Main menu

header

23-08-1de Loreta Popa

- Artistul a deschis, de curând, un centru de recuperare fizică şi sportivă

Când suntem tineri credem că toată lumea e a noastră şi că ziua de mâine ne va fi mereu la îndemână. Cu înaintarea în vârstă se spune că vine şi înţelepciunea. Este exact ceea ce a gândit şi Ovidiu Lipan Ţăndărică, toboşarul trupei Phoenix, atunci când a investit alături de un prieten într-un centru de recuperări fizice şi sportive, Kabanoki Spa, situat în zona de nord a Capitalei, lângă Pădurea Băneasa, şi pe care l-a inaugurat de curând.

„Ce voiam pentru mine m-am gândit că ar fi valabil şi pentru alţii”
Kabanoki Spa este un centru elegant şi simplu, deschis celor care simt nevoia unor clipe de răgaz, care vor să înoate, să facă gimnastică, sau pur şi simplu să se recreeze. O spectaculoasă piscină interioară de 17 m lungime cu 5 m lăţime stă la dispoziţia tuturor. Centrul maestrului Ţăndărică are şi un bazin destinat bebeluşilor, jacuzzi, saună uscată, sală de fitness şi aerobic, bazin pentru recuperare medicală, sală de kinetoterapie, zonă de masaj de relaxare şi cabinet medical. „Mi-a trecut prin minte că voi avea nevoie şi eu la un moment dat de un loc unde să fac gimnastică, un masaj, o recuperare, pentru că mă apropii de o vârstă, poate de aceea am considerat oportună investiţia în acest centru. Ceea ce voiam pentru mine m-am gândit că ar fi valabil şi pentru alţii. Şi muzica mea este la fel. Fac o muzică pe care mi-ar fi plăcut să o ascult. Cu «Fanfara 10 prăjini» am făcut o muzică pe care mi-am dorit să o ascult. Am găsit formula şi am făcut asta pentru a mă simţi eu bine când o cânt. Din asta a ieşit o treabă serioasă pentru că publicul imediat a reacţionat, a simţit acea muzică şi a vibrat. Aşa că acest centru este o investiţie mică, dar sper că va deveni mare, în funcţie de cerinţe”, spune Ţăndărică.

„Am elaborat un serviciu inedit de gimnastică pentru mamă şi bebeluş”
Nimic nu e greu dacă ştii ce vrei. Acesta este crezul lui Ovidiu Lipan Ţăndărică. „Nu ne-am gândit nici eu, nici prietenul meu Mihai Oancea, alături de care am investit, să ne îmbogăţim sau să câştigăm bani neapărat. E un om de nădejde, pe care pun mare bază, pentru că numai aşa poţi face un lucru serios. Eu sunt cu muzica, el se ocupă intens de acest centru. Este o chestiune de echipă, avem oameni serioşi care vor să facă lucru acesta. Eu mă ocup în continuare de muzică, de compoziţiile mele, de concertele mele. Cred cu tărie că doar oamenii de nădejde sunt sufletul şi inima unei afaceri. Avem o prietenie solidă şi din dorinţa noastră, din visurile noastre a rodit ceva. Ne-am gândit la cei care au cu adevărat nevoie de astfel de spaţii unde să poată să-şi desfăşoare exerciţiile de dimineaţă, după-amiază sau seara, unde pot veni oricând să înoate, un spaţiu care le oferă intimitatea necesară, fără pretenţii. Ne-am gândit la copii, la femeile însărcinate, de aceea avem specialişti profesori de înot, hidrokinetoterapeuţi, oameni care la cerinţele fiecărui caz vor fi acolo. Prin programele special concepute de echipa noastră de kinetoterapeuţi am elaborat un serviciu inedit de gimnastică pentru mamă şi bebeluş, această activitate putând să se realizeze în acelaşi timp. Kinetoterapeutul urmăreşte mama în programul personalizat de gimnastică şi parcurge şi cu bebeluşul o oră de gimnastică acvatică. Atât mama, cât şi bebeluşul fac exerciţii independent, dar şi împreună, creându-se astfel o legătură puternică, cel puţin aşa mi-au spus specialiştii. Obiectivele acestui program sunt condiţia fizică a mamei, dezvoltarea motorie şi senzorială şi acomodarea cu apa a bebeluşului. Vrem ca acest centru să devină mai mare, elegant, dar să-şi păstreze intimitatea”, afirmă maestrul Ţăndărică.

23-08-2„Nu le spune nimeni copiilor să facă mişcare şi nici să iasă la aer”
Ovidiu Lipan Ţăndărică are un mod altruist de a gândi pe care nu-l întâlneşti des, mai ales la noi în ţară. „Apa este importantă, recuperezi mult mai bine cu ajutorul ei. Sunt probleme de sănătate la nivelul copiilor, pentru că nu li se dă educaţia corespunzătoare. Nu le spune nimeni ce şi cât să mănânce, nu le spune nimeni să facă mişcare şi nici să iasă la aer, cât mai departe de calculator. Au nevoie de o disciplină a vieţii care trebuie dezvoltată. Cred că acest centru este unul interesant mai ales pentru familii. Mama poate face o recuperare de tip pilates, să spunem, tatăl poate înota sau poate beneficia de un masaj, iar copiii pot face orice îşi doresc, de la gimnastică la înot. Avem medici terapeuţi foarte buni”, a mai spus maestrul Ţăndărică.

„De ce să pleci într-o staţiune când poţi avea un pachet de servicii echivalente aici”
Cursurile de înot pentru cei mici şi pentru adulţi se desfăşoară conform unui program şi sunt susţinute sub îndrumarea echipei K-Sport, profesori specializaţi şi cu mulţi ani de experienţă în domeniu. „Înotul ajută la menţinerea unei stări fizice extraordinare şi a unui stil de viaţă sănătos. De altfel, foarte multă lume ştie că trebuie să meargă la recuperare într-o staţiune, la Sovata sau în altă parte. Dar, spun eu, de ce să pleci până acolo când poţi avea un pachet de servicii echivalente aici, în Bucureşti. E pădurea aproape, aerul e curat, e linişte. În plus, cred că întotdeauna e mai bine să previi o afecţiune decât să o tratezi. Sperăm să colaborăm cu grădiniţe şi şcoli şi activitatea să fie foarte bine programată. Doamnele apreciază mult intimitatea acestui centru. Există mai multe tipuri de gimnastică, grupate în funcţie de exerciţiile pe care le cuprind, grupele de muşchi pe care fiecare doreşte să le exerseze, problemele de greutate şi rezistenţa la efort a organismului său precum Total-body work, Step-tonic sau Cardio-circuitul. De tine depinde ce alegi. Preţurile pot fi descoperite pe site, depinde ce înseamnă scump pentru mulţi dintre noi, căci sincer nu-l voi crede pe cel care fumează că nu are bani pentru sănătate”, a încheiat Ovidiu Lipan Ţăndărică.

Hidrokinetoterapia, indicată tuturor

Ovidiu Lipan Ţăndărică afirmă că echipa sa a acordat o atenţie mare copiilor. „Echipa Kinetobebe, cu experienţă în domeniul recuperării pediatrice şi cu rezultate excelente înregistrate, acordă atenţie specială copiilor în cadrul şedinţelor de hidrokinetoterapie, BabyAquaGym şi JuniorAquaGym, după protocoale stabilite cu medici de recuperare pediatrică. Mi-a plăcut să-i văd pe copii cum se obişnuiesc rapid cu apa şi folosesc forţa acesteia, învaţă respiraţia acvatică şi reuşesc o menţinere permanentă a ochilor deschişi. Desigur, hidrokinetoterapia este indicată şi celor cu afecţiuni degenerative ale aparatului locomotor, cu deficienţe ale coloanei vertebrale şi membrelor, cu afecţiuni respiratorii, reumatice, posttraumatice, metabolice (obezitate), ale sistemului nervos, paralizii cerebrale spastice, distrofii musculare, sindroame de neuron motor periferic sau central. Pentru cei care sunt obişnuiţi cu durerea, cărora viaţa le este în mod clar afectată, Kabanoki Spa Center oferă siguranţa unui masaj bun, suficient de lung, care poate genera relaxare, bună dispoziţie, vigoare şi vitalitate. De toate pentru toţi”, afirmă Ovidiu Lipan Ţăndărică.

„Sunt probleme de sănătate la nivelul copiilor, pentru că nu li se dă educaţia corespunzătoare. Nu le spune nimeni ce şi cât să mănânce, nu le spune nimeni să facă mişcare şi nici să iasă la aer. Au nevoie de o disciplină a vieţii care trebuie dezvoltată”