Main menu

header

de Anda Postolache

Ouăle de prepeliţă sunt recunoscute încă din cele mai vechi timpuri pentru valoarea lor nutritivă şi pentru calităţile terapeutice, fiind mai bogate în nutrienţi decât cele de găină.

Mai sănătoase decât cele de găină
Micuţele ouă de prepeliţă conţin vitamine şi minerale şi sunt de cinci ori mai bogate în fosfor, de şapte ori şi jumătate mai pline de fier şi au de şase ori mai multă vitamina B1 decât ouăle de găină. De asemenea, au mai multă vitamina B2 şi nu dau alergii.
Printre calităţile terapeutice ale curei cu ouă de prepeliţă se numără: vindecarea anemiei - în special la copiii cu probleme de creştere, contribuţia eficientă în tratamentul ulcerului gastric, normalizarea activităţii inimii, reglarea funcţionării rinichilor, întărirea memoriei şi stimularea potenţei masculine.

Cura se ţine 25 de zile
Cura cu ouă de prepeliţă eficientă în vindecarea ulcerului gastric se urmează timp de 25 de zile. În prima zi se consumă două ouă, a doua zi, trei ouă, a treia zi, patru ouă, iar începând cu a patra zi până în a 25-a zi - câte cinci ouă pe zi.
Ouăle se înghit crude, înţepându-le şi sorbindu-le se amestecă în produse naturale precum miere sau brânză de vaci proaspătă. Se iau dimineaţa, pe stomacul gol, cu o oră înainte de micul dejun. Se păstrează în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheţa.

• În timpul curei sunt interzise total băuturile alcoolice.