea cancerului de sân triplu-negativ prin imunoterapie, alături de chimioterapie, poate reduce substanţial riscul de recidivă, arată rezultatele unui studiu derulat la Universitatea „Queen Mary”, din Londra. „Aceste rezultate preliminare sugerează că adăugarea imunoterapiei la chimioterapie conduce la reducerea substanţială a recurenţelor acestei forme de cancer de sân. Datele noastre preliminare sunt foarte promiţătoare”, explică expertul Peter Schmid, autor al cercetării.

Somnul de proastă calitate readuce ulcerul

Cercetătorii de la Colegiul Medical Shantou, din China, au pus în evidență faptul că, pe lângă bacteria Helicobacter pylori, somnul insuficient și agitat, care nu asigură o odihnă deplină, are efect asupra recurenței ulcerului. Insomniile şi, în general, somnul de slabă calitate afectează o treime dintre adulţii trecuţi de o anumită vârstă. Deși rata ulcerelor recurente a scăzut, la unele persoane afecțiunea reapare, iar experții pun aceste episoade pe seama calității slabe a odihnei.

Acizii graşi esenţiali Omega 3, ajutor împotriva gutei

Potrivit datelor unui studiu recent, derulat în cadrul Colegiului American de Reumatologie, acizii graşi esenţiali Omega 3 pot preveni recurența atacurilor de gută. Prin consumul unei porţii de pește gras bogat în Omega 3 s-a redus riscul de puseu de gută, iar consumul a două porţii (sau mai mult) a coborât semnificativ riscul de recurență în ceea ce priveşte atacurile acestei afecțiuni, notează rheumatologyadvisor.com.

Mişcarea garantează sănătatea, indiferent de forma fizică

O cercetare de anvergură a specialiștilor de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Trondheim, Norvegia, relevă importanța mișcării și exercițiilor fizice nu doar pentru supraponderali sau persoane cu anumite afecțiuni, ci pentru toți cei care doresc să prevină bolile cardiovasculare. Astfel, rezultatele cercetării au evidențiat faptul că dintre persoanele în bună formă fizică, doar cele care practică fitness, ciclism sau alte forme de exerciții cardio au un risc mult mai scăzut de a dezvolta afecțiuni coronariene.