Main menu

header

de Daniela Anton

Şampania este probabil cea mai populară băutură atunci când sărbătoriţi. Consumată în exces, ca orice alt tip de băutură alcoolică, poate să ducă la dureri de cap şi tulburări gastrointestinale, dar băută cu moderaţie are efecte benefice asupra creierului şi a inimii, potrivit site-ului SheKnows.com.

Obţinută din două specii de struguri
Şampania îşi are originea în regiunea Champagne din Franţa, dar a devenit, de-a lungul timpului, o marcă preferată în întreaga lume. Spre deosebire de alte tipuri de vin, şampania este supusă unei a doua fermentaţii, cea responsabilă pentru mult apreciatele bule. Cele două tipuri de struguri din care se face, de obicei sunt Chardonnay şi Pinot Noir.

Îmbunătăţeşte starea de spirit
Conform unor studii recente, a mai apărut un motiv bun pentru a deschide o sticlă cu şampanie. Oamenii de ştiinţă susţin că trei cupe cu această băutură, băute săptămânal, ar putea îmbunătăţi starea de sprit, memoria şi ar ajuta la ameliorarea efectelor date de boli precum Parkinson, Alzheimer sau atac cerebral.

Micşorează riscul de infarct
De asemenea, şampania ajută inima şi circulaţia. Câteva pahare cu şampanie pot să scadă presiunea sangvină şi să reducă riscul de infarct şi boli de inimă. Şampania conţine antioxidanţi, care vă apără de radicalii liberi şi protejează celulele, ajutând la refacerea lor cât mai rapid.

• Băutura conţine mulţi polifenoli, ce protejează celulele nervoase

Cocteil
Ingrediente pentru două porţii: 300 ml şampanie, 100 ml suc proaspăt de portocale, 1 portocală.
Mod de preparare: puneţi şampania şi sucul proaspăt de portocale la răcit. Puteţi folosi şi vin spumant alb, alegeţi o variantă de vin sec. Puteţi folosi, de asemenea, suc de portocale la cutie fără acid şi fără adaos de zahăr. Luaţi două pahare înalte cu picior (flute). Turnaţi în fiecare pahar câte 50 ml suc de portocale. Turnaţi apoi şampania de sus, pentru a face spumă. Ornaţi cu jumătate de felie de portocală. Pentru a obţine un efect de cocteil de bar, înainte de a turna sucul de portocale şi şampania în pahar, puneţi câteva bobiţe de rodii pentru culoare şi două cuburi de gheaţă.