Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Probleme cu erecţia versus boli de inimă

Problemele cu erecţia pot prevesti afecţiuni cardiovasculare chiar şi în cazul bărbaţilor aparent sănătoşi. Asta reiese dintr-un nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Australian National University pe 95.000 de bărbaţi. În aceste condiţii, specialiştii recomandă fiecărui domn care suferă de probleme cu erecţia să meargă la doctor şi să-şi testeze sănătatea inimii, pentru a vedea dacă există riscul să facă un atac de cord în următorii cinci ani.

Depresia afectează persoanele care muncesc

Depresia este o problemă de sănătate mintală, dezvoltată mai ales de persoanele active pe piaţa muncii, cei mai depresivi fiind europenii activi, cu o frecvenţă de 12% pentru bărbaţi şi 25% pentru femei, arată ultimele studii efectuate de cercetători. O astfel de tulburare poate deveni foarte „costisitoare” pentru persoana care începe să absenteze de la muncă. În plus, e afectată frecvent şi viaţa sexuală, iar pacientul devine irascibil, de aceea trebuie cerut din timp ajutorul psihologului.

Căsătoria ne face mai sănătoşi

E oficial. Persoanele căsătorite sunt mai sănătoase decât restul. Conform unui studiu efectuat de Spitalul Universitar Turku, din Finlanda, oamenii căsătoriţi sunt asociaţi cu un risc mai mic de a dezvolta afecţiuni cardiovasculare. Singurătatea nu le prieşte deloc oamenilor, în această situaţie ei adoptând obiceiuri alimentare mai nesănătoase şi neavând un umăr pe care să plângă atunci când sunt stresaţi.

Infecţiile pielii, vindecate cu lumină

În condiţiile în care infecţiile sunt rezistente la antibiotice, o soluţie pentru problemele cutanate pare a fi lumina albastră. În experimentele pe animale, aceasta s-a dovedit a fi un tratament surprinzător de eficient. Lumina albastră poate vindeca infecţiile produse de bacteria Pseudomonas aeruginosa la nivelul pielii şi al ţesuturilor moi, a arătat un studiu realizat de cercetătorii de la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School, SUA.

Premieră în tratarea cancerului hepatic

O premieră pentru sistemul medical privat din România a avut loc în cadrul Clinicii de Angiografie şi Terapie Endovasculară Hemodinamic. Mai exact, un pacient depistat cu o tumoare hepatică a fost supus unei chemoembolizări intraarteriale cu particule încărcate cu citostatic - cea mai nouă procedură de tratament pentru pacienţii cu cancer hepatocelular nerezecabil chirurgical sau ablativ. Necesitatea unor astfel de terapii este absolut necesară, în situaţia în care România se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de cancer hepatic.