Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă


În perioada 11-13 martie 2013 Laboratoarele La Roche-Posay alături de Centrele Medicale BIODERM organizează consultaţii gratuite pentru depistarea dermatitei seboreice. Acestea vor avea loc în cadrul celor patru clinici Bioderm din Capitală, respectiv Bioderm Eminescu, Bioderm Nord, Floreasca şi Vasile Lascăr, pe bază de programare telefonică la call center 031.9101, începând cu 4 martie.

Este o afecţiune a pielii
Dermatita seboreică este confundată adesea cu psoriasis, rozaceea sau dermatita atopică. Ea este însă o afecţiune a pielii reprezentată prin cruste albicioase, unsuroase sau uscate şi zone cutanate iritate şi roşii. „Dermatita seboreică este localizată pe zone bogate în glande sebacee - pe faţă în jurul nasului, al sprâncenelor şi pe frunte, dar şi pe scalp - manifestată prin mătreaţă excesivă. Pentru tratarea dermatitei seboreice este important atât tratamentul medicamentos, cât şi o igienă corespunzătoare, iar cea mai bună educaţie în acest sens o poate oferi un consult de specialitate la medicul dermatolog” a declarat doctor Lucian Russu, Medic Specialist dermato-venerologie, Bioderm Medical Center.
În Europa, peste 20 de milioane de oameni sunt afectaţi de această boală, care apare mai des la nou-născuţii pânăîntrei luni. La adulţi e întâlnită frecvent între vârstele 40 şi 70 de ani, bărbaţii fiind afectaţi mai mult decât femeile.