Main menu

header

777 11 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Cu siguranță mulți sunt cei care au auzit de sare amară, un compus mineral pur din magneziu și sulfat, însă puțini sunt cei care știu că aceasta este o substanță folosită nu doar în medicina clasică și cea naturistă, cât și în gospodărie și grădină.

Reduce inflamațiile

Atunci când sunteți stresați, se ridică nivelul adrenalinei și, totodată, scade cel al magneziului. Ce puteți face rapid și eficient ca să vă relaxați? Încercați băile cu sare amară, de trei ori pe săptămână, și veți constata că veți căpăta din ce în ce mai multă energie, dar și o stare de calm și relaxare. În plus, nivelul de adrenalină va fi redus și mușchii vor începe să funcționeze normal. Tot băile cu sare amară sunt cele care vă ajută să reduceți inflamațiile și să calmați crampele musculare. Iar dacă v-ați tăiat, un amestec de sare amară cu apă caldă pus pe rană grăbește vindecarea. Și dacă aveți picioarele obosite, tot sarea amară este cea care vă vine în ajutor. Nu trebuie decât să țineți picioarele în apă amestecată cu acest produs și suferința va dispărea, ba, mai mult, pielea va deveni mai catifelată și veți scăpa și de mirosurile neplăcute. Dar o baie fierbinte cu sare amară e indicată și atunci când simţiţi că răceala vă dă târcoale.

Vine de hac constipației

Din ce în ce mai multe persoane se plâng că au probleme cu tranzitul intestinal. Cu siguranță, nu au auzit de virtuțile sării amare, eficientă în combaterea constipației. Asta pentru că aceasta este un extraordinar agent de detoxifiere în curățarea colonului, având efecte puternice laxative, întrucât mărește volumul de apă din intestin. Cura de detoxificare cu sare amară se recomandă și persoanelor cu colesterol mărit, valori ridicate ale bilirubinei, digestie deficitară a grăsimilor, îngălbenirea pielii sau ochilor, balonare, dureri de spate, oboseală cronică, tulburări de somn. Atenție! Nu faceți o cură internă cu sare amară decât sub stricta supraveghere a unui specialist, pentru a nu avea probleme. A venit primăvara și se simte nevoia eliminării toxinelor din organism? Nu e nevoie să aruncați cu banii pe tot felul de procedee care de care mai costisitoare, pentru că prietenul dumneavoastră cel mai bun este tot sarea amară. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați două căni cu sare amară în cada cu apă, apoi să stați relaxați 10-15 minute. Pentru efect maxim, faceți aceste băi de două ori pe săptămână.

Vă scapă de ciuperca piciorului

Ciuperca piciorului este, din păcate, din ce în ce mai frecventă și poate să apară în orice moment al anului, la orice vârstă. Pentru a lupta cu aceasta, puteți pregăti acasă un tratament simplu pe bază de sare amară. Amestecați o mână cu sare amară în apă fierbinte și așezați piciorul afectat. Pentru efect maxim, tratamentul se face de trei ori pe zi. În plus, sarea amară este de mare ajutor și persoanelor care suferă de gută, pentru că reduce inflamația. În acest sens, adăugați două-trei lingurițe cu sare amară în apă fierbinte cât suportă organismul și introduceți partea afectată pentru o jumătate de oră.

Exfoliază și curăță tenul

Excepțională este sarea amară și pentru ten, pentru că are rolul de a exfolia celulele moarte. Amestecați o mână cu sare amară cu o lingură cu ulei de măsline și masați bine pielea udă. Ulterior, clătiți foarte bine și veți căpăta o piele catifelată. Pentru o față ca de păpușă, amestecați o jumătate de linguriță cu sare amară cu gelul dumneavoastră obișnuit de curățare. Masați blând fața și clătiți apoi din abundență. Pentru a scăpa de neplăcutele puncte negre, amestecați o lingură cu sare amară cu apă clocotită și lăsați apoi să se răcească. Aplicați produsul pe față și lăsați să acționeze până se usucă. Îndepărtați apoi cu grijă și clătiți cu apă. Dacă părul dumneavoastră nu are volum, combinați în părți egale balsam de păr și sare amară. Încălziți amestecul și distribuiți uniform produsul pe toată lungimea părului. Lăsați să acționeze zece minute, apoi clătiți. Pentru a îndepărta resturile lăsate de fixativ, amestecați 300 ml apă cu 50 ml suc de lămâie și 100 g sare amară. Se lasă amestecul la loc răcoros pentru 24 de ore. Ulterior, se va aplica pe părul uscat, se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi se spală părul în mod obișnuit.

Cea mai bună soluție de curățare pentru mașina de spălat

Depunerile de detergent de la mașina de spălat se pot îndepărta ușor folosind tot sare amară. Nu trebuie decât să umpleți cuva mașinii de spălat cu apă fierbinte și sare amară, apoi lăsați mașina să meargă pe ciclul de spălat. Rezultatul este cel așteptat. Dacă aveți nevoie de un săpun care să curețe totul ca la carte, amestecați sare amară cu ulei pentru bebeluși. Veți fi uimit de eficacitatea produsului. Printre virtuțile acesteia se numără și faptul că este considerată unul dintre cele mai bune îngrășăminte naturale. În acest sens, presărați o dată pe săptămână sare amară pe plantele de apartament sau din grădină. Acestea vor rămâne sănătoase și vor crește mult mai bine. O soluție extraordinară pentru a curăța gresia şi faianța se obține amestecând o parte de sare amară cu o parte detergent de vase. Dacă stați la casă, e posibil să vă confruntați la un moment dat cu problema limacșilor. Pentru a-i îndepărta, presărați puțină sare amară în zona scurgerii.

Alungă rapid insectele

Sulfatul de magneziu poate cauza mai multe reacții adverse, precum greață, vărsături, diaree, acutizarea bolilor inflamatorii cronice ale tractului gastrointestinal, dezechilibru electrolitic, oboseală, astenie, dureri abdominale de tip spastic, sete, iar administrată în doze mari poate duce la aritmie și convulsii

Previne creşterea buruienilor

Dacă aveți în curte gazon care trebuie îngrijit, pulverizați o soluție formată din două linguri cu sare amară dizolvată în cinci litri de apă. Preparatul previne totodată creșterea buruienilor și ține și insectele la distanță. Când vreți să mutați o plantă dintr-un ghiveci într-altul, folosiți-vă tot de sarea amară. Odată ce o veți presăra la baza plantei, veți ajuta rădăcinile să se revigoreze mult mai repede. Cu siguranță, nu există persoană care să nu iubească trandafirii. Iar sarea amară îi ajută să crească frumos, cu o singură condiție: atunci când îi plantați, să presărați puțină sare. Dacă vreți ca trandafirii să fie mai deși, puneți sare amară la baza tulpinii.