Main menu

header

de Călin Popa şi Eduard Popa

Uleiul de peşte tratează ADHD

O cercetare derulată la King’s College, din Londra, și la China Medical University din Taiwan a reliefat faptul că Omega 3 din uleiul de pește este un element foarte important în tratarea simptomelor ADHD pe care le manifestă sute de mii de copii la nivel mondial. Pornind de la constatarea că micuții cu astfel de simptome au un nivel mai scăzut de Omega 3 în sânge, experții au derulat studii extinse în urma cărora a fost reliefat că acest acid gras este la fel de eficient pentru atenuarea manifestărilor ADHD ca medicamentația prescrisă în aceste cazuri.

Guma de mestecat întârzie apariţia cariilor

Persoanele care mestecă gumă fără zahăr în mod regulat au șanse de a întârzia astfel apariția cariilor dentare, arată rezultatele unei cercetări derulate la King’s College, din Londra. Rezultatele sunt valabile deopotrivă pentru adulți și copii, depășind, în unele cazuri, efectele unor perieri suplimentare ale danturii. După centralizarea unor studii desfășurate pe parcursul a 50 de ani, experții au putut confirma faptul că mestecatul regulat de gumă fără zahăr întârzie apariția cariilor dentare, ca timp estimat, cu circa 28%.

Vaccinul gripal previne moartea prematură a cardiacilor

Printre multe alte beneficii, vaccinul gripal a demonstrat recent și capacitatea de a preveni moartea prematură a persoanelor care suferă de boli cardiovasculare, arată concluziile unei cercetări prezentate în cadrul sesiunii științifice a Asociației Americane a Inimii. „Rezultatele noastre demonstrează faptul că medicii cardiologi și alți clinicieni ar trebui să discute foarte serios cu pacienții lor pentru a-i determina să se vaccineze gripal mult înaintea sezonului”, detaliază expertul Gowtham Rama Harsha Grandhi.

Ecranele electronice favorizează analfabetismul

A-i ține ocupați și amuzați pe cei mici nu este treabă ușoară, dar obiceiul unor adulți de a-și lăsa copiii preșcolari cu orele în fața unor dispozitive electronice - tablete, telefoane mobile etc. - este și mai periculos pentru dezvoltarea lor ulterioară decât s-a crezut până acum. Potrivit datelor unui studiu derulat de experții de la Centrul Medical de la Spitalul de Copii din Cincinatti, SUA, schimbările care se produc la nivelul creierului celor mici (în special în zonele craniene responsabile cu abilitățile de învățare) îi expun pe aceștia la întârzieri mari de educație și la analfabetism.