Main menu

header

765 15 1de Gabriela Militaru şi Eduard Popa

La 59 de ani, Antonio Banderas este nu doar un sex simbol, ci și un model de echilibru emoțional. Și asta mai ales în ultimii ani, de când viața lui s-a schimbat complet. Actorul care are o fiică, a divorțat pentru a doua oară în 2015, a avut mai multe probleme de sănătate, dar, în prezent, trăiește a doua tinerețe alături de superba Nicole Kimpel. În plus, anul acesta, actorul a fost nominalizat la Globurile de Aur pentru rolul din „Durere și glorie”.

A fost suspect de cancer

765 15 2Pe Antonio Banderas îl știm din filme ca „Desperado” sau „Masca lui Zorro”, în care și-a arătat din plin latura de latino lover cu care a cucerit milioane de femei. Cu o astfel de reputație, este greu să te gândești că actorul cu puternic accent iberic ar fi putut avea vreodată probleme de sănătate. Înalt, mereu bine îmbrăcat și cu un fizic de invidiat, actorul arată și în prezent, la 59 de ani, ca un bărbat plin de energie. Cu toate acestea, se pare că problemele de sănătate nu l-au ocolit pe Banderas. De aceea, este foarte posibil ca fizicul său impresionant să se datoreze genelor și mișcării, dar și faptului că problemele de sănătate îl obligă să aibă grijă de fizicul său. În 2011, actorul a dezvăluit că, în urmă cu doi ani, fusese suspect de cancer și că disperarea gândului că ar putea fi bolnav l-a făcut să țină totul secret față de public. În cele din urmă, spaima s-a dovedit a fi doar o tumoră benignă pe care actorul o descoperise întâmplător în timp ce făcea duș. „Două zile mai târziu eram deja pe masa de operații pentru a-mi fi extirpată tumora. Spre ușurarea mea, biopsia a arătat că era vorba despre o tumoră benignă”, a povestit actorul. El a spus și că s-a hotărât să vorbească totuși despre acest episod pentru a-i încuraja pe oamenii care au încredere în el să aibă grijă de sănătatea lor. „Trebuie să învățăm să ne ascultăm cu atenție corpul”, a fost sfatul lui pentru admiratori.

I-au fost montate trei stenturi pe artere

765 15 3Și deși, judecând după felul în care arată, Antonio Banderas pare să-și fi ascultat corpul, problemele de sănătate nu l-au ocolit. După câțiva ani în care totul a părut să decurgă în regulă, iar actorul putea fi văzut deseori făcând jogging sau înotând, a venit anul 2017. Chiar în prima lună a anului, îndrăgitul actor a suferit un atac de cord pe când se afla la reședința sa din Elveția. Într-un interviu acordat la câteva luni după nefericitul moment, actorul a detaliat că a „fost dus de urgență la spital după ce a acuzat dureri puternice în piept”. El a insistat că episodul nu s-a produs din cauza exercițiilor fizice prea intense pe care le face și că, deși situația era una serioasă, starea lui de sănătate nu era nici pe departe atât de gravă cum scriau tabloidele la vremea aceea. Este drept că, potrivit unor surse, actorul ar fi suferit nu unul, ci mai multe atacuri de cord, însă purtătorul de cuvânt al actrului a negat vehement aceste informații. De altfel, Banderas însuși a precizat că a suferit o operație pe cord prin care i-au fost montate trei stenturi pe artere, însă sănătatea lui este perfectă. De altfel, el a adăugat că „atacul de cord este cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat”. Oricât de neaşteptată pare această declarație, argumentul lui Banderas pare unul credibil. „Mi-a deschis ochii asupra multor lucruri pe care nu le văzusem. Până atunci nu înțelesesem ce este cu adevărat important. Pentru că tendința oamenilor este să se lase prinși în nimicuri și în gânduri legate de ce mașină să aibă. După atacul de cord mi-am dat seama că fiica mea, familia, prietenii și meseria sunt cu adevărat importante”, a explicat actorul.

Consumă ceai alb în fiecare zi

Deși Antonio Banderas nu a fost niciodată neglijent cu fizicul său, chiar și pentru cineva ca el exista loc de mai bine. După atacul de cord suferit în ianuarie 2017, actorul și-a dat seama că mai sunt lucruri de îmbunătățit la viața sa, așa că a luat câteva decizii importante. „Cred că atacul de cord s-a petrecut la momentul potrivit. Nu mi-a afectat inima deloc, dar, în schimb, m-a convins să renunț la fumat”, a anunțat el. Pe cât de grea, pe atât de importantă a fost această decizie, știut fiind faptul că fumatul crește șansele de afecțiuni cardiovasculare. Și, mai mult decât atât, actorul a declarat că „am început să am o viață mai sănătoasă și să mănânc mai bine”, a explicat el. Ce-i drept, el a devenit un împătimit al dietei mediteraneene care include produse proaspete cum ar fi legume și fructe și preparate necongelate gătite cu ulei de măsline. Antonio Banderas mănâncă și pâine sau paste doar că în cantități foarte mici și nu foarte des. În schimb, din meniurile sale nu lipsește peștele, iar carnea de vită a fost înlocuită cu cea de pui sau de curcan. Un alt secret al tonusului excelent pe care îl are actorul este faptul că, în afară de apă, el consumă ceai alb în fiecare zi, la indicațiile medicului. Acest gen de ceai conține antioxidanți, polifenoli și alte ingrediente care ajută metabolismul și menține greutatea corporală în limite normale. În plus, ceaiul alb, a explicat actorul, are proprietatea de a reduce nivelul de glucoză din sânge, ceea ce ajută nu doar metabolismul, dar și inima.

Face sport ca formă de relaxare

765 15 4Și pentru că o dietă eficientă are nevoie și de mișcare pe măsură, Antonio Banderas nu pierde nicio ocazie să fie activ din punct de vedere fizic. Chiar dacă nu se mai angajează în sesiuni interminabile de sport extrem, actorul face plimbări lungi și chiar cățărări pentru a-și pune în funcțiune și pentru a-și menține intactă masa musculară. De asemenea, înoată foarte des, văzând în asta atât o formă de a face sport, dar și de a se relaxa. Potrivit spuselor sale, după atacul de cord din 2017, viața sa a încetat să mai fie o cursă contra cronometru, ci a devenit o sursă de relaxare. De aceea, actorul face și yoga și meditații despre care spune că îi dau o stare de spirit excelentă.

Actorul din „Masca lui Zorro” și-a schimbat viziunea asupra vieții, ține dietă și a renunțat la fumat

„Trebuie să învățăm să ne ascultăm cu atenție corpul“ Antonio Banderas

După atacul de cord din 2017, viața sa a încetat să mai fie o cursă contra cronometru, ci a devenit o sursă de relaxare