Main menu

header

820 12 1de Ștefania Băcanu şi Daniel Şuta

Despre boala Morgellons a apărut o serie de discuţii controversate, în urma unor teste realizate de specialişti. Există și susținători ai teoriei conform căreia, afecţiunea este imaginară, cu simptome induse, dar dacă aveţi o stare de oboseală generală, leziuni ale pielii, simţiţi dureri sau vă confruntaţi cu senzaţia că mai multe insecte vă invadează pielea şi provoacă ulceraţii cutanate, atunci suferiţi, cel mai probabil, de boala Morgellons. Deseori este asociată cu o dermopatie inexplicabilă, fără cauze clare.

Gândirea se îngreunează

Pacienţii care sunt suspectaţi că suferă de boala Morgellons acuză oboseală, dureri articulare, gândire înceţoşată şi se confruntă cu nelipsitele fibre multicolore ce ies din leziunile cutanate. Potrivit studiilor, acestea sunt aceleaşi la toţi pacienţii şi nu se potrivesc cu nicio altă fibră din mediul natural obişnuit. ADN-ul extras din aceste fire a fost identificat ca aparţinând unei ciuperci care conţine un germen gram-negativ ce are capacitatea de a modifica celulele plantelor, ale animalelor şi chiar şi pe cele umane. În acest sens, există dovezi care susţin ideea că hrana pe bază de alimente ce conţin această ciupercă poate cauza alergii, reacţii imunologice, probleme cu ficatul, sterilitate şi chiar moarte. Până nu demult, mulţi medici nu au recunoscut boala ca fiind una reală, afirmând că simptomatologia este una indusă sau imaginară, fiind vorba, de fapt, despre o afecţiune psihologică. Însă, potrivit ultimelor studii, peste 14.000 de familii au fost declarate afectate de boala Morgellons, iar prevalența bolii a fost de 3,65 de cazuri la 100.000 de participanți. În această situație, odată cu creşterea numărului de îmbolnăviri, specialiştii au început să testeze mai mult pentru a descoperi cum funcţionează această anomalie şi cele mai multe concluzii au fost că boala este răspândită de o căpușă, ceea ce este puţin probabil să fie contagioasă.

În anumite situații, tratamentul nu dă roade

Pentru că vorbim despre o afecțiune destul de rar întâlnită, ale cărei cauze nu se știu cu exactitate, boala Morgellons nu are un tratament specific, sigur și eficient. Există doar mărturii uluitoare ale unor persoane afectate de această boală ciudată, care și-au ameliorat simptomele prin diferite metode tradiționale, realizate acasă sau de către specialiști. Este vorba despre băi fierbinți cu sare, electroterapie, fototerapie și creme antialergice aplicate local. În cazuri mai severe, indicat ar fi să vă găsiți un medic bun, în care să aveți deplină încredere, pentru că semnele și simptomele bolii Morgellons pot fi atât de bizare și de neobișnuite încât chiar și un specialist va avea dificultăți în a găsi tratamentul adecvat care să vă diminueze disconfortul. De aceea, este indicat să cooperați cu un medic apropiat, care vă cunoaște istoricul medical. La pachet cu medicamentația specifică, vine răbdarea. Boala Morgellons nu este una obișnuită, de aceea, medicul dumneavoastră va dori să facă anumite teste și abordări de tratament care ar putea să nu producă rezultatele dorite, tocmai pentru că, așa cum spuneam, este vorba despre o maladie ciudată. Un alt pas important este deschiderea pe care trebuie să o aveți către remedii și variante de tratament. Lăsați-vă pe mâinile specialiștilor pentru că, oricum, cunosc mai multe decât dumneavoastră, chiar dacă ceea ce auziți de la medicul curant poate să nu vă fie pe plac, dar acest lucru nu trebuie să vă împiedice să le respectați sfaturile și tratamentul, pentru că acționează doar în interesul dumneavoastră.

Agenții patogeni existenți în haine se elimină prin spălarea cu borax, bicarbonat de sodiu și oțet

Boala Morgellons nu este clasificată în mod specific ca o problemă clinică, ceea ce înseamnă că nu există terapii eficiente aprobate pentru tratamentul acesteia

Uleiul de oregano, agent antiviral eficient

Pe lângă tratamentul medicamentos, uleiul de oregano este un adjuvant excelent în lupta cu această anomalie. Uleiul poate fi administrat pe cale orală sau aplicat direct pe piele. Indiferent de modalitatea pe care o alegeți, oregano este un agent antiviral eficient, antifungic, antibacterian și antimucegai, pentru că este bogat în carvacrol și nutrienți specifici. Atunci când se utilizează pe piele, performanța sa va fi îmbunătățită, dacă se face împreună cu uleiul de măsline sau cel de nucă de cocos. Rezultatele sunt vizibile rapid, dar trebuie folosit timp îndelungat, nu doar în perioadele de puseu. De asemenea, uleiul de oregano poate sprijini sistemul imunitar prin creșterea producției de macrofage. Un alt remediu natural o reprezintă băile cu borax diluat în apă și amestecat cu săpun antibacterian. Această combinație ajută la uciderea organismelor bănuite că provoacă apariția bolii Morgellons. După ce ați ieșit din apă, ar fi bine să vă uscați natural, fără să utilizați prosopul. Odată ce stropii s-au evaporat complet, organismele patogene vor cădea de pe piele, grație amestecului diluat în apa de baie.