Main menu

header

874 12 2de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Tratarea unei dureri de dinți care survine noaptea poate fi mai dificilă, deoarece nu există prea multe metode prin care să se distragă atenția de la suferință. Totuși, specialiștii recomandă câteva mijloace la îndemână care pot ameliora problema până când ajungeți la stomatolog.

Medicamentele dedicate scad inflamația

Printre cele mai uzitate metode de a combate o durere sâcâitoare de dinți care intervine noaptea sunt medicamentele calmante, cu efect antiinflamator. Există variante care nu necesită prescripție medicală, cum sunt cele pe bază de acetamino- fen sau ibuprofen. Specialiștii atrag atenția, totuși, că trebuie respectată doza recomandată pe ambalaj și că acest tip de tratament nu înlocuiește vizita cât mai urgentă la stomatolog și poate fi utilizat doar în caz de durere ușoară sau moderată.

Ceaiul de mentă are efect antioxidant

Suptul pliculețelor cu ceai de mentă sunt formule tradiționale de a atenua o durere nocturnă de dinți, știut fiind faptul că această plantă are proprietăți antibacteriene și antioxidante care combat inflamația, infecția și durerea. De asemenea, eugenolul, unul dintre principalii compuși din cuișoare, poate reduce durerea de dinți. Rezultatele unui studiu clinic extins au evidențiat faptul că persoanele care au aplicat eugenol pe gingii și alveole după ce li s-a extras un dinte au manifestat mai puțină durere și inflamație. Eugenolul acționează ca un analgezic, iar cuișoarele pot fi lăsate în zona dureroasă până își fac efectul.

Compresa foarte rece contractă vasele sangvine

Utilizarea unei comprese reci poate ajuta la ameliorarea durerii de dinți în timpul nopții, scrie medicalnewstoday.com. Concret, aplicarea în zona dureroasă, în exterior, a unei pungi cu gheață învelită într-un prosop ajută la contractarea vaselor de sânge din zonă, reduce durerea și permite instalarea somnului. De asemenea, aplicarea unei comprese reci pe zonă timp de 15-20 de minute la fiecare câteva ore seara poate ajuta, de asemenea, la prevenirea durerii la culcare și pe parcursul nopții.

Clătirea cu apă sărată împiedică extinderea infecției

874 12 3O simplă clătire cu apă sărată este un remediu răspândit, eficient împotriva unei dureri de dinți din timpul nopții. Acest tip de tratament este cunoscut și pentru capacitatea de a combate extinderea infecției la alți dinți, întrucât apa sărată este un agent antibacterian natural. Un alt beneficiu al clătirii gurii cu apă sărată este acela că elimină particulele de alimente blocate între dinți.

Peroxidul de hidrogen reduce simptomele

Parodontita este o infecție gravă a gingiilor, care poate provoca probleme precum durere sau sângerare a gingiilor ori dinți care se desprind. Potrivit rezultatelor unui studiu recent, clătirea cu apă de gură cu peroxid de hidrogen ajută la reducerea plăcii bacteriene și a simptomelor parodontitei, atenuând durerile nocturne de dinți. Este de menționat faptul că peroxidul de oxigen alimentar trebuie întotdeauna diluat în părți egale cu apă, iar după clătire nu se înghite. De asemenea, remediul nu este recomandat pentru copii.

Poziționarea capului mai sus atenuează suferința

Adunarea sângelui în cap poate provoca dureri și inflamații suplimentare într-o zonă dentară și așa inflamată. Cei afectați pot ameliora durerea prin ridicarea capului pe o pernă suplimentară, cu efect de diminuare a durerii. De asemenea, unele unguente dedicate pot ajuta, prin efectul de amorțire. Specialiștii atrag atenția că formulele de unguente pentru adulți, pe bază de benzocaină, nu pot fi utilizate pentru copii.

Alicina, compusul principal din usturoi, are un efect antibacterian care poate ajuta la eliminarea bacteriilor din gură