Main menu

header

de Claudia Stan

Anul 2008 a fost mai mult decât benefic pentru toate femeile din lume. Cel puţin aşa s-ar crede dacă ne-am raporta la numeroasele descoperiri ştiinţifice ce le au drept subiect central. Metodele inovatoare abordează puncte sensibile ale unor probleme grave din viaţa unei femei: infertilitatea, obezitatea, cancerul şi chiar îmbunătăţirea vieţii sexuale. Cercetătorii afirmă că, până în momentul de faţă, descoperirile din 2008 nu au produs reacţii adverse.

11. Gel împotriva stafilococului auriu
Infecţia cu MRSA (stafilococul auriu) a făcut ravagii, murind multe persoane. Din fericire, noile cercetări au reuşit să spargă codul genetic al stafilococului, dând naştere unui tratament complex. Noul gel nazal XF-73 a fost creat astfel încât să distrugă stafilococii aurii, ce sunt rezistenţi la antibioticele pe bază de penicilină. Cu această nouă invenţie, cercetătorii speră să distrugă rădăcina MRSA.

12. Tumorile pe colon, pe cale de dispariţie
Oncologii au descoperit gene diferite ale cancerului, ce duc la răspândirea acestuia în organism. Totodată au depistat un punct sensibil al acestei boli şi au găsit un tratament pentru a-l contracara fără a mai fi nevoie de chimioterapie, iar astfel vor fi salvate multe vieţi.

13. Experiment pentru învingerea Alzheimerului
Cercetătorii din Anglia au cerut permisiunea pentru a face câteva experimente pe nucleul vacilor şi al iepurilor, deoarece se aseamănă cu al oamenilor. Astfel s-a pus în aplicare un nou tratament menit să diminueze consecinţele bolii sau chiar să o învingă.

14. Endometrioza, operaţie făcută de... roboţi
Din anul 1990, operaţiile de endometrioză au fost considerate dificile, complexe, iar recuperarea grea. Spitalul Universitar din Texas a inventat roboţii ce realizează operaţiile complexe cu exactitate, dar asigură şi o recuperare rapidă a pacientelor.

15. Planta ce topeşte cancerul
Cohosul negru a fost în atenţia cercetătorilor după ce s-au observat efectele benefice ale acestei plante asupra persoanelor care suferă de cancer. Un agent conţinut de cohos are puterea de a topi celulele canceroase. Un doctor specializat vă poate oferi mai multe informaţii.

16. Leac pentru dependenţa de alcool
Nu este un secret pentru nimeni faptul că persoanele care abuzează de alcool vizitează foarte des spitalul. Colegiul Medicilor Americani a descoperit o nouă modalitate de a reduce numărul celor care au acest viciu prin efectuarea operaţiilor de revenire din comă alcoolică… în văzul tuturor. Spitalele în cauză au înregistrat deja scăderi considerabile ale acestui viciu.

17. Reducerea stresului
Ani de-a rândul, specialişti din toată lumea au atras un semnal de alarmă asupra ravagiilor cauzate de stres. Aproape toate bolile din secolul al XXI-lea sunt cauzate de acest aspect. Medicii împreună cu psihiatrii au creat pilule ce înving stresul, dând astfel speranţă bolnavilor care suferă de cancer, boli de inimă şi chiar HIV.

18. Putem scăpa de anorexie!
Anorexia a dat multe bătăi de cap specialiştilor de-a lungul timpului, care nu puteau găsi o explicaţie concretă pentru pacienţi. Medicii au studiat creierul pacienţilor amănunţit şi au descoperit că multe celule erau distruse, astfel încât aceştia nu mai puteau face distincţie dintre a mânca normal şi a se abţine cu totul de la mâncare. Medicii sunt siguri că noile metode de abordare a problemei vor ajuta bolnavii să se vindece rapid şi sigur de această afecţiune.

19. Stop radiaţiilor!
Pentru majoritatea pacientelor care au cancer la sân, chimioterapia durează aproximativ şase săptămâni. Noile studii au găsit o alternativă a acestor radiaţii. Ioret este noua terapie ce se aplică o singură dată, pentru a împiedica ameţelile sau căderea părului cauzate de chimioterapie.

20. Distrugerea neoformaţiilor
Doctorii au descoperit o nouă metodă de a ucide tumorile, „sufocându-le”. Se ştie că neoformaţiile se hrănesc cu sânge, iar cercetătorii au găsit o metodă pentru a le înfometa, evitând astfel şi înmulţirea lor. Această descoperire este una dintre cele mai importante din lume.