Main menu

header

de Claudia Stan

Anul 2008 a fost mai mult decât benefic pentru toate femeile din lume. Cel puţin aşa s-ar crede dacă ne-am raporta la numeroasele descoperiri ştiinţifice care le au drept subiect central. Metodele inovatoare abordează puncte sensibile ale unor probleme grave din viaţa unei femei: infertilitatea, obezitatea, cancerul şi chiar îmbunătăţirea vieţii sexuale. Cercetătorii afirmă că, până în momentul de faţă, descoperirile din 2008 nu au produs reacţii adverse.

1. Gelul-minune împotriva acneei
Acneea constituie o problemă majoră, mai ales în cazul adolescentelor. Ani de-a rândul, tratamentele împotriva coşurilor aveau în compoziţie tetraciclina şi eritromicina. Ultima inovaţie a industriei farmaceutice este un gel dezinfectant, antiinflamator, cu aplicare topică, numit Aczone.

2. Noi tehnici antiîmbătrânire
Tot mai multe cabinete de cosmetică de la noi apelează la cea mai nouă metodă de remodelare facială, cea cu dioxid de carbon. De asemenea, injecţiile cu acid hialuronic acţionează asupra colagenului, determinând producerea lui în cantităţi mai mari. Cercetătorii recomandă aceste tehnici pentru prevenirea îmbătrânirii.

3. Insomnia, cauza infarctului miocardic
Femeile sunt cele care au cel mai mult de suferit din cauza insomniei. Reprezentantele sexului slab care adorm mai greu şi care se confruntă cu insomnii sunt cele mai predispuse la a face infarct miocardic.

4. Embrionii criogenaţi, o nouă şansă
Embrionii criogenaţi reprezintă o nouă modalitate de amânare a sarcinii (a momentului implantării în uterul unei femei). Cel mai adesea se întâmplă în cazurile când viitoarea mămică urmează un tratament cu chimioterapie sau când are orice altă boală ce îi periclitează viaţa ei şi a bebeluşului. Din fericire, aceşti embrioni criogenaţi nu sunt cu nimic mai prejos decât aceia „proaspeţi”. Studiile arată că nu există riscuri sau efecte negative asupra acestor embrioni, ce se vor dezvolta absolut normal.

5. Ciocolata neagră vs cheaguri de sânge
Doamnelor, aveţi undă verde la ciocolata neagră! Specialiştii au constatat că aceasta conţine de trei ori mai mulţi oxidanţi decât ceaiul verde, fiind excelentă pentru aparatul circulator. Totodată, ciocolata neagră împiedică formarea de cheaguri de sânge, scade tensiunea şi colesterolul şi stopează simptomele sindromului premenstrual.

6. Celule stem din… grăsimea de pe şolduri
Liposucţia este o procedură de extragere a grăsimii, ce ajută femeile să slă-bească rapid. Noile cercetări au ajuns la concluzia că această grăsime este valoroasă, deoarece din ea se pot extrage celule stem! Beneficiile acestora nici nu mai trebuie menţionate, căci fac vâlvă de ceva timp în lumea medicală.

7. Medicament pentru sex înflăcărat
O companie ce se ocupă cu drepturile femeilor a lansat pe piaţă primul medicament menit să îmbunătăţească viaţa sexuală a femeilor. LibiGel, căci aşa se numeşte produsul, a câştigat admiraţia femeilor, acestea raportând o creştere de 200% a relaţiilor sexuale satisfăcătoare!

8. Mamografii de trei ori mai eficiente
Mamografia este cea mai bună metodă radiologică ce poate detecta noduli şi tumori în stadii incipiente ce se află la nivelul sânilor. Ştiinţa a progresat, astfel că această metodă a evoluat şi ea, folosind radiaţii gama, despre care se spune că sunt de trei ori mai eficiente decât cele clasice. Este o metodă ideală şi indispensabilă pentru femeile mai în vârstă de 40 de ani, care au un risc crescut de a face cancer de sân.

9. Leptina întreţine silueta
Leptina este hormonul care controlează greutatea corporală, acţionând asupra sistemului nervos central. Ea a fost descoperită încă din 1994, însă abia în 2008 au fost evaluate efectele benefice ale sale. Leptina influenţează apetitul erotic, fertilitatea şi densitatea osoasă la femei. Este produsă în straturile de grăsime şi orice variaţie a nivelului ei poate avea consecinţe dezastruoase pentru siluetă.

10. Resveratrolul, împotriva cancerului
Resveratrolul este o substanţă extrasă integral din struguri. Cercetătorii afirmă că prelungeşte viaţa, luptă împotriva diabetului şi a cancerului. Cum încă nu s-a fabricat şi o pilulă care să o conţină, puteţi mânca struguri din belşug şi bea deliciosul must obţinut din zdrobirea acestora.