Main menu

header

823 15 1de Călin Popa şi Silviu Ghering

Într-o eră a descoperirilor științifice de neimaginat chiar cu numai un deceniu în urmă, există totuși și cazuri pe care știința le consideră „imposibile”. Totuși, unii dintre oamenii cărora nu li s-a mai dat nicio șansă și-au revenit spectaculos, sfidând orice explicație rațională. Unele dintre cele mai faimoase astfel de întâmplări sunt considerate de domeniul miracolului inclusiv de medici.

Refăcut după ce i-a fost crăpat capul cu o cărămidă

Un caz din Bangladesh a uluit prin capacitatea unui copil de a-și reveni din pragul morții. Micul Okkhoy, în vârstă de 7 ani, a plecat cu câțiva amici, dar, la un moment dat, a fost acostat de patru bărbați care au vrut să-l oblige să cerșească. Micuțul a refuzat, iar adulții l-au lovit puternic cu o cărămidă în cap, apoi l-au tăiat adânc cu un cuțit de-a lungul pieptului și abdomenului, după care i-au mutilat organele genitale. La ceva vreme, mama copilului l-a găsit mai mult mort decât viu, cu aproape tot sângele scurs din corp. Ajuns la spital, Okkhoy a fost considerat a avea zero șanse de supraviețuire. În mod cu totul inexplicabil pentru medici, după trei luni, micuțul era refăcut complet.

Creierul mort, adolescentul viu

În Van Buren, Indiana, a fost consemnat, în 2014, un caz uluitor de revenire la viață, care nu are niciun fel de explicație științifică. Un tânăr de 18 ani, foarte pasionat de skateboard, s-a gândit într-o zi să se prindă de o mașină în mers. Ghinionul său a fost uriaș - la un moment dat, a fost aruncat peste vehicul, a căzut cu capul de asfalt de la mare înălțime și cu viteză, fiind dus la spital cu creierul… mort. Practic, Randon nu a mai primit nicio șansă de a trece peste noaptea cu pricina, întrucât era un caz clasic de inflamare severă a creierului, care a necesitat să-i fie înlăturată chirurgical aproape toată cutia craniană. Rămâne un mister absolut felul în care adolescentul și-a revenit complet, astfel încât la scurt timp a fost externat.

A căzut de la etajul 47 și a trăit să povestească

823 15 2Alcides și fratele său mai mic Edgar spălau ferestrele unui zgârie-nori din Manhattan, New York. La un moment dat, platforma pe care se aflau s-a desprins și cei doi au căzut în gol. În timp ce Edgar a murit pe loc, Alcides a fost găsit de echipele de intervenție… conștient. Momentul nu a durat prea mult - până la spital, bărbatul și-a pierdut cunoștința, avea hemoragie internă de proporții, creierul era afectat masiv, avea multiple fracturi și răni severe la nivelul coloanei vertebrale. Radiografiile au silit medicii să emită un diagnostic sumbru - omul nu avea, din perspectiva științei, nicio șansă de supraviețuire. Fără să spere prea mult, medicii au început să-l opereze, încercând să repare urgențele, una câte una. După fiecare intervenție, Alcides refuza să moară și își re- venea tot mai mult. În ziua când omul care venise la spital cu creierul zob și coloana vertebrală nefuncțională a început să vorbească și să meargă, cazul său a intrat în arhiva miracolelor.

Tumora de pe radiografie a dispărut până la operație

823 15 3Rachel Lozano este o tânără care pe tot parcursul anilor de liceu a luptat cu o formă extrem de agresivă de cancer. În timp, a suferit mai multe intervenții chirurgicale, inclusiv una majoră, de transplant de măduvă. După a doua tură de luptă cu boala, medicii au fost ușurați să vadă adolescenta în remisie. Doar că, după un timp, radiografiile au arătat revenirea în forță a tumorii. Fără să mai spere ceva, personalul medical care o trata pe Rachel a programat-o la operație, gândind că pacienta nu va supraviețui acestui al treilea asalt al cumplitei boli. În momentul în care au deschis-o pe tânără, tumoarea nu mai era nicăieri. Complet șocați, chirurgii au descoperit că nu exista nici măcar o urmă de boală pe locul indicat în radiografie, așa că au închis corpul fetei fără să intervină cu nimic. Rachel a supraviețuit, a vorbit în toată lumea despre moarte și viață, s-a căsătorit și în 2020 a decedat, dar Biserica Catolică a realizat o investigație referitoare la includerea acestei reveniri în categoria miracolelor.

S-a întors din morţi înainte de a-i fi prelevate organele

În 2016, un atac sângeros petrecut în Michigan ucidea pe loc șase din cei opt oameni atinși de gloanțele trase dintr-o mașină în mers. Printre victime, o copilă în vârstă de 14 ani, Abigail Kopf, împușcată în cap de la mică distanță, a fost considerată un caz fără șanse. Mama și-a dat acordul să-i fie prelevate organele și tocmai își lua un ultim rămas bun, când a simțit că fiica sa îi strânge ușor un deget. Spre uimirea întregii lumi, inclusiv medicale, care a aflat, grație televiziunilor și internetului, despre revenirea lui Abigail, fata s-a refăcut complet în doar trei luni și astăzi este o inspirație pentru întreaga planetă, fiind solicitată frecvent să-și spună povestea.

Însănătoșirea pe care Papa Francisc a numit-o „minune”

823 15 4Papa Francisc a numit „minune” recuperarea bruscă și fără explicație a unui băiețel dintr-o stare fără șanse și fără explicație. Micul Luke Burgie, în vârstă de 4 ani, a început într-o zi să aibă pusee de diaree atât de violente, încât i-au speriat și pe medicii de la spitalul din Denver, SUA. Fără explicație, de fiecare dată când copilul încerca să mănânce interveneau accese stomacale teribile, care îl făceau să urle de durere, iar specialiștii au luat decizia de a-i face o colonoscopie, suspectând că în spatele gravelor simptome era o tumoră. Până la momentul procedurii, copilul a suferit teribil, slăbea pe zi ce trecea și chiar s-a pus problema că nu va supraviețui până la investigații. Dar, puțin înainte de a ajunge la spital, într-o noapte, Luke a sărit din somn și a spus zâmbind că s-a vindecat. Ajuns la analize, medicii care îl văzuseră în starea fără șanse și fără explicație nu au putut decât să constate că băiețelul era perfect sănătos.

Operat după un accident rutier, Sam Schmid a suferit un AVC sub bisturiu și nu i s-a mai dat nicio șansă, dar ulterior și-a revenit complet, în mod inexplicabil

S-a trezit înainte să fie decuplată de la aparate

Când Lesley Bunning a fost diagnosticată cu infecție provocată de virusul H1N1, în 2014, starea sa se deteriora atât de rapid, încât a fost cuplată la aparate și ținută în comă indusă, medicii considerând că bătrâna nu mai are nicio șansă. Timp de mai multe săptămâni, personalul a tratat-o, dar familia a fost avertizată că numai un miracol ar putea s-o mai salveze pe femeie. În timp ce medicii pregăteau familia pentru decuplarea lui Leslie de la aparate, alături, în salon, pacienta a început să respire singură. Revenirea incredibilă a bătrânei este și azi considerată de domeniul miracolului.