Main menu

header

de Dana Purgaru

Cancerul pancreatic, prevenit prin dietă

Dieta bazată pe un consum ridicat de peşte, nuci, seminţe crude, uleiuri vegetale, legume şi ouă ar putea reduce cu două treimi riscul de apariţie a cancerului pancreatic. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Est din Anglia au descoperit că persoanele care au un aport mare de vitamine C şi E şi de seleniu au cu 67% mai puţine şanse de a dezvolta această boală, comparativ cu restul oamenilor. Anual sunt diagnosticate 200.000 de cazuri noi de cancer pancreatic în toată lumea.

O şansă pentru persoanele paralizate

Cercetătorii europeni au reuşit să conceapă o nouă metodă prin care au motivat şobolanii paralizaţi să înveţe să meargă din nou. Reuşita oamenilor de ştiinţă oferă noi speranţe persoanelor paralizate în urma afecţiunilor la măduva spinării. Metoda combină stimularea electrochimică a măduvei spinării cu un dispozitiv robotizat care susţine corpul să stea în poziţie verticală.

E oficial: optimiştii trăiesc mai mult

Persoanele care gândesc pozitiv şi care au un simţ al umorului bine dezvoltat au şanse să trăiască mai mult. Cercetătorii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein din Statele Unite au demonstrat că indivizii cărora le place să râdă şi să desfăşoare mai multe activităţi ar putea avea „gene ale personalităţii” implicate în mecanismele ce asigură longevitatea.

Soluţie ciudată contra sforăitului

Specialiştii au demonstrat recent că purtarea ciorapilor compresivi, strâmţi şi lungi, pe timpul zilei ar putea pune capăt sforăitului în timpul nopţii. Oamenii de ştiinţă cred că aceste şosete până la genunchi au potenţialul de a reduce lăsarea ţesutului, presează venele şi ajută muşchii să stimuleze circulaţia fluidelor din corp. Se ştie că sforăitul apare atunci când ţesutul moale de la nivelul gâtului se lasă în jos şi blochează alimentarea plămânilor cu aer.

Mişcarea reduce incidenţa tumorilor mamare cu 30%

Riscul de a dezvolta cancer mamar poate fi diminuat cu 30% dacă faceţi plimbări zilnice de o oră şi jumătate, spun specialiştii din America. Astfel, un stil de viaţă activ previne formarea ţesutului adipos, despre care se cunoaşte că ar favoriza formarea tumorilor canceroase. Un alt studiu recent a relevat faptul că femeile cu sânii mari prezintă un risc ridicat de dezvoltare a cancerului mamar.