Main menu

header

17-07-1de Gabriela Niculescu

Cancerul de col uterin afectează femeile de diferite vârste şi de diferite categorii pretutindeni în lume. În România, statisticile arată că principala cauză de mortalitate la tinerele românce, cu vârsta între 15 şi 44 de ani, o reprezintă cancerul de col uterin. Conform aceloraşi statistici, ţara noastră ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte incidenţa acestei boli, respectiv, rata mortalităţii cauzate de cancerul de col uterin, în vreme ce, la nivel global, studiile arată că anual 500.000 de femei sunt diagnosticate cu această formă de cancer. Potrivit specialiştilor, multe femei nu ştiu că testul Papanicolau poate duce la o scădere a riscului de cancer cu 94%.

„Metodele laparoscopice şi robotice permit o recuperare rapidă”
Columna Medical Center anunţă demararea campaniei de prevenţie a cancerului de col uterin, în parteneriat cu Anadolu Medical Center - Istanbul, centru de excelenţă în prevenţia, diagnosticarea şi tratarea bolii neoplazice. Fondatorul clinicii din Turcia şi cel care susţine prin prezenţa sa în România această campanie este prof. asoc. dr. Fatih Güçer, doctor docent în Obstetrică şi Ginecologie, specializat în tratamentul neoplaziilor de tip ginecologic, iar metodele de tratament revoluţionare, bazate în special pe chirurgia robotică, cât şi numeroasele vieţi salvate i-au adus recunoaştere la nivel internaţional.
Prezenţa apreciatului medic în cadrul clinicii constituie o şansă importantă pentru pacientele din România, care pot astfel beneficia de părerea unui specialist cu o vastă experienţă. Astfel, consultaţiile de rutină, consultaţiile iniţiale pentru stabilirea unui diagnostic, consultaţiile pre şi postoperatorii, în cazul pacientelor cu indicaţie pentru intervenţie chirurgicală, şi second medical opinion (a doua părere medicală) vor avea loc în România. Acest fapt reprezintă un mare beneficiu pentru paciente, scutindu-se astfel costurile ocazionate de transportul până în Turcia, costurile de cazare, cât şi costurile adiacente, care ar fi fost necesare chiar şi pentru un simplu consult, deplasarea în Turcia fiind necesară doar pentru intervenţia în sine, cât şi, mai ales, disconfortul şi chiar doza de risc pe care le-ar presupune deplasarea în anumite situaţii.
„Una dintre abordările cel mai importante pentru tratamentul chirurgical al cancerelor ginecologice constă în efectuarea chirurgiei radicale, folosind metode chirurgicale laparoscopice şi robotice, care permit o recuperare mai rapidă, datorată inciziilor reduse, şi diminuarea durerii. În prezent, administrăm aceste metode majorităţii pacientelor, pe care le putem astfel externa şi trimite acasă în doar câteva zile. Prin intermediul acestei colaborări, sperăm să aducem experienţa noastră vastă mai aproape de pacienţii români, care vor beneficia în fiecare lună de abordarea noastră multidisciplinară şi centrată pe pacient. Pe de altă parte, avem oportunitatea de a interacţiona mai mult cu românii, de a-i cunoaşte mai bine în propriul mediu, de a veni în întâmpinarea nevoilor acestora”, ne-a declarat dr. Fatih Güçer.

„Există viaţă şi după o boală de genul acesta”
Sistemul de chirurgie robotică Da Vinci, de care dispune clinica din Turcia, permite suturarea mai confortabilă în interiorul abdomenului, precum şi suturarea prin îndoirea şi răsucirea mult mai flexibilă a instrumentelor decât în cazul încheieturii umane. Detaliile obţinute prin mărirea de zece ori a ţesuturilor reprezintă un ajutor enorm pentru chirurg. „Devenind partenerul Anadolu pe teritoriul României, oferim noi posibilităţi pacienţilor români care se luptă cu cancerul. În plus, avem ocazia de a lupta cot la cot cu indiferenţa în ceea ce priveşte starea proprie de sănătate. Toţi gândim că nu ni se poate întâmpla nouă, de ce să facem şi examenul acesta, ce nevoie avem să repetăm şi anul acesta examenul Papanicolau, şi totuşi, în România, conform statisticilor, avem cea mai mare incidenţă a cancerului cervical şi cea mai mare rată a mortalitaţii din Europa. Or, acesta trebuie să reprezinte un semnal de alarmă. Oamenii trebuie să ştie că există viaţă şi după o boală de tipul cancerului, dar numai dacă acesta este depistat şi diagnosticat la timp. Noi asta vrem să oferim româncelor, posibilitatea unei a doua opinii medicale şi a unui diagnostic corect, din partea unui spital specializat în tratarea chirurgicală a cancerului, utilizând, mai ales, chirurgia robotică, din păcate, aproape inexistentă în România. Variantele sunt nenumărate şi toate în beneficiul pacientului, care trebuie să simtă că a găsit sprijin şi în ţara sa”, a declarat managerul clinicii, Nicoleta Zamfir.

Ştiaţi că... la nivel mondial, la fiecare două minute, o femeie moare din cauza cancerului de col uterin, în România fiind diagnosticate zilnic un număr de nouă femei, dintre care şase mor.

Testare gratuită toată luna decembrie

În cadrul campaniei iniţiate de Columna Medical Center, clinica va oferi gratuitate pentru testul Papanicolau tuturor femeilor care doresc să se testeze pe întregul parcurs al lunii decembrie şi 50% reducere pentru setul de analize ce include HPV şi Testul Papanicolau în mediu lichid. Tot ce trebuie să faceţi este să vă programaţi la numărul de telefon 021.308.80.80.

• Cunoscutul profesor asociat doctor Fatih Güçer va fi prezent în România, o dată pe lună, în cadrul Columna Medical Center, unde, alături de specialiştii clinicii, va susţine intens această campanie de prevenţie printr-o serie de servicii puse la dispoziţia pacienţilor, precum diagnosticare, second medical opinion şi reevaluare a rezultatelor histopatologice.